Nuorisomaajoukkueiden EM-lohkot arvottu, 20-vuotiailla miehillä kivenkova alkulohko kotikisoissa

22.1.2016 18:01 Sudenpentujen superkesän EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään Saksan Münchenissä. 20-vuotiaiden miesten kesän kotikisojen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi huippumaat Espanja, Ranska ja Israel. 20-vuotiaiden EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24.7.2016.

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue saa vastaansa EM-kotikisoissa Espanjan, Ranskan ja Israelin.

Ensi kesän 20-vuotiaiden EM-turnauksen pääareenana tulee toimimaan Helsingin Jäähalli.

Edon Maxhunin edustama ikäluokka, 18-vuotiaat pojat arvottiin samaan lohkoon Turkin, Saksan ja Kreikan kanssa...

... kun taas Helmi Tulonen ja 18-vuotiaat tytöt hakevat nousua A-divisioonaan Bosnia-Hertsegovinan, Portugalin, Romanian ja Islannin kanssa. Kuvat: FIBA Europe, Francois Perthuis, Johan Paulin & Ville Vuorinen.


20-vuotiaiden EM-kisoissa pelaa Euroopan 16 parasta maata. Kisat pelataan Helsingissä kahdella pelipaikalla; Helsingin Jäähallissa ja Pasilan Urheiluhallissa. Yhdeksänpäiväinen EM-turnaus käynnistyy 16.7. ja päättyy 24.7.2016 tulevan Euroopan mestarin juhliin.

 
Suomen 20-vuotiaat miehet nousivat viime kesänä Euroopan A-divisioonaan voittamalla historiallisesti B-divisioonan EM-turnauksen ensimmäisenä suomalaisena juniorimaajoukkueena kautta aikain.
 

Suomi arvottiin kolmoskorista samaan B-lohkoon maineikkaiden koripallomaiden Espanjan, Ranskan ja Israelin kanssa. A-lohkossa taas kisaavat Turkki, Unkari, Saksa ja Liettua; C-lohkossa Serbia, Slovenia, Ukraina ja Latvia; sekä D-lohkossa Italia, Ruotsi, Belgia ja Tšekki. Jokaisesta lohkosta neljä joukkuetta etenevät pudotuspeleihin, jonka voittaminen tai häviäminen määrittelee, että pelaako joukkue sijoista 1-8 vai 9-16.
 

-Tunnelmat ovat odottavat ja innostus jo tässä vaiheessa suurta. Kotikisat ovat suuri mahdollisuus pelata korkeatasoista koripalloa omien fanien edessä ja kovassa seurassa. Lupaan, että laitamme kaikkemme likoon ja nautimme mahdollisuudesta, jonka kotikisat meille tarjoaa, 20-vuotiaiden miesten päävalmentaja Anton Mirobylov kommentoi.
 

- Mikäli ei uskalla unelmoida, ei myöskään uskalla voittaa. Lohkomme kaksi isoa ovat Espanja sekä Ranska ja Israelkin huippumaa. Unelmoimme useammasta voitosta jo alkulohkossa.
 

A-divisioonan EM-kisoissa pelaavat 20-vuotiaiden miesten lisäksi 18- ja 16-vuotiaiden poikien maajoukkueet. 18-vuotiaiden poikien B-lohkossa Suomen seurana pelaavat Turkki, Saksa ja Kreikka. Kisat pelataan 30.7-7.8. Turkin Samsunissa.
 

Jos 18-vuotiaiden maajoukkueen lohkossa on 20-vuotiaiden miesten tapaan huippumaita, niin 16-vuotiaiden poikien alkulohko ei siitä kalpene. Puolan Radomissa 12.-20.8. Suomi saa vastaansa Kreikan, Serbian ja Viron.
 

- Arvonta oli mielenkiintoinen. Saimme poikien puolella vastaan perinteisiä koripallomaita maanosamme huipulta. 16- ja 18-vuotiaat pojat pelaavat lohkoissaan traditionalisempaa balkanilais-helleeniläistä voimakoripalloa vastaan, kun taas 20-vuotiaat saavat vastaansa hiukan toisenlaisia pelikulttuureita. Hieno ja haastava kattaus koripalloa luvassa nuorille pelaajillemme, arvonnoista tavoitettu nuorten olympiavalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.
 

Suomen 18-vuotiaat tytöt taas lähtevät hakemaan nousua A-divisioonaan Bosnia-Hertsegovinassa 23.-31.7 pelattavissa B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen seurana A-lohkossa mittelevät emäntämaa Bosnia-Hertsegovina, Portugali, Romania ja Islanti.
 

16-vuotiailla tytöillä taas astelee vastaan Romanian Oradeassa 5.-14.8. pelattavissa B-divisioonan EM-kisoissa Skotlanti, Bulgaria, Englanti, Irlanti ja Bosnia-Hertsegovina.
 

- Aina jos pelaamme B-divisioonassa on tavoitteena nousta A-divisioonaan. Tällä hetkellä tytöissä tilanne on tämä. Samalla tavalla kuin poikienkin puolella, tavoitteena on kehittyä kilpailemalla parhaita vastaan.

Henkilöt

 
11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

10.12.2016 EM-karsinnat

Sudenpentujen EM-vastustajat arvottu

FIBA Europe suoritti tänään lauantaina Tshekin Prahassa koripallon nuorten ensi kesän 2017 EM-turnausten lohkoarvonnat. Suomen ”Sudenpennut” pelaa EM-ottelunsa Montenegrossa, Romaniassa, Makedoniassa ja Irlannissa.

8.8.2015 Maaottelu

16-vuotiaat pojat EM-kisojen lohkovoittoon Bosnia-Hertsegovinan kustannuksella

16-vuotiaat pojat ottivat toisen äärimmäisen kovan päänahan putkeen A-divisioonan EM-kisoissa, kun tällä kertaa Suomen sudenpentujen tassujen alle Bosnia-Hertsegovina 82-78 (44-39). Voiton myötä Suomi pääsee alkulohko C:stä jatkoon piikkipaikalta. 18-vuotiaat tytöt taas voittivat päivän pelinsä Valko-Venäjää vastaan ja pelaavat B-divisioonan EM-kisoissa huomenna sijasta 9.

Näytä lisää vastaavia