ViVe katkaisi PeKa:n voittoputken – Pyrinnölle kauden avausvoitto

23.10.2021 20:08 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Vimpeli kuritti kotonaan hallitsevaa mestaria. Muita voittajia olivat Pyrintö ja ToPo.

Kym Royster oli vaikea pideltävä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli jatkaa ilman tappiota kotonaan

Kauden hienosti aloittanut Vimpelin Veto sai vieraakseen Kotkan Peli-Karhut. Kotijoukkue pelasi kokonaisvaltaisen ottelun ja nappasi arvokkaat pisteet 90-82.

Avauspuolikas pelattiin tasaisissa merkeissä. Molemmat jaksot päättyivät tasatilanteessa ja puoliajalle mentiin tilanteessa 46-46.

Kolmannelle jaksolle Vimpeli tuli vahvemmin ja hallitsi jaksoa. Niinpä viimeiselle tauolle mentiin kotijoukkueen 11 pisteen johdossa.

Kotkalaiset pelasivat hieman paremmin päätösjaksolla, mutta Vimpeli piti johdon itsellään loppuun asti. Ottelu päättyi 90-82.

- Kotkan voittaminen ei ollut todellakaan helppoa, heillä on huippujoukkue. Meillä oli hyvä asenne pelaamiseen koko ajan ja uskottiin, että pystytään Kotka kaatamaan. Pistemäärä oli erittäin kova. Kolmannessa erässä saatiin hyvä rani päälle. Kotka tuli kolmen pisteen päähän, mutta oltiin maltillisia lopussa, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi

Koko kotijoukkueen aloitusviisikko kirjautti ottelussa hurjat minuutit. Shaylen Burnett teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 14 levypallolla. Häntä myös rikottiin kahdeksan kertaa. Kym Royster säkitti 23 pistettä ja nappasi seitsemän levypalloa. Vieraista Naomi Davenport teki 25 pistettä ja nappasi 14 levypalloa.

- Emme saaneet levypalloja tarpeeksi. Puolustus ei ollut sitä, mitä sen oli sen piti olla. Veto toteutti omaa pelisuunnitelmaansa hyvin, Davenport sanoi.

Ottelutilasto

Pyrinnön voittosarake auki

Tampereen Pyrintö matkasi Espooseen, jossa se kohtasi EBT:n. Vierasjoukkue pelasi hienon ottelun ja nappasi kauden avauspisteet 70-63.

Vierasjoukkue tuli otteluun paremmin. Sen puolustus piti huolen siitä, että ensimmäiselle tauolle mentiin sen johtaessa 23-12.

Toiselle jaksolle roolit vaihtuivat ja Pyrintö oli puolestaan pinteessä. EBT nousi kuskin paikalle ja puoliajalle mentiin tilanteessa 37-36.

Kolmas jakso pelattiin tasaisissa merkeissä. EBT säilytti lopulta pisteen johtoaseman, kun lähdettiin viimeiselle tauolle.

Päätösjakso oli täysin Pyrinnön näytöstä. Se onnistui hienosti puolustuspäässä ja EBT onnistui tekemään vain kahdeksan pistettä. Sarjapisteet matkasivat Tampereelle 70-63.

Anni Jämsä säkitti kauden korkeimman pistemääränsä. Hänelle kirjattiin 24 pistettä, joiden lisäksi hän otti kahdeksan levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Whisper Fisher teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 13 levypallolla. EBT:n korkeimman pistemäärän teki Kiia Mäntylä. Hän teki 20 pistettä ja se on myös hänen henkilökohtainen ennätyksensä.

ToPo ylivoimainen

Forssan Alku sai vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi vierasotteluun. Vieraat olivat ylivoimaisia ja pääsivät juhlimaan voittoa 87-48.

ToPo oli parempi heti ylösheitosta lähtien. Avauspuolikkaalla erityismaininnan ansaitsee sen puolustuspeli. FoA sai puoliajan aikana tehtyä vain 21 pistettä. Kun taas ToPon hyökkäys toimi mentiin puoliajalle vieraiden johtaessa peliä 24 pisteellä.

Sama meno jatkui myös kolmannella jaksolla. ToPo kasvatti johtonsa 35 pisteeseen.

Päätösjaksolla ei enää ollut juurikaan pelattavaa. Se olikin ottelun tasaisin. Helsinkiläisjoukkue vei ottelun 87-48.

Ikinuori Taru Tuukkanen osoitti jälleen minkä tasoinen pelaaja hän on. Hän teki 28 pistettä ja keräsi 14 levypalloa. Myös Erika Davenport kasasi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 14 levypallolla. Kotijoukkueen pisteykkönen oli Tuulia Anttonen 16 pisteellä.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.