Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

29.3.2021 14:21 Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

Tampereen Pyrinnön Shawn Hopkinsin on tällä kaudella ollut yksi Korisliigan valovoimaisimmista pelaajista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Molemmat välieräjoukkueet selvittivät tiensä pudotuspelien avauskierrokselta jatkoon 4–1-voitoin. Pyrinnön jyrän alle jäi Kataja Basket, Kauhajoki puolestaan kaatoi BC Nokian. 

Pyrintö joutui Kataja-sarjassa usein takaa-ajajan rooliin, mutta se onnistui nousemaan tukalistakin tilanteista ylös ja kampeamaan voittoihin.

- Meillä löytyy joukkueesta paljon taistelutahtoa. Osaamme käsitellä otteluiden sisällä olevat vaikeat hetket hyvin ja olemme onnistuneet kääntämään 10–20 pisteen tappioasematkin voitoiksi. Se kertoo paljon meidän joukkueesta, Shawn Hopkins avaa.

Pyrintö ei päässyt Kataja-sarjassa helpolla. Nyt vastus kovenee entisestään, kun tamperelaiset kohtaavat kaksi edellistä mestaruutta voittaneen Kauhajoen.

- Kauhajoki on äärimmäisen hyvin valmennettu joukkue, joka toimii todella ammattimaisesti. Se tekee pienet asiat todella hyvin. Kun he tekevät virheitä, meidän pitää yrittää maksimoida ne hetket ja ottaa niistä kaikki irti. 

- Meidän pitää pyrkiä pitämään heidän isot pelaajat poissa pallosta ja pystyä pitämään intensiteetti korkealla. Olemme vahvoilla, jos emme anna heidän miettiä pallon kanssa liikaa. Tosin jatkossakin keskitytään tekemään omat asiamme todella hyvin, eikä niinkään keskitytä vastustaajan tekemisiin. Edelleen meidän paras hyökkäys on meidän oma puolustuksemme, Hopkins avaa.

Pyrintö on paitsi ihastuttanut koko kauden peliesityksillään, henki joukkueessa on välittynyt ruudun välityksellä kotikatsomoihin.

- On ollut tosi hieno pelata tässä joukkueessa, joka on liimautunut upeasti yhteen. En ole koskaan ollut näin hyvähenkisessä porukassa. On myös muistettava, että valmentajalla on todella iso rooli tässä kokonaisuudessa. Sieltä jokainen pelaaja on saanut mahdollisuuden luottaa toisiinsa, kun ruudut ja roolit ovat olleet selviä. Ehkä sen takia meillä on kentällä ollut niin hauskaa, Hopkins avaa.

Kauhajoki ja Bojan Sarcevic metsästää kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta. Vastaavaan temppuun on edellisen kerran pystynyt Espoon Honka 2000-luvun alussa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Kauhajoki ja Bojan Sarcevic metsästää kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta. Vastaavaan temppuun on edellisen kerran pystynyt Espoon Honka 2000-luvun alussa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen leirissä tiedetään, mitä menestyminen keväällä vaatii. Vaikka joukkueen ulkomaalaisvahvistukset ovat Anthony Hilliardia lukuun ottamatta suhteellisen kokemattomia pudotuspelipelaajia, on Bojan Sarcevicin, Okko Järven ja Antti Niskasen hyvät kokemukset pudotuspeleistä joukkueelle tärkeitä.

BC Nokia kaatui Kauhajoen käsittelyssä viidessä ottelussa. Bojan Sarcevic tietää, joukkueen on parannettava molemmissa kenttäpäädyissä, mikäli joukkue meinaa taistella Pantteri-patsaasta.

- Pyrintö on erittäin nopea ja atleettinen joukkue, joka pelaa todella kovalla itseluottamuksella, Sarcevic avaa. 

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmat onnistuivat ottamaan vierasvoitot. Pyrintö onnistui Kataja Basketia vastaan tekemään keskimäärin yli 100 pistettä per ottelu. Se asettaa Kauhajoen puolustuspelaamiselle haasteen.

- Koska Pyrintö tykkää pelata nopeasti, me emme saa menettää palloa ja ottaa 'tyhmiä' heittoa. Emme saa antaa heille mahdollisuutta päästä juoksemaan haluamallaan tavalla. Myös 1vs1-puolustus on erityisen tärkeää Pyrintöä vastaan.  

- Meillä pitäisi olla ajatus päässämme, millä keinolla haluamme hyökätä. Keskittyminen pitää olla päällä koko ottelun ajan ja meillä ei saa olla 'tyhjiä' minuutteja, koska Pyrintö rankaisee niistä hetkistä joka kerta, Sarcevic näkee.

Pyrinnön ja Kauhajoen ottelusarja käynnistyy tiistaina Tampereella klo 18.30. Ruutu näyttää kaikki Korisliigan pudotuspeliottelut kanavillaan.

 
12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

28.3.2021 11:45 Korisliiga

Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

26.3.2021 12:18 Korisliiga

Michael Pounds lopettaa ansiokkaan pelaajauransa

KTP:n kasvatti Michael Pounds, 32, on päättänyt ripustaa koripallokenkänsä naulaan. Päättynyt kausi oli ensiesiintymisensä Korisliigassa 2006–07 tehneelle Poundsille uran 15:s pääsarjassa.

24.3.2021 17:24 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas aloittavat välieräsarjansa maanantaina 29.3. Tampereen Pyrintö ja Karhu Basket päivää myöhemmin. Kaikki välierät ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

23.3.2021 20:46 Korisliiga

Korisliigan puolivälierät päätökseen – Kauhajoki ja Pyrintö etenevät

Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö etenivät miesten Korisliigassa välieriin. Kesälomalle lähtevät Kataja Basket ja BC Nokia.

21.3.2021 18:50 Korisliiga

Kataja perui Pyrinnön voitonjuhlat – pari tuntia myöhemmin Nokia teki saman Kauhajoelle

Korisliigan viimeiset käynnissä olevat puolivälieräsarjat kaventuivat kumpikin 3–1-tilanteeseen.

20.3.2021 19:59 Korisliiga

Korisliigassa ratkesi kaksi puolivälieräsarjaa – jatkoon Seagulls ja Vilpas

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas veivät omat puolivälieräsarjansa voitoin 4–0.

19.3.2021 20:12 Korisliiga

Vieraat kävivät jo niskan päällä, mutta isännät käänsivät suunnan – Korisliigan kaikki puolivälierät nyt 3–0

Sekä Tampereen Pyrintö että Kauhajoki nostivat voittosaldonsa 3–0:aan, vaikka haastajat lähtivät otteluihinsa energisempinä.

Näytä lisää vastaavia