Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

24.10.2021 14:36 Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

Elina Koskimies pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koskimies pelasi kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalissa, mutta halusi vaihtaa maisemaa täksi kaudeksi. Uusi osoite löytyi Nördlingenistä.

- Halusin pois Espanjan kakkosliigasta, sillä olin ollut siellä jo kaksi kautta. Se oli hyvä liiga aloittaa ammattilaisura, mutta kaipasin uusia haasteita ja kerroin agentilleni heti viime kauden jälkeen, että olisi kiva nähdä muitakin sarjoja. Täältä tuli sitten tarjous ja tämä on hyvä sekä kilpailullinen liiga ja hyvä steppi urallani, Koskimies kertoo.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Pounds sen sijaan aloitti viime kauden Belgiassa Pepinsterin joukkueessa. Siellä kausi jäi kuitenkin kesken ja hän palasi Korisliigaan, jossa hän pääsi juhlimaan PeKan kanssa mestaruutta. Täksi kaudeksi hän päätti lähteä jälleen ulkomaille.

- Mietin tosi pitkään viime kauden jälkeen, että lähdenkö vielä ulkomaille. Ajattelin kuitenkin, että kun vielä pystyy ja on hyvässä kunnossa, niin miksen lähtisi. Sitten soitin Nördlingenissä pelanneilla ja he kertoivat hyviä asioita seurasta ja kaupungista, joten päätin siirtyä tänne.

Nördlingenillä on pitkät perinteet suomalaispelaajista, sillä joukkueessa ovat pelanneet aiemmin myös muun muassa Linda-Lotta Lehtoranta, Heta Korpivaara, Anni Jämsä, Heta Äijänen sekä Anni Mäkitalo. Myös Koskimies kääntyi entisten pelaajien puoleen kysyäkseen seurasta.

- Kysyin vähän miten he olivat viihtyneet ja miten organisaatio toimii. Se toi luottamusta, kun kaikki kehuivat paikkaa.

Koskimiehen ei ole tarvinnut katua päätöstään.

- Meillä on kiva jengi ja olen tykännyt myös valmentajastamme. Treeneissä mennään tosi kovaa, mutta hän on myös hyvä tyyppi kentän ulkopuolella ja välittää pelaajista. Kaupunki on myös mukava. Tällainen pieni ja sympaattinen paikka, kuvailee Koskinen.

Poundsille kyseessä on toinen kerta Saksassa. Vuonna 2019 hän aloitti kauden Bergische Löwenissä, mutta tuolloin joukkueen ilmapiiri oli sen verran huono, että Pounds siirtyi kesken kauden Belgiaan. Tällä kertaa on toinen ääni kellossa.

- Olen ollut todella tyytyväinen. Kaupunki on pieni, mutta täällä on kuitenkin aika paljon elämää. Tykkään joukkuekavereista ja valmentajasta. Olemme tehneet kovasti töitä, mutta on ollut tosi kivaa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Pounds nauttii myös siitä, että joukkueessa on toinen suomalaispelaaja.

- Siitä on paljon apua, että ”Ellu” on täällä myös. On kiva voida keskustella asioista ja se helpottaa paljon, että on toinenkin suomalainen.

Nördlingenin kausi sai lentävän lähdön, kun se voitti vieraskentällä Sofia Pelanderin Hernen. Sen jälkeen kaatui vielä selvin numeroin Heidelberg, mutta kolme edellispeliä ovat päättyneet tappioihin.

- Aloitimme tosi hyvin, mutta sitten vastaan tuli Keltern. Tiesimme, että edessä on kova peli, mutta meiltä harmittavasti loukkaantui siinä pelissä kolme pelaajaa. Meillä on muutenkin kymmenen pelaajan rosteri, joten olemme päässeet viime aikoina tosi vähän harjoittelemaan viisi vastaan viisi. Emme ole sen takia löytäneet sellaista yhteistä flow'ta vielä. Toivottavasti saisimme loukkaantuneet nopeasti takaisin ja sitä myöten kaikki pelaajat omille pelipaikoilleen. Nyt on jouduttu kierrättämään siten, että välillä pelaajat ovat joutuneet pelaamaan paikoilla, jotka eivät ole heille ominaisia, Koskimies analysoi joukkueen alkukautta.

- Meillä on ollut loukkaantumisten kanssa vähän huonoa tuuria emmekä ole päässeet pelaamaan vielä yhtään ottelua täydellä kokoonpanolla. Viime peleissä on tullut niukkoja tappioita, jotka meidän olisi pitänyt voittaa. Tässä on kuitenkin vielä pitkä kausi edessä, ja kunhan saamme kaikki takaisin kokoonpanoon, niin mielestäni voimme yllättää monet tällä kaudella, Pounds komppaa.

Molemmat suomalaiset ovat olleet heti isossa roolissa. He ovat urakoineet yli puolituntisia kentällä ja lukeutuneet joukkueen parhaimpiin pistenaisiin.

- Kausi on alkanut ihan ok. Vähän on ollut heitto hukassa, mutta luotan sen löytyvän kauden mittaan toistojen kautta, arvioi Pounds.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koskimies on pitkälti samoilla linjoilla. Hän on nauttinut vastuusta sekä monipuolisemmasta roolista kuin Espanjassa.

- Olen ollut ihan tyytyväinen. Peliaikaa on tullut paljon. Osittain se johtuu loukkaantumisista, mutta osittain myös siitä, että valmentajalta on tullut luottoa. Hän haluaa minun ottavan ratkaisuja kentällä. Pelikovuus ja -tempo ovat ihan eri tasolla kuin Espanjassa ja vähän on ollut tottumista uuteen sarjaan. Nyt vain mennään kohti parempaa.

- Toivon pelini monipuolistuvan enkä ole vain heittäjä, mutta pystyn myös ajamaan korille ja sitä kautta pääsemään vapariviivalle, sekä myös korin alla pyrin olemaan tehokkaampi. Sekin oli yksi syy miksi tulin tänne. Valmentaja puskee koko ajan kokeilemaan uusia juttuja ja antaa sitten palautetta, että mitä voi tehdä paremmin.

Vaikka Nördlingenillä on allaan muutama tappio, niin Koskimies uskoo parempaan.

- Tavoitteena on päästä pudotuspeleissä pitkälle. Se on kova tavoite, mutta kun saamme yhteispelin toimimaan, niin mielestäni meillä on mahdollisuudet mennä pitkälle.

Pounds toivoo pystyvänsä auttamaan joukkuetta kohti kovaa päämäärää.

- Tavoitteena on pysyä ehjänä, kehittyä ja sitä kautta auttaa joukkuetta.

 
8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia