Zitting viime tingassa vahvistamaan Honkaa

9.10.2004 Espoolaisen Hongan nuorekas koripallomiehistö on vahvistanut tuntuvasti rivejään Sparliigan sarjakauden kynnyksellä. Amerikkalainen David Bunts pelaa Hongassa ainakin kolmen koeottelun ajan ja sunnuntaina joukkueen vahvuuteen liittyy jo aiemmilta kausilta tuttu espoolaisseuran oma kasvatti, 26-vuotias Heikki Zitting.

200-senttinen ja 100-kiloinen Zitting ehti jo harkita uransa lopettamista, mutta Hongan onneksi hän pyörsi päätöksensä. Zitting on pitänyt hyvää huolta kunnostaan harjoittelemalla koko kesän Hongan kanssa päävalmentaja Mihailo Pavicevicin alaisuudessa. 

Zitting on lukeutunut iästään huolimatta jo monta vuotta Hongan runkomiehiin. Zitting on tämän kauden Hongan pelaajista ainoa, joka oli voittamassa kolmea mestaruutta putkeen 2000-luvun alussa. 

Urallaan myös 14 miesten maaottelua pelannut Zitting oli erittäin tärkeä tekijä erityisesti Hongan tähän mennessä viimeisimmän Suomen mestaruuden takana. Suomen Koripalloliitto valitsi hänet kevään 2003 SM-finaalien MVP:ksi. 

Nelospaikkaa pelaava iso laituri Zitting heitti viime kaudella pääsarjassa keskimäärin 9,6 pistettä. Levypalloja vahvan vääntäjän käsiin tarttui 5,4 ottelua kohden. 

- Heikki on harjoitellut hyvin ja on hienoa, että hän päätti jatkaa Hongassa. Hän on nuorelle joukkueelle merkittävä mies kentällä ja sen ulkopuolella. Hän tuo joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta, painottaa Pavicevic. 

Hongan sarja-avaus ja Zittingin paluu joukkueeseen osuu sunnuntaina Turkuun, jossa vastustajaksi asettuu  Ray Ailuksen valmentama Aura Basket. Ensi viikolla uusiutunut Honka esiintyy kotiyleisölleen kahdesti Tapiolan Urheiluhallissa.  Honka saa keskiviikkona vastustajakseen hallitsevan Suomen mestarin Kouvolan Kouvot ja lauantaina vuorostaan Äänekosken Huiman.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Asiat

 
1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

Näytä lisää vastaavia