EuroCup-kierroksen MVP:ksi valittu Erik Murphy pelaa vahvaa kautta – ”Olen heittänyt hyvin”

14.11.2018 14:27 Ennen tätä kautta Erik Murphy oli pelaamatta yhdeksän kuukauden ajan, mutta ruostetta ei ole miehen otteissa alkukauden aikana esiintynyt. Siitä parhaimpana osoituksena viime kierroksella saatu tunnustus EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

Erik Murphy valittiin edelliskierroksella EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Murphy purki sopimuksensa ranskalaisen Nanterren kanssa viime joulukuussa eikä pelannut enää loppukauden aikana. Sen sijaan hän keskittyi kuntouttamaan itseään vammoista ja lepäämään. Tänä syksynä kentällä onkin nähty vetreämpi Murphy, joka on tehnyt kovaa jälkeä Frankfurt Skylinersin paidassa sekä Saksan Bundesliigassa että EuroCupissa.

- Joskus on mentävä askel taaksepäin päästäkseen kaksi eteenpäin. Sain itseni kuntoon ja oli tärkeä saada lepoa myös henkisesti. Nyt kaikki tuntuu hyvältä, Murphy kertoo.  

Murphy on tilastoinut Bundesliigassa tällä kaudella keskimäärin 11,3 pistettä ja 3,7 levypalloa. EuroCupissa pistetahti on ollut vieläkin vakuuttavampi: 17,5 pistettä ja 3,3 levypalloa. Viime kierroksella Murphy heitti peräti 33 pistettä Torinoa vastaan ja se toi hänelle samalla nimityksen kierroksen MVP:ksi.

- Olen heittänyt hyvin ja joukkuekaverit ovat löytäneet minut. Onneksi olen saanut heitot myös sisään.

Erik Murphyn sihti on ollut kohdillaan tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Frankfurtin kausi Bundesliigassa on alkanut hieman tahmeasti, sillä kuudesta pelistä on kaksi voittoa ja neljä tappiota. EuroCupissa joukkue on kuitenkin tiukasti kiinni jatkopaikassa aloitettuaan kilpailun neljällä voitolla ja kahdella tappiolla.

- Bundesliigassa meillä on ollut hieman hankaluuksia ja yritämme edelleen löytää itseämme. EuroCupissa olemme kuitenkin pelanneet hyvin ja pedanneet itsellemme hyvät asetelmat jatkopaikkaa ajatellen. Tarvitsemme kuitenkin vielä pari voittoa ennen kuin jatkopaikka on varma.

Frankfurtin kanssa jatkopaikasta taistelee tiukasti myös Sasu Salinin Malaga, jonka Frankfurt kohtaa keskiviikkona kotikentällään.

- On aina kiva nähdä Sasua, kun hän on aina hyvällä tuulella. Hän on pelannut hyvin Espanjassa ja hän on sellainen pelaaja, joka saattaa kääntää pelin kulun, joten hänen kanssaan on oltava tarkkana. Malagalla on muutenkin todella kova ja tasainen joukkue.

Tärkeät MM-karsintaottelut siintävät edessä

Murphy nähtiin edellisen kerran Susijengin nutussa viime vuonna marraskuussa, mutta on jälleen valmis pukemaan Suomi-paidan päälleen tärkeisiin MM-karsintaotteluihin Venäjää ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

- Odotan niitä pelejä innolla. Pari kovaa peliä on tulossa ja toivottavasti pystymme nappaamaan niistä voitot ja saisimme itsellemme hyvät asetelmat MM-kisoja ajatellen.

Erik Murphyn katseessä siintää jo tulevat MM-karsintaottelut. (Kuva: Ville Vuorinen)

Murphy on Frankfurtissa pelannut sekä nelos- että vitospaikalla. Monipuolisuudellaan hän tuo tärkeän elementin Susijengin peliin molemmissa päissä kenttää.

- Olen viime aikoina pelannut entistä enemmän sentterinä, kun ykkössentterimme loukkaantui. Rooli on minulle jo ennestään tuttu yliopistosta ja maajoukkueesta ja se sopii minulle. Hyökkäyspäässä se antaa meille mahdollisuuden hyviin mismatcheihin. Toisaalta puolustuksessa joutuu välillä painimaan aika isojen kavereiden kanssa. Yritän vain auttaa joukkuettani parhaani mukaan roolissa kuin roolissa.

Suomi taistelee vimmatusti paikasta MM-kisoihin ja se pääsee lähtemään tärkeään Venäjä-otteluun loppuunmyydyn kotikatsomon kannustamana. Murphyn veljeskatraan keskimmäinen Alex ehti jo kehua tunnelmaa Espoon Metro Areenalla edellisen MM-karsintaikkunan aikana ja nyt Erik odottaa malttamattomana pääsevänsä jälleen kotiyleisön eteen.

- Kotipeleissämme on aina erinomainen tunnelma. Kotiyleisö antaa meille aina ylimääräistä energiaa kentälle. Arvostan suuresti sitä kannustusta jonka aina saamme, Murphy kiittelee kuudetta pelaajaa. 

Henkilöt

 
2.1.2019 11:07 Susijengi

EuroCupin jatkolohkot käynnistyvät - Susijengin kolmikko valmiina

EuroCupin lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuun lopussa ja heti vuoden 2019 toisena päivänä pyörähtävät käyntiin jatkolohkot. Susijengin pelaajista mukana on Malagaa edustava Sasu Salin sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja Erik Murphy.

28.9.2018 17:59 Susijengi

Bundesliigassa runsaasti suomalaismielenkiintoa

Saksan Bundesliigassa on iso suomalaiskiinnostus tällä kaudella, kun sarjan suomalaisedustus on noussut peräti neljällä.

27.9.2018 18:51 Susijengi

Susijengin nelikko kovin tavoittein Espanjassa

Espanjan koripallosarjoissa nähdään tällä kaudella neljä Susijengin pelaajaa, kun Sasu Salin aloittaa toisen kautensa Malagassa, Alexander Madsen hakee läpimurtoa Euroliiga-joukkue Gran Canariassa ja Roope Ahonen sekä Matti Nuutinen havittelevat nousua ACB-liigaan Oviedon riveissä.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

11.10.2019 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin VEF Riika aloittanut tappioitta - Koposen Bayern München kaatui Euroliigassa

Euroliigan hallitseva mestari Moskovan TsSKA oli liian kova pala purtavaksi Petteri Koposen Bayern Münchenille. Alexander Madsenin VEF Riika on aloittanut kauden komeasti puhtaalla pelillä.

4.10.2019 08:31 Susijengi

Koposen Bayern München aloitti Euroliigan komealla voitolla

Petteri Koposen Bayern München otti hienon voiton Euroliigan avausottelussaan kaataessaan Olimpia Milanon. Alexander Madsen myös pääsi avaamaan kautensa voitolla.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

27.6.2019 09:04 Susijengi

Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Näytä lisää vastaavia