Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

15.5.2021 16:41 Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

Annika Holopainen voitti Islannin korikuningattaruuden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koronapandemia leimasi Islannin kautta, sillä kauden aikana sarja oli pariin otteeseen tauolla. Syksyllä tauko venyi parin kuukauden mittaiseksi ja keväälläkin oli kuukauden paussi.

- Syksyllä oli ensimmäinen sulku ja maajoukkuetauon jälkeen tulin takaisin Suomeen treenaamaan moneksi viikoksi. Minulla oli siinä myös pieni loukkaantuminen silloin. Kevään tauolla saimme sentään treenata, mutta ilman kontaktia. Oli kropalle vaikeaa, kun pelasimme pääasiassa kahdesti viikossa ja pitkän tauon jälkeen piti mennä taas täysiä ja pelata isoja minuutteja. Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi.

Holopaisen joukkueelle KR:lle kausi oli vaikea, sillä se sijoittui sarjassa viimeiseksi voitettuaan vain kaksi peliä.

- Eihän se ole helppoa, kun joukkue voittaa kauden aikana vain kaksi peliä. Tunnen menneeni kuitenkin pelaajana, johtajana ja erityisesti hyökkäyspelaamisessa eteenpäin, Holopainen kertaa kautta.

- Meillä oli todella nuori ja kokematon joukkue. Sitten valmentaja, joka oli yksi syy miksi tulin tänne, sai myös potkut ja myös pelaajia vaihtui. Tietyllä tapaa koko homma oli aivan farssi eikä ollut helppo kausi, Holopainen jatkaa.

Holopaiselle kausi oli henkilökohtaisesti menestys, sillä hän voitti sarjan korikuningattaruuden 25,9 pisteen keskiarvolla. Lisäksi keskiarvoihin tilastoitiin 9,3 levypalloa ja 1,6 syöttöä. Holopainen oli aina vastustajan papereissa merkitty isolla ja hänen kimpussaan oli useimmiten useampi puolustaja.

- Onhan stressaavaa, kun tietää, että vastustajien skouttaus keskittyy paljon minun pysäyttämiseen. On vaikea pelata, kun on koko ajan merkattuna, mutta silti pitää löytää ratkaisut tehdä kori. Minulla oli usein 2-3 pelaajaa kimpussani.

- Mielestäni kolmen pisteen heittoni on nyt parempi kuin ennen. Eniten tämä kausi kuitenkin kasvatti ihmisenä, kun oli niin paljon vastoinkäymisiä.

Holopainen on aiemmin ammattilaisurallaan pelannut Saksan Bundesliigassa, kovassa Puolan liigassa sekä Ranskan kakkostasolla. Islannin liiga ei nouse arvoasteikossa aikaisempien sarjojen tasolle, mutta kaudesta jäi käteen myös positiivisia asioita.

- Tiesin, ettei Islannin liiga ole kovin arvostettu eikä taso korkea. Asennoiduin sillä tavalla, että minun pitääkin dominoida täällä. Olen tyytyväinen, että lähdin. Islanti on maana upea ja pelaajista pidettiin hyvää huolta kentän ulkopuolella. Lisäksi sarjassa on tosi kovia ulkomaalaispelaajia joita vastaan pääsin pelaamaan.

Kesän viettoon Holopainen pääsee lähtemään levollisin mielin, sillä hänellä on jo sopimus taskussa ensi kaudeksi. Holopainen palaa ensi syksynä Ranskaan ja seurana on BC Montbrison.

- Tosi motivoivaa lähteä kesään. On helpompi asennoitua, kun on jo tiedossa mihin menen syksyllä. Nyt hengähdän hetken ja sen jälkeen aloitetaan taas treenaus kohti tulevaa kautta.

Annika Holopaisen kauden tilastot

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia