Korisliigassa kotivoittojen keskiviikko – Vilpas ja Kobrat mättivät kotisaleissaan yli sata pistettä

9.1.2019 20:55 Myös Seagulls ja Pyrintö juhlivat täysiä sarjapisteitä.

Vilppaan paidassa debytoinut Jack Gibbs teki 16 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan sarjataulukkoa hallitseva Salon Vilpas oli tyly isäntä Salohallissa vierailleelle Kouvolan Kouvoille. Vilppaan tulivoima tuotti kotivoiton 106–72 (55–38).

Vielä ensimmäisen neljänneksen Kouvot pysyi hyvin kotijoukkueen vauhdissa. Toisella jaksolla Vilpas meni kuitenkin jo menojaan. Mikko Koiviston kolmosten rytmittämänä Vilpas johti ensimmäisen puoliskon jälkeen jo 17 pisteellä.

Toisella puoliajalla Vilpas ei antanut Kouvoille mahdollisuutta kiriin. Vilpas vielä tylytti päätösneljänneksellä piste-eroa 15 pistettä lisää.

Vilppaan tehokkain oli jälleen monipuolinen Brandon Taylor (22/11). Myös järkälemäinen Jamie Skeen (21/5) oli erinomainen hyökkäyspäässä.

Kouvojen vaisuhkon illan paras oli E.C. Matthews (13/4).

Voitto oli Vilppaalle viides peräkkäinen. Kaikkiaan salolaiset ovat ottaneet jo 19 voittoa 22 ottelustaan.

Vierastappio katkaisi Kouvojen kolmen ottelun voittoisan taipaleen. Sarjataulukossa Kouvot jatkaa kuudentena yhdeksän voittonsa turvin.

Ottelutilasto

Pyrinnölle riitti voittoon vahva avausjakso

Tampereen Pyrintö selätti Pyynikillä Uudenkaupungin Korihait 92–81 (48–39). Pyrinnön voiton takasi vahva ottelun aloitus, jolloin tamperelaisjoukkue karkasi kymmenen pisteen etumatkalle.

Joukkueet kohtasivat jo sunnuntaina Uudessakaupungissa, joten keskiviikon ottelussa oli pientä pudotuspelin tuntua.

– Tietyllä lailla tämä oli aika samanlainen peli kuin sunnuntaina. Jouduimme miettimään välillä liikaa, miten hyökätä, kun Korihait vaihteli puolustustaan. Olemme viime aikoina ajaneet aika paljon uusia miehiä sisään, joten ei olla ehditty käyttää tarpeeksi aikaa meidän paikkahyökkäykseemme. Edelleen teimme kuitenkin 92 pistettä ja se on riittävä määrä voittaakseen pelejä tässä sarjassa, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen mietti.

Tasaisesti esiintyneen Pyrinnön tehokkaimmat olivat Kenneth Manigault (21/9) ja Eron Harris (23/5).

Korihaiden vierasesityksessä ei ollut syytä häpeään. Hyvin taistelleen joukkueen paras pistemies oli Marius Van Andringa (20/2/5s). Van Andringalle tulitukea antoivat Topias Kuukkanen (15/0) ja Chris Jenkins (17/1).

– Tämä oli kokonaisuudessaan meiltä ihan hyvä ottelu. Teimme pieniä muutoksia miespuolustukseen edellisen pelin jälkeen. Tällä muutoksella mitä puolustukseen tehtiin, niin luulen, että meillä on jatkossa mahdollisuus voittaa, Van Andringa laski.

Ottelutilasto

Larry Andersonin tähdittämä Lapuan Kobrat otti arvokkaan voiton Eldar Skamon Urasta. Kuva: Pasi Ahola

Kobrat nappasi tärkeän voiton sekavassa tilanteessaan

Lapuan Kobrat otti äärimmäisen tärkeän kotivoiton, kun Kaarinan Ura Basket vieraili ensimmäistä kertaa Kobra-areenalla. Kobrat vei sarjapisteet 104–94 (58–44).

Kobrien voitto oli kova suoritus, sillä joukkueen viime viikot ovat olleet melkoista myllerrystä. Ensin pelintekijä Robert Juvonen ilmoitti lopettavansa ammattilaisuransa. Sen jälkeen päävalmentaja Lars Ekströmin ja Kobrien tiet erosivat. Kun vielä Jussi Turja loukkaantui alkuviikosta, oli lähtökohdat keskiviikon otteluun vähintäänkin haastavat.

Kobrat kuitenkin pelasi seitsemän miehen rotaatiolla energisen kamppailun. Aivan ottelun alkua lukuun ottamatta Kobrat oli koko ajan Uraa askeleen edellä.

– Loistava peli meiltä vaikeassa tilanteessa. Tasapainoinen ottelu, jossa asenteemme oli koko ajan kohdallaan. Olen ylpeä meidän taisteluilmeestä, yhden kauden parhaista otteluistaan pelannut sentteri Zane Waterman (18/11) kehui.

Avauspuoliskolla Kobrat johti ottelua parhaimmillaan jo 19 pisteellä. Kolmannella jaksolla Ura kuitenkin nosti intensiteettiään ja kiri jo neljän pisteen etäisyydelle. Tarkkakätinen Avery Woodson takoi kolmannella jaksolla peräti 21 pistettä.

Päätösneljänneksellä Ura taisteli, muttei onnistunut ottamaan ratkaisevaa askelta Kobrien haastamisessa. Yrityksen puutteesta joukkuetta ei voi syyttää. Muun muassa Woodson heitti läheltä ja kaukaa käsittämättömät 39 pistettä.

– Oma suoritus ei paljon lämmitä, kun emme pystyneet pelaamaan voitosta. Meidän pitää pystyä parempaan, tällaista ei voi hyväksyä, Woodson tylytti.

Ura Basket otti ottelussa 35 kolmen pisteen heittoa ja 34 kakkosta. 54 kahden pisteen yritystä puolestaan ottanut Kobrat voitti levypallot 46–30.

– Onko tämä jo kuudes ottelu peräkkäin, jossa annamme vastustajalla yli sata pistettä. On siis päivän selvää, missä päässä meidän ongelmat on. Vähän näennäisesti olimme lopussa lähellä Kobria. Kun piti viimeinen askel kirissä ottaa, niin siihen meistä ei ollut, Ura-luotsi Kristian Palotie harmitteli.

Kobrien kapeasta kokoonpanosta löytyi kosolti onnistujia. Larry Anderson (20/6) palasi heikon edellisen ottelun jälkeen tasolleen. Jaron Hopkins (23/6/7s) pelasi parhaan pelinsä Korisliigassa. Khalil Small (21/7) oli totutun vahva.

Kobrien kotimaisesta osastosta Peetu Drockila (8/3) näytti olevansa lisääntyneen vastuunsa arvoinen.

Kobria ottelussa luotsasi ottelussa Korisliiga-päävalmentajana debytoinut Ville Turja.

– Tämä voitto helpottaa meidän jatkoa valtavasti. On helpompi myydä tehtyjä muutoksia pelaajille, kun heti tuli voitto. Pelaajat toteuttivat tehtyjä muutoksia hyvin. Erityismaininta pitää antaa Panu Peltokankaalle (8/4), joka oli tänään puolustuksessa loistava, Turja mietti.

Kobrien seurajohto kertoi, että joukkueen tilanteesta tiedotetaan tarkemmin torstaina.

Ottelutilasto

Seagulls ei antanut armoa BC Nokialle

Helsinki Seagulls otti kauden kahdeksannen voittonsa BC Nokian vieraillessa Kisahallissa. Seagulls löi tulostaululle voittolukemiksi 88–73 (48–34).

Voitollaan Seagulls katkaisi kahden ottelun mittaisen tappioputkensa. BC Nokialle tappio sen sijaan oli nyt toinen peräkkäinen.

Seagullsin koritykkinä toimi keskiviikkona laituri Wayne Blackshear. Hiljalleen pitkästä loukkaantumisesta täyteen pelikuntoon palaava Blackshear heitti jo puoliaikataukoon mennessä 17 pistettä.

BC Nokia joutui edelleen tulemaan toimeen turhan laihalla pelaajistolla. Päävalmentaja Ville Tuominen kierrätti parketilla kuutta pelaajaa. Lisäksi Aleksi Kantonen huilautti avainpelaajia muutaman vaihdon verran.

Nokialaisten paras pistemies oli sentterijätti Sean O’Mara (30/13). Seagullsilta komeimmat tehot keräsivät Blackshear (21/4) ja Jalen Jackson (15/8).

Ottelutilasto

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia