Ilmoittautumiset Koripalloliiton alueellisiin ja nuorten valtakunnallisiin sarjoihin kaudelle 2021-22 avattu

9.6.2021 11:38 Koripalloliiton kaikkien alueiden nuorten ja aikuisten sarjat sekä nuorten valtakunnallisten sarjojen SM-karsinnat on avattu ilmoittautumiseen pelikaudelle 2021-22. Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautumisten eräpäivä on 1.8.2021, alueelliset ilmoittautumispäivät vaihtelevat alueen mukaan.

Ilmoittautumisten ohjeet löytyvät sarjailmoittautumisen sivuilta. Alueen sarjamääräyksissä tai kenttäpäällikön ohjeessa on alueellisten sarjojen ilmoittautumisten eräpäivät. Uuden joukkueen ilmoittava henkilö luo itselleen FIBA Organizer -sarjanhallintaan tunnukset tai kirjautuu ilmoittautumaan aikaisemmilla tunnuksillaan – suotavaa on ilmoittaa joukkue vasta kun kauden yhteyshenkilö on tiedossa. Alueiden yhteystiedot löytyvät alueiden sivuilta.

Ilmoittaessa useampia joukkueita sarjaan, on digitaalisen pöytäkirja eSCO:n takia huomioitava, että kirjaa aina joukkueen uutena joukkueena sarjaan eikä siis toista joukkuetta ilmoittaessa käytä alasvetovalikossa näkyvää joukkuetta FIBA Organizerin ilmoittautumiskohdassa. Yhden joukkueen kirjaamisessa voi käyttää aiemman kauden tietoja.

Digitaalinen pöytäkirja eSCO

Kaikissa Koripalloliiton sarjoissa suositaan digitaalisen pöytäkirja eSCO:n käyttämistä jatkossa ottelupöytäkirjana. Mikäli joukkue haluaa vielä käyttää paperista pöytäkirjaa, on se sallittua tulevalla kaudella; joukkueen on ilmoitettava vain sarjavastaavalle toimivansa näin. Paperisia pöytäkirjoja on myynnissä verkkokaupassamme https://shop.basket.fi/.

Seuroille on jo pyynnöstä lähetetty seurakoodeja eSCO-palveluun ja testiotteluita joukkue on pystynyt tekemään saatuaan seuralta joukkuekoodin. Seurakoodit säilyvät kaudesta toiseen samana, mutta joukkuekoodit nollautuvat tulevan kauden alussa. Joukkuekoodit lähetetään kootusti joukkueille sähköpostitse kun sarjat on suljettu erotuomarinimeämiseen ja näkyville basket.fi-puolella. Joukkuekoodeja ei pysty ennen otteluiden julkaisemista muodostamaan palvelussa. Mahdollisesti kadonneen joukkuekoodin kauden aikana voi tilata uudelleen palvelusta, pyytää seuralta tai sarjavastaavalta tietoonsa.

Lisätietoja eSCO:sta: https://www.basket.fi/basket/info/sarjatoiminta/esco-digitaalinen-poytakirja/

Lisenssit ja seurasiirrot

Lisenssit tulevalle kaudelle ovat myynnissä 1.7.alkaen osoitteessa https://basket.lisenssikauppa.fi/shop/. Lisenssityypeissä on tullut muutos nuorten puolella; jatkossa kaikki valtakunnallisiin sarjoihin osallistuvat joukkueet (myös 14-vuotiaiden kevään SM-sarja) pelaavat sarjaa 13–19-vuotiaiden kilpalisenssillä. Alueen sarjoja ja SM-karsintasarjoja voi pelata 13–19-vuotiaiden harrastelisenssillä, jonka voi päästessään SM-sarjaan korottaa missä vaiheessa kautta tahansa kilpalisenssiksi samaisessa lisenssikaupassa.

Tarkista vielä lisenssityypit kotisivuiltamme https://www.basket.fi/basket/info/lisenssit/lisenssien-tuote-ja-rekisteriseloste/.

Seurasiirtojen mahdollisuus alkaa myös 1.7. osoitteessa https://www.edustus.fi/basket.

Kilpailutoiminta – vastuuhenkilöt

Eteläinen alue: Tiina Karvonen, tiina.karvonen@basket.fi, 044-9066068

Itäinen alue: Jukka Pyrrö, jukka.pyrro@basket.fi, 0440-344312

Kaakkoinen alue: Jukka Pyrrö, jukka.pyrro@basket.fi, 0440-344312

Keskinen alue: Harri Jussila, harri.jussila@basket.fi, 040-7415818

Läntinen alue: Harri Jussila, harri.jussila@basket.fi, 040-7415818

Pohjoinen alue: Jukka Pyrrö, jukka.pyrro@basket.fi, 0440-344312

Valtakunnalliset nuorten sarjat: Ulla Karlsson, ulla.karlsson@basket.fi, 044-5567776

 
28.4.2021 12:19 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminta päätetään valtakunnan sarjoissa sekä läntisellä ja eteläisellä alueella

Koripalloliiton liittohallitus on vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta ja sen aiheuttamista rajoituksista johtuen tehnyt päätöksen päättää pelikaudet Koripalloliiton nuorten valtakunnallisissa sarjoissa sekä eteläisen ja läntisen alueen nuorten sarjoissa.

12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

24.6.2018 10:52 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin ja valtakunnallisiin sarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden kaikkiin sarjoihin, nuorten valtakunnallisiin karsintoihin ja senioreiden SM-sarjoihin on alkanut. Uutisesta löytyy kaikkien näiden sarjojen viimeiset ilmoittautumispäivämäärät. Ilmoitathan joukkueen vasta sitten, kun joukkueen yhdyshenkilö on varmasti tiedossa koko kaudelle.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

18.6.2014 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on alkanut

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 15.8.2014. Samalla on julkaistu nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri 2014-15.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

Näytä lisää vastaavia