Kataja ja Vilpas tarjosivat Joensuussa huiman kahden jatkoajan trillerin – Rannikko jakoi 18 syöttöä

16.1.2019 20:59 Korihait ja Kouvot ottivat kotiparketeillaan niukat voitot.

Teemu Rannikko syötti Joensuussa Vilppaan seuraennätyksen, 18 koriin johtanutta. Kuva: Ville Vuorinen

Joensuun Kataja Basket ja Salon Vilpas tarjosivat keskiviikkoiltana jännittävän ja hyökkäysvoimaisen kamppailun, jonka sarjajohtaja Vilpas vei lopulta nimiinsä kahden jatkoajan jälkeen lukemin 121–128, 115–115, 104–104 (50–53).

Ottelun hahmo oli entisessä kotisalissaan operoinut Teemu Rannikko, joka tarjoili peräti 18 koriin johtanutta syöttöä. Rannikon syöttölukema on samalla Vilppaan uusi seuraennätys.

Muutoinkaan ottelusta ei onnistujia puuttunut. Molemmat joukkueet onnistuivat kaaren takaa 16 kertaa.

– Peli olisi hyvin voinut kääntyä Katajan eduksi. Nousimme mukaan sellaisesta kuopasta, josta ei yleensä enää nousta. Vuodet valmentajana ovat opettaneet, että niin kauan kuin kellossa on aikaa ja ero on kurottavissa, on mahdollisuus voittaa. Tämä lienee kauden hienoin peli tähän mennessä, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo iloitsi.

Tasaisen ja vaiheikkaan ensimmäisen puoliajan vei nimiinsä niukasti Vilpas. Toisella puoliajalla johtoasema vaihtui taajaan, joskin Kataja oli useamin askeleen edellä.

Varsinaisen peliajan lopulla näytti jo vahvasti siltä, että Joensuussa nähdään kotijoukkueen juhlat. Seitsemän sekuntia ennen loppua Ilari Seppälä kuitenkin epäonnistui vapaaheitossaan ja hetkeä myöhemmin Seppälä rikkoi Antonio Ballardia kolmen pisteen yrityksessä pelikellon näyttäessä alle sekuntia.

Ballardin käsi ei tärissyt, vaan mies heitti kaikki kolme vapaaheittoaan sisään ja nosti Vilppaan vielä jatkoajalle.

Ensimmäinen jatkoaika ei joukkueiden välillä eroa tuonut. Toisella jatkoajalla Vilpas otti heti komennon ja karkasi väsyneeltä Katajalta vierasvoittoon.

– Tuntuu pahalta tietenkin hävitä tällä tavalla. Siinä tapahtui taas kaikenlaista viimeisillä sekunneilla. Täytynee kiduttaa itseään ja katsoa peli videolta vielä illalla. Kaikesta huolimatta tämä oli hyvä koripallo-ottelu, Katajan käskyttäjä Juha Sten pallotteli.

– Me teimme hyviä asioita, vaikka emme saaneetkaan Vilppaalta kaikkea pois. Sitten väsyimme ja menetimme hieman uskoamme. Lopussa meiltä yksinkertaisesti loppui paukut.

Katajan vikkelä takapelaaja Vincent Simpson oli hurjassa iskussa. Simpson tulitti peräti 43 pistettä ja kymmenen onnistunutta kolmosta. Myös Daniel Mullings (27/11) teki enemmän kuin oman osuutensa Katajan tehoista.

Rannikon lisäksi Vilppaan onnistujia olivat Jamie Skeen (25/10), Brandon Taylor (31/9) ja Ballard (19/9).

Vilppaan voitto jatkoi joukkueiden kauden kohtaamisten tarinaa: jokainen kolmesta ottelusta on päättynyt vierasvoittoon. Vilpas on voittanut Joensuussa kahdesti, Kataja Salossa kerran.

Ottelutilasto

Kouvot nosti tasoaan ja nousi Seagullsin ohi

Kouvolan Kouvot käänsi lopulta vaikeudet kotivoitoksi, kun Helsinki Seagulls vieraili Jatke Areenalla. Kouvot oli ensimmäisellä puoliajalla tappiolla jo 14 pisteellä, mutta tasainen kiri huipentui voittoon 89–86 (43–45).

Ensimmäisellä puoliajalla Kouvot ei saanut otetta Seagullsin sisäpelaajiin Tuukka Kottiin ja Chris Ortiziin, jotka molemmat tehoilivat 14 pistettä. Karkumatkalle lähtenyt Seagulls kuitenkin hiljalleen menetti asemiaan, kun Kouvot sai parannettua suoritustasoaan molemmissa päissä kenttää.

Kouvot voitti kolmannen neljänneksen 25–13. Sen turvin kotijoukkue piti Seagullsin päätösjaksolla takanaan, vaikka helsinkiläiset vielä kirivät vahvasti aivan Kouvojen kannoille.

Kouvoilta neljä pelaajaa oli ylitse muiden. Brian Asbury (24/7/5s), Ville Kaunisto (19/13), Tuomas Hirvonen (16/2/9s) ja David Gonzalvez vastasivat kymmentä pistettä lukuun ottamatta kaikista kotijoukkueen pisteistä.

Seagullsin tehot nojasivat vahvasti puolestaan kolmeen pelaajaan. Kotti (23/11), Juwan Staten (25/1/5s) ja Ortiz (21/7) kantoivat vastuuta vierasjoukkueen hyökkäämisestä.

Kouvoille voitto oli kauden kymmenes 20 ottelusta. Seagullsilla on kasassa yksi voitto vähemmän yhtä monesta ottelusta.

Korihait voitti Kobrat pisteellä

Uudessakaupungissa Korihait isännöi Lapuan Kobria tärkeässä pudotuspeliviivan alapuolen kamppailussa. Korihait oli tälläkin kertaa vahvempi koriluvuin 79–78 (36–40).

Kobrat pelasi ensimmäisen neljänneksen erinomaisesti. Ainoastaan Korihaiden Brandon Conley tuotti vierasjoukkueen puolustukselle päänvaivaa. Conleyn 11 pisteen turvin Korihait pääsi toiselle jaksolle kahdeksan pisteen takamatkalta, 14–22.

Toisella jaksolla Korihaiden paikkapuolustus tylsytti Kobrien hyökkäämisestä parhaan terän. Puoliaikatauolle lapualaisten johtoasema puolittui neljään pisteeseen.

Jälkimmäisellä puoliajalla Korihait nousi johtoasemaan parantuneen kaukoheittopelinsä ansiosta. Ottelun loppua kohti Korihait oli lähes jatkuvasti pienellä etumatkalla.

Viimeisten minuuttien aikana Kobrat nousi muutamaan otteseen pitkästä aikaa johtoon. Viimeisen kerran Kobrat johti vain 25 sekuntia ennen päätössummeria Khalil Smallin ajolla.

Smallin korin jälkeen Jaron Hopkins hölmöili hyökkäyspäässä itselleen nopean viidennen virheen ja Marius Van Andringa pääsi ilmaiseksi vapaaheittoviivalle. Van Andringan onnistuneet vapaaheitot riittivät lopulta pisteen voittoon, kun Larry Andresonin viimeinen heitto ei onnistunut.

Kobrille jää Andersonin heiton lisäksi runsaasti jossiteltavaa, sillä vierasjoukkueen vapaaheittotyöskentely ontui: 19/31.

Korihaiden tehokkaimmat olivat Conley (18/8) ja Mario Edwards (16/3/4s). Kobrilta parhaat olivat jälleen Small (22/9/4s) ja Anderson (20/9/7s). Myös entisessä kotisalissaan pelannut Panu Peltokangas (9/6) nousi lapualaisista esiin.

Korihait katkaisi voitollaan neljän ottelun tappioputkensa. Kobrille tappio oli vieraskentällä jo seitsemäs peräkkäinen.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.