Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

24.10.2021 14:36 Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

Elina Koskimies pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koskimies pelasi kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalissa, mutta halusi vaihtaa maisemaa täksi kaudeksi. Uusi osoite löytyi Nördlingenistä.

- Halusin pois Espanjan kakkosliigasta, sillä olin ollut siellä jo kaksi kautta. Se oli hyvä liiga aloittaa ammattilaisura, mutta kaipasin uusia haasteita ja kerroin agentilleni heti viime kauden jälkeen, että olisi kiva nähdä muitakin sarjoja. Täältä tuli sitten tarjous ja tämä on hyvä sekä kilpailullinen liiga ja hyvä steppi urallani, Koskimies kertoo.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Pounds sen sijaan aloitti viime kauden Belgiassa Pepinsterin joukkueessa. Siellä kausi jäi kuitenkin kesken ja hän palasi Korisliigaan, jossa hän pääsi juhlimaan PeKan kanssa mestaruutta. Täksi kaudeksi hän päätti lähteä jälleen ulkomaille.

- Mietin tosi pitkään viime kauden jälkeen, että lähdenkö vielä ulkomaille. Ajattelin kuitenkin, että kun vielä pystyy ja on hyvässä kunnossa, niin miksen lähtisi. Sitten soitin Nördlingenissä pelanneilla ja he kertoivat hyviä asioita seurasta ja kaupungista, joten päätin siirtyä tänne.

Nördlingenillä on pitkät perinteet suomalaispelaajista, sillä joukkueessa ovat pelanneet aiemmin myös muun muassa Linda-Lotta Lehtoranta, Heta Korpivaara, Anni Jämsä, Heta Äijänen sekä Anni Mäkitalo. Myös Koskimies kääntyi entisten pelaajien puoleen kysyäkseen seurasta.

- Kysyin vähän miten he olivat viihtyneet ja miten organisaatio toimii. Se toi luottamusta, kun kaikki kehuivat paikkaa.

Koskimiehen ei ole tarvinnut katua päätöstään.

- Meillä on kiva jengi ja olen tykännyt myös valmentajastamme. Treeneissä mennään tosi kovaa, mutta hän on myös hyvä tyyppi kentän ulkopuolella ja välittää pelaajista. Kaupunki on myös mukava. Tällainen pieni ja sympaattinen paikka, kuvailee Koskinen.

Poundsille kyseessä on toinen kerta Saksassa. Vuonna 2019 hän aloitti kauden Bergische Löwenissä, mutta tuolloin joukkueen ilmapiiri oli sen verran huono, että Pounds siirtyi kesken kauden Belgiaan. Tällä kertaa on toinen ääni kellossa.

- Olen ollut todella tyytyväinen. Kaupunki on pieni, mutta täällä on kuitenkin aika paljon elämää. Tykkään joukkuekavereista ja valmentajasta. Olemme tehneet kovasti töitä, mutta on ollut tosi kivaa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Pounds nauttii myös siitä, että joukkueessa on toinen suomalaispelaaja.

- Siitä on paljon apua, että ”Ellu” on täällä myös. On kiva voida keskustella asioista ja se helpottaa paljon, että on toinenkin suomalainen.

Nördlingenin kausi sai lentävän lähdön, kun se voitti vieraskentällä Sofia Pelanderin Hernen. Sen jälkeen kaatui vielä selvin numeroin Heidelberg, mutta kolme edellispeliä ovat päättyneet tappioihin.

- Aloitimme tosi hyvin, mutta sitten vastaan tuli Keltern. Tiesimme, että edessä on kova peli, mutta meiltä harmittavasti loukkaantui siinä pelissä kolme pelaajaa. Meillä on muutenkin kymmenen pelaajan rosteri, joten olemme päässeet viime aikoina tosi vähän harjoittelemaan viisi vastaan viisi. Emme ole sen takia löytäneet sellaista yhteistä flow'ta vielä. Toivottavasti saisimme loukkaantuneet nopeasti takaisin ja sitä myöten kaikki pelaajat omille pelipaikoilleen. Nyt on jouduttu kierrättämään siten, että välillä pelaajat ovat joutuneet pelaamaan paikoilla, jotka eivät ole heille ominaisia, Koskimies analysoi joukkueen alkukautta.

- Meillä on ollut loukkaantumisten kanssa vähän huonoa tuuria emmekä ole päässeet pelaamaan vielä yhtään ottelua täydellä kokoonpanolla. Viime peleissä on tullut niukkoja tappioita, jotka meidän olisi pitänyt voittaa. Tässä on kuitenkin vielä pitkä kausi edessä, ja kunhan saamme kaikki takaisin kokoonpanoon, niin mielestäni voimme yllättää monet tällä kaudella, Pounds komppaa.

Molemmat suomalaiset ovat olleet heti isossa roolissa. He ovat urakoineet yli puolituntisia kentällä ja lukeutuneet joukkueen parhaimpiin pistenaisiin.

- Kausi on alkanut ihan ok. Vähän on ollut heitto hukassa, mutta luotan sen löytyvän kauden mittaan toistojen kautta, arvioi Pounds.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koskimies on pitkälti samoilla linjoilla. Hän on nauttinut vastuusta sekä monipuolisemmasta roolista kuin Espanjassa.

- Olen ollut ihan tyytyväinen. Peliaikaa on tullut paljon. Osittain se johtuu loukkaantumisista, mutta osittain myös siitä, että valmentajalta on tullut luottoa. Hän haluaa minun ottavan ratkaisuja kentällä. Pelikovuus ja -tempo ovat ihan eri tasolla kuin Espanjassa ja vähän on ollut tottumista uuteen sarjaan. Nyt vain mennään kohti parempaa.

- Toivon pelini monipuolistuvan enkä ole vain heittäjä, mutta pystyn myös ajamaan korille ja sitä kautta pääsemään vapariviivalle, sekä myös korin alla pyrin olemaan tehokkaampi. Sekin oli yksi syy miksi tulin tänne. Valmentaja puskee koko ajan kokeilemaan uusia juttuja ja antaa sitten palautetta, että mitä voi tehdä paremmin.

Vaikka Nördlingenillä on allaan muutama tappio, niin Koskimies uskoo parempaan.

- Tavoitteena on päästä pudotuspeleissä pitkälle. Se on kova tavoite, mutta kun saamme yhteispelin toimimaan, niin mielestäni meillä on mahdollisuudet mennä pitkälle.

Pounds toivoo pystyvänsä auttamaan joukkuetta kohti kovaa päämäärää.

- Tavoitteena on pysyä ehjänä, kehittyä ja sitä kautta auttaa joukkuetta.

 
5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

Näytä lisää vastaavia