Greg Gibson BC Nokian päävalmentajaksi - Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen näätäpaitaan

28.5.2019 13:01 Greg Gibsonin sopimus on kestoltaan kolmivuotinen. Uusina pelaajina saapuvat Yhdysvaltojen yliopistoparketeilta BC Nokian oma kasvatti Shawn Hopkins sekä Lassi Nikkarinen. Lisäksi Näädissä jatkavat suomalaisista Daniel Dolenc, Niko Mattila, Teemu Sulonen ja Antti Ahonen.

Greg Gibson on ollut päävalmentajana voittamassa kolmea Suomen mestaruutta.

Yhdysvaltalainen Greg Gibson on jo kahdelta vuosikymmeneltä tuttu valmentajanimi suomalaiselle koripalloyleisölle. Meriitteihin kuuluu mm. Korisliigan vuoden valmentajan palkinto (2012) ja kolme Suomen mestaruutta (2012, 2013, 2017), joista kaksi Loimaa Bisonsin ja yksi Joensuun Kataja Basketin peräsimessä.

- Olen todella tyytyväinen, että olemme saaneet valmentajan, joka on ennen kaikkea kiinnostunut seurasta ja siinä valmentamisesta. Greg tuo mukanaan kokemusta ja vetovoimaa seuraan, toteaa joukkueen General Manager Marko Pirhonen seuran tiedotteessa.

- Ilmiselvästi olen hyvin innoissani tästä mahdollisuudesta avata uusi luku Näätien tarinassa. Markolla on hieno visio joukkueesta ja jaan sen hänen kanssaan. Mielikuvani BC Nokiasta on aina ollut positiivinen, Gibson kommentoi sopimustaan.

Päättyneellä Korisliiga-kaudella BC Nokia sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi, mutta tippui puolivälierissä runkosarjan voittaneelle Salon Vilppaalle suoraan kolmessa ottelussa.

Gibson uskoo, että ensi kaudella parketilla juoksee energinen joukkue.

- Haluan, että Nokian kaupunki voi olla ylpeä joukkueestaan ja pääsee katsomaan erinomaista koripalloa positiivisella energialla, Gibson jatkaa

Hopkins ja Nikkarinen näätäpaitaan

Shawn Hopkins, 24, tulee pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan Korisliigassa – ja vielä kasvattajaseuransa keltamustassa paidassa. Hopkins oli nostamassa kaudella 2014-15 BC Nokiaa Korisliigaan, kunnes siirtyi yliopistoon rapakon taakse.

Shawn Hopkins on pelannut kuusi ottelua Susijengin paidassa. Nyt edessä on ensimmäiset ottelut Korisliigassa.
Shawn Hopkins on pelannut kuusi ottelua Susijengin paidassa. Nyt edessä on ensimmäiset ottelut Korisliigassa.

Hopkins pelasi kolme kautta Troyssa NCAA:n ykkösdivisioonassa. Seniori-kaudekseen Hopkins siirtyi NCAA:n kakkosdivisioonassa pelaavaan North Georgiaan, jossa hänet valittiin Peach Belt -konferenssin kolmanteen tähdistöviisikkoon.

Susijengissä kuusi ottelua pelanneen Hopkinsin sopimus on yhden kauden mittainen ja se sisältää ulkomaanoption. Lassi Nikkarisen sopimus on kahden kauden mittainen.

- Tällä ratkaisulla saamme toimintaan jatkuvuutta, josta hyvänä esimerkkinä Lassi Nikkarisen ja Shawn Hopkinsin siirtyminen Näädät-paitaan. Odotan innolla nuorten pelaajien kehittymistä seuraavien vuosien aikana. Tämä luo varmasti uskoa myös koko BC Nokian pelaajapolkuun pallokoulusta pääsarjaan, toteaa Pirhonen.

22-vuotias Lassi Nikkarinen on ToPo Juniorit -kasvatti, joka siirtyi HBA:n kautta Yhdysvaltoihin kahdeksi kaudeksi, mutta nyt on edessä paluu kotimaahan. Nikkarinen pelasi viimeiset kaksi kautta NCAA:n ykköstasolla Montana Statessa.

Lassi Nikkarinen (oik.) esiintyy ensimmäistä kertaa Korisliiga-parketeille ensi kaudella.
Lassi Nikkarinen (oik.) esiintyy ensimmäistä kertaa Korisliiga-parketeille ensi kaudella.

- Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen meidän pelaajatilanteeseen ja siihen energiaan, mitä he tuovat. Vahvistusten suhteen tärkein asia on, että heillä on oikea asenne ja he toimivat esimerkkeinä nuoremmille pelaajille, Gibson summaa.

BC Nokian kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen tekivät Niko Mattila, Daniel Dolenc ja Teemu Sulonen. Mattilalle ja Dolencille tuleva kausi on jo viides BC Nokian paidassa, Suloselle toinen. 

Antti Ahosen jatkosopimus on kolmivuotinen, jossa viimeinen kausi on sekä seuran että pelaajan optiokausi.

Edustusjoukkueen suomalaisrunkoa täydentävät harjoitusringissä olevat nuoret Hugo Boman, Peetu Piirtola ja Topias Mead. Gibsonin apuna valmennuksessa jatkavat Tero Vasell sekä Aleksi Koskinen.

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia