"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

21.2.2017 Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

Marko Yrjövuori on toiminut Susijengin medical trainerina vuodesta 2014 lähtien.

Vesa Kuparisen mukaan koripallomaajoukkueiden medical teamin toiminta on Suomessa lähes ainutlaatuista.

Maajoukkueiden medical team, eli fysioterapeutit, naprapaatit ja hierojat, kokoontuivat menneenä viikonloppuna Helsingissä. Kuvat: Ville Vuorinen & Oma Design.

Suomen koripallomaajoukkueiden vajaan 20 hengen medical team toimii tiiviissä yhteistyössä kokoontuen säännöllisin väliajoin vaihtamaan kuulumisia ja kokemuksia. Fysioterapeuttien ala on pirstaleinen ja maajoukkueiden valmennustiimit elävät vuosittain, joten on tärkeää päästä päivittämään toimintatavat yhtenäisiksi terveydenhuollon ammattilaisten kesken.

- Pyrimme tekemään samansuuntaisia asioita koko medical teamin voimin. Kun ala on levällään, on tärkeää olla isoista linjoista samaa mieltä. Se helpottaa myös valmentajien toimintaa, kun kaikki tietävät, että olemme samalla sivulla, Suomen miesten maajoukkueen vastuufysioterapeutti Vesa Kuparinen kertoo.

Kuparinen painottaa maajoukkueiden parissa työskentelevien fysioterapeuttien toiminnassa ammattimaisuutta ja vastuukysymyksiä.

- Pidämme tärkeänä sitä, että jokaisessa nuorten maajoukkueessa on mukana terveydenhuollon ammattilainen ja myös meidän toimintaamme pitää viedä huippu-urheilun suuntaan. Tämä ei ole vain harrastus, jossa on kiva olla mukana, vaan käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta. Haluamme tehdä oikeasti sellaisia asioita, jotka vievät suomalaista korista eteenpäin, Kuparinen painottaa.

Suuntaviivoja ja konkreettisia työkaluja

Helmikuun tapaamiseen medical team kokoontui Kuparisen, maajoukkueiden lääkärin Aleksi Kallioniemen sekä miesten maajoukkueen medical trainerin Marko Yrjövuoren johdolla. Päivän tärkeimmät teemat liittyivät maajoukkuetoiminnan yhtenäistämiseen sekä käytännön harjoituksiin liikehallinnasta.

- Kävin läpi tutkimustiedon valossa loukkaantumisherkkyyden pienentämistä ja sitä, millä tekijöillä voimme vaikuttaa loukkaantumisten määrään. Marko puolestaan kävi läpi liikkeenhallinnan opettamista ja ihan konkreettisia työkaluja fysioterapeutin työhön liittyen, Kuparinen kuvailee.

- Yksi teema oli pelaajien kuormittaminen. Maajoukkueissa pyrimme siihen, että myös loukkaantuneet pelaajat pystyisivät tekemään mahdollisimman paljon, vaikka harjoittelisivatkin hieman eri lailla kuin muut. Vaikka on jotain kremppaa, se ei tarkoita täyttä lepoa.

Maajoukkueiden medical teamiin kuuluvat fysioterapeuttien lisäksi naprapaatteja ja hierojia. Valtaosa on ollut mukana toiminnassa jo pitempään, mutta tulevana maajoukkuekesänä joukossa on myös muutama uusi kasvo sekä opiskelijoita, jotka eivät ole vielä päävastuussa joukkueissa.

- On hienoa, että toiminta houkuttaa ja uusia hakemuksia tulee joka vuosi. Ja niitä saa tullakin, mukaan kannattaa hakea, sillä toimijoita ei ole yleensä liikaa, Kuparinen vinkkaa.

Samaan hengenvetoon Kuparinen huomauttaa, että koripallomaajoukkueiden medical teamin toiminta on Suomessa lähes ainutlaatuista.

- Maassamme on harvinaista, että lajiliitossa toimii medical team, joka kokoontuu säännöllisesti. Olemme ylpeitä, että meillä on tällainen verkosto, vuoropuhelu säilyy ja teemme yhdessä hommia. Kenttätyö on kuitenkin aika yksinäistä, Kuparinen sanoo.

Suomikoriksen kehittyessä yhä enemmän huomiota kiinnitetään myös joukkueiden ympärillä toimivaan tiimiin.

- Muutama vuosi sitten toimin vielä yksin miesten maajoukkueen kanssa, mutta nyt meillä on jo tiimi. Toimintakulttuuri on siinä mielessä kehittynyt ja ammattimaistunut. Myös valmennus on mennyt eteenpäin ja sen eteen on tehty paljon töitä. Nämä ovat isoja asioita, ja osaava staffi vaikuttaa kaikkeen.

 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

17.12.2009 EM-kilpailut

Korisnuorten EM-kisapaikat ja alustava tapahtumakalenteri 2010 julkaistu

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet matkustavat vuonna 2010 ikäluokkiensa EM-turnauksiin Israeliin, Itävaltaan, Kreikkaan, Romaniaan ja Viroon. Suomen Koripalloliitto on julkaissut myös maajoukkueiden alustavan tapahtumakalenterin vuodelle 2010.

22.1.2016 18:01 EM-karsinnat

Nuorisomaajoukkueiden EM-lohkot arvottu, 20-vuotiailla miehillä kivenkova alkulohko kotikisoissa

Sudenpentujen superkesän EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään Saksan Münchenissä. 20-vuotiaiden miesten kesän kotikisojen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi huippumaat Espanja, Ranska ja Israel. 20-vuotiaiden EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24.7.2016.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

18.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaiden poikien ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet kotivoittoihin

Kolmen maaottelun päivänä 18-vuotiaat pojat murskasivat Georgian Susi Training Centerissä loppunumeroin 99-44 (52-25). Lisäksi 16-vuotiaat tytöt nappasivat kotivoiton Ukrainasta, mutta 20-vuotiaat miehet hävisivät EM-kisoissa Sveitsille.

8.12.2012 12:36 Valmentajat

”Sudenpennut” jatkavat tuttujen valmentajien hoivissa

Suomen poikien ja tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajat ja valmennusjohdot vuodelle 2013 on valittu. ”Sudenpennut” pääsevät jälleen kesän aikana alansa parhaiden asiantuntijoiden päivittäisvalmennukseen. Päävalmentajina jatkavat tutut kasvot Pekka Salmisesta Ray Ailukseen, kun taas täysin uutena kasvona maajoukkuevalmentajien kastiin liittyy miesten mestarijoukkueen Nilan Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

Näytä lisää vastaavia