Alex Murphy ja Remu Raitanen hurjassa iskussa

6.2.2023 09:38 Alex Murphy läväytti 31 pistettä Japanin B1-liigassa ja Remu Raitasen heitto kulki 25 pisteen arvoisesti Espanjassa. Ilari Seppälä on pääsemässä kunnolla vauhtiin Ranskassa ja Topias Palmi jatkoi hyviä otteitaan Romaniassa.

Alex Murphylla heitto kulki viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alex Murphyn loisto-otteet eivät riittäneet siivittämään Levanga Hokkaidoa voittoihin, kun se kohtasi Shimane Susanoo Magicin kahdesti vieraskentällä. Ensimmäisessä kohtaamisessa Murphy kuritti vastustajaa 31 pisteen edestä, mutta Hokkaido taipui jatkoajan jälkeen lukemin 96-101 (48-34, 87-87). Murphy täytteli rivistöään myös seitsemällä levypallolla, kolmella syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa ottelussa kotijoukkue oli tiukemmin niskan päällä voitettuaan 97-78 (42-34). Tällä kertaa Murphy oli otettu vastustajan toimesta tiukempaan vartiointiin, kun hän ylsi yhdeksän pisteen, viiden levypallon, viiden syötön ja kahden riiston tilastoihin.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana isoveli Erikin Fukushima Firebonds jakoi viikonlopun voitot Koshigaya Alphasin kanssa. Ensimmäisessä ottelussa Firebonds otti kotonaan 83-75 (34-43)-voiton Murphyn flirttaillessa tupla-tuplalla 14 pisteen, yhdeksän levypallon, neljän syötön ja peräti viiden torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa pelissä Alphas oli niskan päällä voittaen 84-70 (39-39). Murphy oli joukkueensa paras pistemies 17 pisteen saldolla ja tilastoihin kertyi myös kaksi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Espanjan liigan kärkiottelussa Teneriffa ei löytänyt aseita Real Madridin kukistamiseksi, vaan taipui numeroin 77-88 (36-50). Sasu Salinin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yhdeksän pistettä. Tappion myötä Teneriffa putosi sarjassa neljänneksi.
Ottelutilastot

LEB Orossa Remu Raitasen 25 pistettä jäi laihaksi lohduksi Albaceten hävitessä Andorran vieraana 70-83 (30-41). Raitanen keräsi myös kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Seawolves Rostock urakoi viikonloppuna kahdesti Saksan Bundesliigassa ja tuloksena oli voitto ja tappio. Seawolves aloitti viikonlopun voittamalla Towers Hamburgin vieraskentällä 91-81 (44-46) Valtosen tilastoidessa 10 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Valtonen ei ollut sunnuntaina Seawolvesin kokoonpanossa, kun se hävisi Oldenburgille numeroin 73-80 (36-33).
Ottelutilastot

Merlins Crailsheim joutui tunnustamaan Niners Chemnitz niukasti paremmakseen taipuessaan kotikentällään 79-82 (42-50). Edon Maxhuni heitti Merlinsille 11 pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kerran. Merlins keikkuu sarjassa sijalla 12.
Ottelutilastot

Avausviisikkoon nousseen Max Besselinkin Göttingen koki niin ikään niukan tappion kaatuessaan Bambergin vieraana jatkoajan jälkeen 92-95 (48-46, 84-84). Besselink kasasi tilastoikseen kolme pistettä ja riiston.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon valmentama Bonn otti maukkaan voiton kaataessaan Bayern Münchenin vieraskentällä 77-73 (39-36). Voitolla Bonn vankisti asemiaan sarjan kakkosena. Bonn vei joukkueiden molemmat kohtaamiset runkosarjassa.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon Academics Heidelberg puolestaan pisti kärkijoukkue ALBA Berlinin tiukoille, mutta hävisi lopulta kotikentällään 86-94 (34-40).
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana ProA:ssa Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen koki kirvelevän 75-79 (40-50)-tappion Artland Dragonsin vieraana. Kivimäki kärsi huonosta heittopäivästä saalistaen kaksi pistettä ja viisi syöttöä. Tigers jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Luukas Vaara teki sen sijaan täydellistä heittotyötä, kun hän kirjautti neljä pistettä Phoenix Hagenin kaataessa Münsterin 92-68 (52-35). Vaara esiintyi väkevästi myös korin alla napaten kaksi levypalloa, riistämällä kerran ja torjumalla peräti kolmasti. Hagen on pitää hallussaan viidettä sijaa.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä ottamalla tärkeän 98-86 (49-42)-voiton Denainista. Seppälä loisti 17 pisteen, levypallon, kahden syötön ja riiston saldolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Italiassa Mikael Jantunen pääsi Trevison kanssa juhlimaan tärkeää voittoa, kun Scaligera Verona kaatui vieraskentällä 97-81 (41-34). Jantunen kasasi kolme pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Treviso nousi samalla putoajan paikalta pois.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmin sekä Shawn Hopkinsin Craiovan päätösneljänneksen kiri ei aivan riittänyt, kun se hävisi Athletic Constantan vieraana 70-72 (36-38). Palmi oli taas hyvässä iskussa 12 pisteen saldolla ja lisäksi tilille kertyi levypallo ja neljä syöttöä. Hopkins heitti viisi pistettä, siivosi irtopallon viidesti ja riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo oli hyvässä vedossa, kun Fyllingen voitti Centrum Tigersin Norjan liigassa 97-80 (44-36). Aidoo merkkautti rivilleen 15 pistettä, viisi levypalloa, viisi syöttöä ja neljä riistoa.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden haki Grazista 88-76 (50-42)-voiton. Swans jatkaa sarjassa tulevasti toisena.
Ottelutilastot

 
18.9.2023 22:17 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen aloitti kautensa komeasti Ranskassa – ”Tästä on hyvä jatkaa”

Tuomas Iisalon alaisuuteen Paris Basketballin riveihin siirtynyt Mikael Jantunen aloitti kautensa hienosti auttamalla pariisilaisseuran kauden avausvoittoon. Kausi on startannut myös Liettuassa ja Tanskassa.

4.9.2023 18:21 Susijengi

Alexander Madsen palaa Latvian mestariin

Vahvoja näyttöjä Kreikan liigassa viime kaudella antanut Susijengin luottosentteri Alexander Madsen, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen Latvian suurseuran VEF Riian kanssa. 208-senttinen Kouvolan Poikien kasvatti Madsen edusti latvialaisjoukkuetta aiemmin vuosina 2019–22.

12.8.2023 18:08 Susijengi

Perttu Blomgren Slovenian pääsarjaan

Viime kaudet Salon Vilppaassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti ja Susijengin nuoren kaartin takamies Perttu Blomgren, 195 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Sloveniassa allekirjoitettuaan yksivuotisen sopimuksen Helios Domzalen kanssa.

12.8.2023 14:59 Susijengi

Alex Murphy kaksivuotisella sopimuksella Estudiantesiin

Viime kaudet Japanissa pelannut Susijengin veteraanilaituri Alex Murphy, 206 cm ja 30 vuotta, on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (LEB Gold) pelaavan madridilaisen Estudiantesin kanssa.

11.8.2023 17:50 Susijengi

Remu Raitanen jatkaa Espanjan kakkosliigassa

Viime kaudella debyyttinsä Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (LEB Oro) tehnyt Susijengin laituri ja ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, jatkaa Espanjassa. 206-senttisen Raitasen uusi seura on CB Cáceres, joka on tehnyt Raitasen kanssa yksivuotisen sopimuksen.

4.8.2023 08:29 Susijengi

Ville Tahvanainen aloittaa ammattilaisuransa Islannissa

Nelivuotisen yliopistouransa Bradleyn paidassa keväällä päättänyt Helsingin NMKY:n kasvatti ja Susijengin nuoren kaartin takamies Ville Tahvanainen, 193 cm ja 23, aloittaa ammattilaisuransa Islannissa. Susijengi Rising Starsiin alkukesällä kuulunut Tahvanainen on solminut sopimuksen aiemmin Osku Heinosen riveihinsä hankkineen Haukarin kanssa.

26.7.2023 18:35 Susijengi

Mikael Jantunen Paris Basketballin riveihin kaksivuotisella sopimuksella

Tuomas Iisalon päävalmentajakseen kiinnittänyt Paris Basketball on värvännyt joukkoihinsa jo toisen suomalaisen. NBA:n kesäliigasta tuoreeltaan palannut Susijengin luottomies ja Wartti Basketin kasvatti Mikael Jantunen, 23, on allekirjoittanut kaksi kautta kattavan sopimuksen Ranskan pääsarjaa ja Eurocupia pelaavan pariisilaisjoukkueen kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:24 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink kolmivuotisella sopimuksella Belgiaan

Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 21, vaihtaa seuraa, kun belgialainen Belfius Mons-Hainaut tiedotti tehneensä kolmivuotisen pelaajasopimuksen suomalaislaiturin kanssa. Besselink pelasi viime kaudella Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

17.7.2023 09:51 Susijengi

Lassi Tuovin Utah Jazzin kesäliigaurakka päätökseen

Lassi Tuovin vahvistaman Utah Jazzin voitokas tie NBA:n Las Vegasin kesäliigassa tuli päätökseensä maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Jazz taipui Houston Rocketsille pistein 101-115 (37-49). Jazzin saldoksi Las Vegasista jäi neljä voittoa ja yksi tappio.

16.7.2023 11:13 Susijengi

Jantuselle 10 pistettä viimeisessä kesäliigaottelussa, Tuovin Jazz semifinaaliin

Mikael Jantunen pääsi jälleen minuuteille NBA:n Las Vegasin kesäliigassa ja teki läsnäolonsa tiettäväksi kirjauttamalla Golden State Warriorsille kymmenen pistettä ja kolme levypalloa tappiossa Torontoa vastaan. Lassi Tuovin Utah Jazz puolestaan jatkoi voittojen tiellä peittoamalla Phoenix Sunsin ja etenemällä kesäliigan semifinaaliin.

10.7.2023 20:07 Susijengi

Daniel Dolenc Liettuan liiganousijan korin alle

Karhu Basketin menestyksekkään 2022–23-kauden kulmakiviin sekä Korisliigassa että FIBA Europe Cupissa kuulunut Daniel Dolenc, 29, käyttää ulkomaanoptionsa. 205-senttisen Espoo Basket Teamin kasvatin ja Susijengi-jyrän uusi seura on Liettuan liiganousija BC Mazeikiai, joka on rekrytoinut Dolencia riveihinsä jo pidemmän aikaa.

10.7.2023 09:07 Susijengi

Mikael Jantunen vireessä NBA:n kesäliigassa

Mikael Jantunen pääsi toisen kerran minuuttien makuun NBA:n kesäliigassa ja kohosi heti Golden State Warriorsin tehokärkien joukkoon. Jantunen kellotti Las Vegasissa pelatussa kesäliigaottelussa 22 minuuttia ja teki läsnäolonsa tunnetuksi 16 pisteen ja viiden levypallon iltapuhteella.

7.7.2023 18:06 Susijengi

Sasu Salinille jatkosopimus Lenovo Tenerifen kanssa

Kohta jo vuosikymmenen päivät Espanjassa viihtynyt helsinkiläislähtöinen MaSu-Basketin kasvatti ja Susijengin kapteeni Sasu Salin, 32, jatkaa uraansa Lenovo Tenerifen kanssa. Salin aloittaa 1+1-vuotisen jatkosopimuksensa myötä syksyllä jo viidennen kautensa Teneriffan La Lagunassa.

6.7.2023 10:40 Susijengi

Jantusen pistetili auki NBA:n kesäliigassa

Golden State Warriorsia vahvistava Mikael Jantunen avasi peliminuutti- ja pistetilinsä viime yönä Suomen aikaa, kun Warriors peittosi Charlotte Hornetsin NBA:n kesäliigan California Classic -turnauksessa pistein 98-83.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

29.6.2023 09:57 Susijengi

Lassi Tuovi Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoon

Toisen vuotensa Susijengin päävalmentajana aloittanut Lassi Tuovi, 36, on liittynyt Utah Jazzin kesäliigajoukkueiden valmennusjohtoon. Tuovi lensi Salt Lake Cityyn heti NBA:n varaustilaisuuden jälkeen ja palaa Suomeen Salt Lake Cityn ja Las Vegasin kesäliigojen jälkeen heinäkuun puolessavälissä.

29.6.2023 08:03 Susijengi

Mikael Jantunen Golden State Warriorsin kesäliigajoukkueeseen

Susijengin uuden sukupolven avainpelaajiin kuuluva Mikael Jantunen, 23, pelaa tänä kesänä NBA:n kesäliigaa viime vuosien menestysjoukkueisiin kuuluvan Golden State Warriorsin riveissä.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia