Ilkka Palviainen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

19.4.2023 10:30 Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajana aloittaa Ilkka Palviainen, 43. Palviainen on toiminut toistakymmentä vuotta Suomen eri tyttömaajoukkueiden valmentajana. Tulevana kesänä naisten maajoukkueen tärkein yksittäinen kilpailutapahtuma on Kiinassa pelattavat Universiadit, johon joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla.

Joensuulaislähtöisellä Palviaisella on pitkä ja vankka kokemus suomalaisesta nais- ja tyttökoripallosta. Hän on vaikuttanut pitkään eri tyttömaajoukkueiden valmentajana sekä osallistunut tyttö- ja naiskoripallon kehitysprosesseihin. Palviainen muistetaan myös päävalmentajana miesten Korisliigassa Namika Lahdessa ja Tampereen Pyrinnössä, jonka peräsimessä hän saavutti SM-hopeaa keväällä 2016. 

Palviainen on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, joka on viime vuodet toiminut valmentajana Kisakallion Urheiluopistossa sekä vastannut koripallon yläkoululeirityksestä. Palviainen on toiminut viime vuosina 15- ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana ja matka jatkuu nyt osittain samojen pelaajien kanssa aikuismaajoukkuetasolle. Palviainen siirtyy vaiheittain sivuun tyttöjen maajoukkueesta. 

- Päällimmäisenä mielessä on innostuneisuus. Nöyrin mielin lähden kohti uutta tehtävää. Olen otettu, että tähän vastuulliseen tehtävään on valittu minut. Maajoukkuetoiminta on merkinnyt aina todella paljon itselleni ja on ollut etuoikeus olla mukana tyttöjen ja poikien maajoukkuetoiminnassa jo toista vuosikymmentä vuotta, Palviainen kiittelee. 

Palviainen on viime vuosina toiminut 15- ja 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana. Kuva: Vesa Koivunen
Palviainen on viime vuosina toiminut 15- ja 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana. Kuva: Vesa Koivunen

Palviainen ottaa tulevana kesänä haltuun naisten Universiadi-joukkueen, joka pelaa kesä-heinäkuun vaihteessa Kiinan Chengdussa 14 maan huipputurnauksessa, jossa Suomi muun muassa kohtaa alkulohkossa Yhdysvallat. Tuleva kesä tulee palvelemaan naisten maajoukkuetta uudessa siirtymävaiheessa.

- Uusi valmennusryhmä pohjautuu meidän arvoihimme pitkäjänteisestä toiminnasta. Uudella valmennusryhmällä on todella vankka käsitys tyttö- ja naiskoripallosta jo pitkältä ajalta. Toki jatkossakin tarvitsemme kaikilta osapuolilta sitoutumista, että pystymme nousemaan seuraavalle tasolle. Naisten maajoukkuekalenteri on haasteellinen, kun joukkueella on kolme kilpailullista karsintaikkunaa kahdessa kalenterivuodessa – teemme jatkossakin töitä tämän asian muuttamiseksi, Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann kommentoi. 

Jussi Laakso naisten maajoukkuevalmentajaksi 

Palviaisen lisäksi valmennustiimissä aloittaa Jussi Laakso, joka on viime vuodet toiminut 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana Helsinki Seagullsin päävalmentajatehtävien lisäksi. Laakson tilalle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen nousee Niko Hellman. 

Mirka Dettmann ja Jari Nykänen edustavat jatkuvuutta heidän jatkaessa naisten maajoukkueen valmennustiimissä. 

Naisten maajoukkue aloittaa valmistautumisen vuoden 2025 EM-kisojen karsintoihin tulevana kesänä. Luvassa on tuttuun tapaan kesän alussa käynnistyvä Open Gym -harjoittelujakso, joka tähtää tänä kesänä Universiadeihin. Joukkue kohtaa Portugalin kahdesti leirityksen aikana ennen Kiinaan lähtöä. Naisten EM-karsinnat käynnistyvät marraskuussa. 

Pähkinänkuoressa: Ilkka Palviainen 

  • Kasvattajaseura Joensuun Koripojat 
  • Joensuun Kataja 2001–06: Juniorit, naisten edustusjoukkue, valmennuspäällikkö 
  • Nuorten maajoukkuevalmentaja kaudesta 2006–07 -> 
  • Namika Lahti A-juniorit päävalmentaja, miehet apuvalmentaja 2007–11 
  • Namika Lahden päävalmentaja Korisliigassa 2012–2015 
  • Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Korisliigassa 2015–17 
  • Vuodesta 2017 NOV-valmentajana Kisakalliossa 
 
4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

8.10.2021 12:08 Koripalloliitto tiedottaa

Huff, Kotti ja Tuukkanen valmistuivat FIBA:n Time Out -koulutusohjelmasta

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out -koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

30.4.2021 10:21 Susiladies

Susiladies-ohjelma on suomalaisen tyttö- ja naiskoriksen yhteinen toimintamalli

Suomalainen tyttö- ja naiskoripallo on kovassa nosteessa. Tyttöjen maajoukkueet kilpailevat parhaillaan korkeimmalla A-tasolla Euroopassa. Naisten maajoukkue on samaan aikaan alkanut ottaa harppauksia kohti kärkeä ja naiskorikselle on syntymässä uusi supertähti. Entistä valoisamman tulevaisuuden selkänojana toimii Susiladies-strategia.

22.5.2020 14:00 Susijengi

Susijengi ja Susiladies käynnistävät Open Gym -harjoittelun kesäkuun alussa

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa 1. kesäkuuta Helsingissä perinteisen Open Gymin merkeissä. Harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

14.1.2020 09:00 Susijengi

Aviasta Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani monivuotisella sopimuksella

Yhdysvaltalainen urheiluvaatemerkki Avia vaatettaa jatkossa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet. Avia saapui vuoden alusta yksinoikeudella K-Citymarketeihin, jonka valikoimista löytyy jatkossa Susijengin fanituotteita.

4.9.2018 09:54 Koripalloliitto tiedottaa

Susijengin ja PostNordin yhteistyö jatkuu – We deliver -rahasto tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta

Vuodesta 2016 Susijengin pääyhteistyökumppanina toiminut PostNord on jatkossakin näkyvästi mukana koko susiperheen polulla.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Fanita Susijengiä tyylillä – rennot fanikamat nyt shopissa

Perinteisten maajoukkueen fanituotteiden rinnalle lanseeratun Susijengin streetwear-malliston ensimmäiset tuotteet ovat saapuneet. Uudet katu-uskottavat paidat ovat nyt saatavilla Koripalloliiton virallisesta verkkokaupasta osoitteessa shop.basket.fi.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

2.2.2016 Maaottelu

Ennakkolipunmyynti naisten EM-karsintaotteluun Suomi-Ruotsi käynnistynyt

Naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, kohtaa seuraavassa EM-karsintaottelussaan länsinaapuri Ruotsin. Ottelu pelataan Töölön Kisahallissa lauantaina 20.2. Ruotsalaisten kannattajaryhmä Moose Nation kaavailee tuovansa otteluun satoja ruotsalaiskannattajia. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa (Lippupalvelu).

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

5.12.2011 EM-karsinnat

Suomen miesten ja naisten alustavat EM-karsintaohjelmat selvillä

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueille arvottiin sunnuntaina ensi kesän EM-karsintavastustajat. Maajoukkueita odottaa tiiviit kuukauden mittaiset karsintarupeamat, joissa seulotaan joukkueet vuoden 2013 EM-kisoihin. Suomen alustavat otteluohjelmat on julkaistu.

Näytä lisää vastaavia