Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

4.6.2022 08:39 Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

Annika Holopainen pelasi hienon kauden Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Holopainen oli koko sarjan kolmanneksi paras pistenainen 16 pisteen keskiarvolla. Loppukauden loukkaantumiset kuitenkin varjostivat Holopaisen kautta.

- Kausi oli hauska, mutta samanaikaisesti rankka ja kaksijakoinen. Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi ja todella nautin pelaamisesta, mutta loukkaantumiset vaikeuttivat kautta. Joukkueen pelityyli sopi itselleni hyvin ja pystyin pelaamaan rennosti ja tasaisesti. Lisäksi joukkueen sisällä kemiat kohtasivat harvinaisen hyvin myös kentän ulkopuolella, Holopainen kertaa kautta.

- Olin loppukauden aika lailla loukkaantuneena. Kärsin aika kovista kivuista ja loppukausi mentiin kipulääkkeiden voimalla. En juuri käytännössä harjoitellut lainkaan, vaan pelasin vain. Onneksi en sentään joudu leikkaukseen.

Montbrisonin kausi oli varsin vaihteleva. Käytännössä Montbrisonin kausi oli tappio- ja voittoputkien aaltoilua. Kausi alkoi kahdella voitolla jota seurasi viisi tappiota, seitsemän voittoa ja runkosarjan viimeisestä kahdeksasta pelistä seitsemän päättyi taas tappioon. Montbrison sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja putosi pudotuspeleissä mestaruuden lopulta voittaneelle Toulouselle.

- Kausi oli pitkä ja raskas sekä henkisesti että fyysisesti, Holopainen myöntää.

Kausi oli Holopaiselle toinen Ranskassa ja hän on pelannut Montbrisonin lisäksi myös Reimsissä. Jatkossa maa saattaa vaihtua.

- Nyt ensimmäisenä pistetään kroppa kuntoon. Ranskasta tuli pari tarjousta, mutta mieli tekisi kokea uusi liiga ja kulttuuri, urallaan myös Saksassa, Puolassa ja Islannissa pelannut Holopainen miettii.

Annika Holopaisen tilastot Ranskan LF2:ssa

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia