Ilari Seppälä tykitti 38 pistettä Ranskassa

5.3.2021 23:59 Ilari Seppälän käsi kävi tulikuumana, kun hän heitti uskomattomat 38 pistettä Ranskassa. Alex Murphy, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni merkkauttivat myös kovia pisteitä ja Carl Lindbom debytoi uuden joukkueensa riveissä.

Ilari Seppälä oli huippuiskussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Seppälä ja Henri Kantonen joutuivat ylitöihin, kun Aix-Maurienne ja Rouen urakoivat peräti kolme jatkoaikaa ennen kuin Rouen selviytyi ottelun voittajaksi lukemin 106-102 (89-89, 80-80, 72-72, 53-42). Seppälä heitti ottelussa peräti 18 kolmen pisteen yritystä joista yhdeksän meni sisään. Yhteensä hän keräsi 48,5 minuutissa hurjat 38 pistettä ja koristeli tilastoja myös neljällä levypallolla ja kahdella riistolla. Kantonen urakoi 30 minuuttia kahdeksan pisteen, neljän levypallon ja kahdeksan syötön tilastoilla.

- Melkoinen taistelu. Oli mahdollisuus hoitaa voitto muutamaan kertaan, mutta ei pystytty sitä tekemään, niin aika paljon harmittaa. Vaikean alkukauden jälkeen oli kuitenkin selkeästi parempaa tekemistä meiltä, mikä oli mukava nähdä. Pieniä korjauksia vielä, niin eiköhän palkinto sieltä tule, Seppälä pohti pelin jälkeen.

Omaa huippupeliään enemmän Seppälän mielessä oli kuitenkin kirvelevä tappio.

- Ihan tyytyväinen kai pitää olla. Toki tuntuisi paljon kivemmalta, jos olisimme voittaneet, Seppälä harmitteli.

Aix-Maurienne on ProB:n jaetulla viimeisellä sijalla kahdella voitolla ja seitsemällä tappiolla.
Ottelutilastot

Carl Lindbom debytoi Antibes Sharksin riveissä Ranskan ProB:ssä ja oli heti avausviisikossa, mutta Sharks hävisi Nantesin vieraana 67-96 (30-53). Lindbom pelasi debyytissään 25 minuuttia tilastoiden seitsemän pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Oron A-lohkossa Roope Ahonen on karistamassa pitkän loukkaantumisen tuomaa ruostetta pois, kun hän heitti 11 pistettä Breoganin voittaessa Caceresin 91-78 (51-38). Ahonen otti myös yhden levypallon, yhden syötön ja riiston. Breogan johtaa lohkoa.
Ottelutilastot

B-lohkossa Alex Murphy johdatti Granadan tärkeään 77-70 (38-40)-voittoon Real Canoesta. Murphy oli joukkueensa tilastokärki sekä pisteissä (16) että levypalloissa (7). Lisäksi hän sai yhdet merkinnät syöttö-, riisto-, ja torjuntatilastoihin. Granada on lohkossaan toisena.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Pärnu koki kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun se hävisi Viron ja Latvian liigan kärkiottelussa BC Kalev/Cramolle jatkoajalla 71-76 (70-70, 32-38). Maxhuni oli joukkueensa paras pistemies 15 pisteen saldolla ja tilastoihin kertyi myös yksi levypallo, viisi syöttöä ja riisto. Pärnu on Viron lohkossa toisena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim taipui Bayreuthin vieraana 78-97 (41-52). Tappio oli Merlinsille kolmas peräkkäinen, mutta se on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Elias Valtonen oli jälleen Tigers Tübingenin parhaimmistoa, mutta Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin luotsaama Tigers taipui Kirchheim Knightsin vieraana 85-90 (39-54). Valtonen heitti 16 pistettä, otti neljä levypalloa, antoi viisi syöttöä ja torjui kertaalleen. Tigers on ProA:ssa sijalla 12.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia