YLE TV2 esittää Pyynikin perjantai-illan näytöksen

4.11.2016 Korisliigan perjantai-illassa pelataan kolme mielenkiintoista ja jännittävää ottelua, kun KTP isännöi Joensuun Katajaa, BC Nokiaa matkustaa Kouvolaan ja Tampereen Pyrintö toivottaa Pyynikille tervetulleeksi sarjataulukon vitosen, Kauhajoen Karhun. YLE TV2 esittää Pyrinnön ja Karhun välisen kamppailun kello 19.00 alkaen.

Juhliiko Pyynikin perjantai-illassa väkivahva j'Nathan Bullock ja Pyrintö...

...vai silkinpehmeällä hyppyheitollaan korisukkaa kurittava Austin Hollins ja Kauhajoen Karhu? Kuvat: Erkki Hautaviita

Tampereen Pyrintö on aloittanut kautensa takerrellen, eikä tamperelaisten moottori ole käynyt täysillä kierroksilla kuin vain hetkittäin ensimmäisten seitsemän ottelun aikana. Saaliina näistä otteluista Pyrinnöllä on vain kaksi voittoa, mutta keskiviikkona joukkue esitti venymiskykynsä hakemalla sarjapisteet Salosta kahden jatkoajan jälkeen sarjan vahvasti aloittaneen Vilppaan vieraana.

Pyrinnön alkukauden yskähtelyt johtuvat osittain myös vajaamiehisyydestä. Laituri Joonas Cavén on pelannut vain kahdessa ottelussa ja etukentän rotaation kivijalka Petri Heinonen ei ole vielä parketilla tällä kaudella esiintynyt.

Yksilötasolla Pyrinnön kokoonpanosta löytyy kuitenkin ilon aiheita. Sentteri Wally Judge on operoinut alkukauden komealla tupla-tuplan keskiarvolla, keräten tililleen keskimäärin 13,1 pistettä, 11,4 levypalloa ja 1,6 torjuntaa ottelua kohden. Myös iso laituri J’Nathan Bullock (15,1/8,1) sekä takakentän moniosaaja Ricky Minard (15,1/6,7/4,6 syöttöä/2,0 riistoa) ovat osoittaneet kuuluvansa edelleen Korisliigan ulkomaalaisvahvistusten kärkipäähän.

Tamperelaisten hyökkäystä päälliköi edelleen tutulla ammattitaidolla takamies Antero Lehto, joka on pussittanut alkukauden aikana 11,1 pistettä ja kiekottanut 3,0 syöttöä ottelua kohden. Cavénin poissaollessa viisikkoon noussut 22-vuotias Topias Palmi on tuonut tarvittavaa korintekovoimaa tamperelaisten hyökkäykseen 13,3 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Kaaren takaa Palmi on säkittänyt kuulaa pussin pohjalle vakuuttavalla 37,5% tarkkuudella.

Pyrintö lähtee otteluun nousujohteisessa vireessä, sillä vaikka sen kokonaissaldo on 2/5, on joukkue voittanut edellisestä kolmesta ottelustaan kaksi. Vilppaan lisäksi Pyrintö kaatoi Korihait viime maanantaina tiukan väännön jälkeen lukemin 77-75.

- Yhden välipäivän jälkeen päästään jälleen tositoimiin. Vastaan asettuva Karhu on erinomainen joukkue, joka pitää kovaa tempoa ottelussa ja omaa erinomaisen arsenaalin hyökkäyspään toteuttamiseen, toteaa Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.

- Lähdemme omalla kohdallamme parantamaan edellisen ottelun tekemistä etenkin puolustuspelaamisessamme. Pyynikillä nähdään varmasti kova taistelu sarjapisteistä, kahden pitkän kaavan mukaan voiton hakeneen joukkueen välillä.

Illan vierasjoukkue Karhu on aloittanut kautensa pykälän verran vahvemmalla otteella kuin Pyrintö, mutta epätasaisuus on ollut joukkueen murheena vielä alkukauden aikana. Kotiluolassaan Karhu on voittanut neljästä ottelustaan kolme, mutta vierasparketilla saldo on ennen perjantai-illan kamppailua tappiollinen 1/2.

Kahden ottelun voittoputkessa seilaava Karhu on alkukauden aikana saanut koko materiaalinsa laajuudelta onnistumisia, mutta on päävalmentaja Sami Toiviainen on myös löytänyt ryhmänsä alfaurokset DeVaughn Washingtonin, Austin Hollinsin ja Kammeon Holseyn muodossa.

Sentteri Washington on ollut kauden avausottelun jälkeen illasta toiseen kaksinumeroisilla pistelukemilla ja kirjauttanut keskiarvoikseen seitsemässä ottelussa 14,6 pistettä ja 5,6 levypalloa kamppailua kohden. Washingtonin toveri etukentällä, Holsey, on ollut kaksikosta vielä pykälän räjähtävämmässä kunnossa kauden alussa ja edustaa lähtökohtaisesti Karhun etukentän korintekovoimaa 18,1 pisteen ja 6,0 levypallon keskiarvoilla.

195-senttinen laituri, NBA-valmentaja Lionel Hollinsin poika Austin Hollins, on niin ikään ollut vahvassa iskussa heti kauden alusta asti. Keskiarvoikseen 24-vuotias Hollins on rouhinut 17,7 pistettä, 4,3 levypalloa, 2,4 syöttöä ja 3,0 riistoa per ottelu.

Karhun hyökkäyksen operaattorina toimii kaikesta huolimatta tuttu partanaama, Bojan Sarcevic. Bojan on päässyt Joonas Lehtorannan (9,6/2,0 syöttöä) Kauhajoelle saapumisen myötä löysäämään hieman otettaan takakentän kapellimestarina, mutta on silti pyöritellyt komeat 9,0 pisteen ja 4,9 syötön keskiarvot.

- Molemmilla on alla hiukan ylitöitä. Kaksi vierasottelua lyhyellä aikavälillä asettaa aina oman haasteensa palautumiseen ja sitä kautta valmistautumiseen, pyörittelee Karhu-luotsi Toiviainen.

- Ottelun tempo tulee olemaan varmasti isossa roolissa. Meneekö ottelu kävelykorikseksi vai pystytäänkö me edelleen pitämään vauhtia niin, että pelaamisessa pysyy järki mukana?

Pyynikillä kello 19.05 alkava ottelu nähdään YLE TV2:n taajuudella kello 19.00 lähtien.

Tämän, sekä Korisliigan kauden 2016/17 kaikki muutkin ottelut näet myös Elisa Viihteen Fanseat-palvelun kautta.

 
23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

22.9.2022 08:36 Korisliiga

Max Besselink vahvistaa nousija-Honkaa

Viime kaudella vahvaa näyttöä osaamisestaan BC Nokian paidassa antanut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, on solminut yksivuotisen sopimuksen Korisliigan nousijajoukkueen Tapiolan Hongan kanssa. Besselinkin lisäksi Honkaan saapuu 21-vuotias Samppa Mäki.

22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

Näytä lisää vastaavia