Vyyryläinen luotsiksi, Kaaresvirta jatkaa Salossa

7.5.2010 Korisliigassa pelaavan Salon Vilppaan ”viikinkilaiva” siirtyy uusiin ohjaimiin. Kaarinasta kotoisin oleva 48-vuotias Kimmo Vyyryläinen ottaa valmennusvastuun salolaisjoukkueessa. Philip Dejworekin kolmivuotinen urakka joukkueen peräsimessä päättyi kevään liigakarsintoihin.

Samu Kaaresvirta jatkaa Vilpas-miehistössä.

Kimmo Vyyryläinen on Vilppaan uusi valmentaja. Kuvat: Matti Koskinen & Ura Basket.

Vilppaan ja Dejworekin tiet erosivat yhteisymmärryksessä. Dejworek lähti alkuviikosta kotiinsa Etelä-Saksan Ulmiin, ja miehen suunnitelmissa on löytää valmennuspesti kotimaasta.

- Nämä vuodet ovat olleet hienoa aikaa nuorelle valmentajalle. Viime kausi oli henkisesti erittäin raskas, ja pieni tauko on ollut enemmän kuin paikallaan. Valmennushommat ovat edelleen ykkösvaihtoehtona, Dejworek kertoo.

Vilppaan uusi päävalmentaja Kimmo Vyyryläinen on pitkän linjan koripallomies. Aktiiviurallaan heittävän takamiehen roolissa häärännyt Vyyryläinen pelasi SM-sarjassa Turun NMKY:n riveissä 16 kauden ajan 1982-98.

Valmennuksen parissa Vyyryläinen aloitti tiensä Kaarinan Urassa 2000-03, ja samaan aikaan hän oli mukana nuorten maajoukkuevalmentajana viiden vuoden ajan. Vyyryläinen suoritti koripallon ammattivalmentajatutkinnon Vierumäellä 2004, ja siirtyi Korisliigaan Korihaiden peräsimeen kaudeksi 2004-05. Paluu Turkuun toteutui 2006-07, jolloin hän toimi Turun NMKY:n päävalmentajana ja seuran valmennuspäällikkönä. Kaudella 2008-09 Vyyryläinen toimi Ura Basketin päävalmentajana I divisioonassa.

Kimmo Vyyryläinen on toiminut myös Aurajoen Urheilulukion koripallovalmentajana 15 vuoden ajan ja jatkaa toimessa myös tulevalla kaudella.

- Olen seurannut Vilppaan otteita jo vuosikausia. Viime kaudellakin näin lähes kaikki kotiottelut. Seura on hyvin hoidettu, ja koko kaupungissa on menossa hieno korisbuumi. Näin turkulaisena tuntuu kovin ihmeelliseltä, että kaupungilla yleensä kuhistaan koripallosta, toteaa uusi päävalmentaja.

Ensi kauden tavoitteista hän ei ole vielä valmis puhumaan. Joukkueiden voimasuhteet ovat vielä alkutekijöissään.

- Tavoite kuitenkin on, että Vilpas ei ensi kaudella taistele putoamista vastaan. Joukkueessa on jo nyt potentiaalia, mutta tarvitsemme pari kotimaista vahvistusta ryhmään. Jenkkitilanne ratkaistaan sitten, kun kotimainen osasto on kunnossa, Vyyryläinen toteaa.

Kaaresvirta jatkaa

Vyyryläisen ensimmäiset tehtävät Vilppaassa liittyvät joukkueen kokoamiseen. Vilppaan pelaajaneuvottelut ovat käynnistyneet varsin leppoisasti, mutta tahti tulee kiihtymään valmentajan varmistumisen myötä.

Tärkeä palanen on Samu Kaaresvirran jatkosopimus viikinkipaidassa. Kouvolasta viime kaudeksi Saloon palannut Kaaresvirta pelasi seitsemänneksi eniten minuutteja Korisliigassa kaudella 2009-10. Keskiarvoikseen 192-senttinen ja 29-vuotias Kaaresvirta viimeisteli 10,0 pistettä ja 2,9 levypalloa. Hän oli sarjan toiseksi tarkin kaukoheittäjä onnistuttuaan kolmoskaaren takaa 41,3 prosentin sihdillä.

- Ei täältä ole ollut hinkua minnekään. Olen parhaassa koripalloiässä, ja homma maistuu edelleen hyvältä. Kohti uusia seikkailuja uusin opein, tuumi Kaaresvirta.

Vilppaan tämän kauden joukkueesta Kaaresvirran lisäksi ainoastaan Tuomas Tenkasella on sopimus ensi kaudesta.

 
18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

28.1.2020 21:20 Korisliiga

Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

28.1.2020 12:00 Pääjuttu

Tuore cup-mestari Timo Heinonen: ”Kiva välietappi matkalla kevääseen”

Lähes neljällä vuosikymmenellä Korisliigaa pelannut Pussihukkien kasvatti ja Helsinki Seagulls-ikoni Timo Heinonen, 38, sai lauantaina kaulaansa pitkän uransa ensimmäisen kultamitalin, kun Seagulls peittosi Suomen cupin finaalissa Salon Vilppaan 94-93. Kolmesti SM-hopeaa hakeneen Heinosen katse on nyt vahvasti kevään 2020 tosipeleissä.

27.1.2020 11:28 Korisliiga

Jeremiah Wood palaa Korisliigaan – osoitteena vajaalukuinen Vilpas

Aiemmin Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Jeremiah Wood tekee paluun Korisliigaan.

27.1.2020 08:56 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat hakee Kouvolasta toista perättäistä voittoa Kouvoja vastaan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa nähdään illan otteluna Kouvot–Kobrat ja jälkiruokana Alba Berlin–Crailsheim Merlins.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

21.1.2020 09:17 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

Näytä lisää vastaavia