Kataja kavensi eroaan edellä kulkevaan Pyrintöön – Niko Mattilan heittokäsi kuumana Nokian tappiossa

18.1.2020 20:44 Miesten Korisliigan kuudennella sijalla oleva Kataja pääsi keskinäisen ottelun voitettuaan kaventamaan eroa jaetulla neljännellä sijalla olevaan Pyrintöön. Illan muita voittajia olivat Kauhajoki ja KTP.

Niko Mattila tykitti 31 pistettä huimilla heittoprosenteilla, mutta Nokia hävisi ottelunsa Kauhajokea vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Joensuun Kataja Basket otti tärkeät sarjapisteet kotonaan, kun se kukisti Tampereen Pyrinnön selkein luvuin 99–82. Pyrintö on parhaillaan Korisliigan neljännellä sijalla tasapistein KTP:n kanssa 30 pisteellä, ja kuudentena kannoilla juokseva Kataja nosti omat pisteensä illan voitolla 26:een.

Ottelulla on erityistä arvoa ennusteiden kannalta, sillä kyseessä on potentiaalinen playoff-pari. Vaikka tämänhetkisen tilanteen säilyessä Pyrintö nauttisikin pudotuspeleissä kotietua, tilanne ei lupaa heidän kannaltaan hyvää, sillä Kataja on voittanut nyt joukkueiden kolme viimeisintä kohtaamista.

– Kyllähän tämä harmittaa. Pitkään pysyimme vauhdissa, mutta olisi ollut hienoa ottaa itselleni ensimmäinen voitto täältä Joensuusta, totesi Pyrinnön laituri Eero Lehtonen.

Ottelun korihaina häärivät Katajan Jarred Ogungbemi-Jackson 23 pisteellä, viidellä levypallolla ja peräti 11 koriin johtavalla syötöllä sekä Pyrinnön Benjamin Raymond 27 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

– Tämä oli tärkeä ottelu. Olen tyytyväinen siihen, miten pystyimme toipumaan huonommista pätkistä ja pitämään näin pelin kasassa. Pallo liikkui hyökkäyspäässä hyvin, ja se oli yksi syistä siihen, että hyökkäsimme tänään niin hienosti, kommentoi Katajan päävalmentaja Juha Sten.

Ottelutilastot

 

Niko Mattila tykitti pisteitä, mutta Kauhajoki kaatoi Nokian

Kauhajoen Karhu Basket otti kotonaan varmaotteisen voiton BC Nokiasta. Ottelu päättyi lukemiin 88–76. Vieraat eivät käyneet pelin aikana johdossa kertaakaan, vaikka onnistuivatkin vielä viimeisellä jaksolla pääsemään Karhusta vain kahden pisteen päähän. Kiri ei kuitenkaan tuottanut toivottua lopputulosta.

Kauhajoki on parhaillaan runkosarjassa kolmannella sijalla 38 pisteellä, ja matkaa ykkössijaa pitävään Helsinki Seagullsiin on vain kuusi pistettä. BC Nokia on puolestaan sijalla seitsemän, ja heidän sarjapistesaldonsa on vaatimattomampi 24.

– Nokia on pelannut hyviä pelejä meitä vastaan tällä kaudella, ja he ovat saaneet puolustuksellaan meidät pois raiteilta. Nyt olimme valmiimpia, ja kun heillä on ollut vaikeuksia loukkaantumisten kanssa, niin sarjapisteet jäivät tänne, kommentoi Kauhajoen laituri Antti Niskanen.

Häviäjäjoukkueen pirtein esitys nähtiin laituri Niko Mattilalta, jonka loistava heittovire tuotti yhteensä 31 pistettä. Mattilan menestyksen avain oli kaukoheittopeli, sillä hän osui 12:sta kolmen pisteen yrityksestään kahdeksan kertaa. Lisäksi Mattila antoi viisi onnistunutta koriin johtavaa syöttöä.

– Vaikka pisteitä tuli ja oma peli sujui, niin tämä on joukkueurheilua. Voitto ja sarjapisteet jäivät tänne, joten ei tässä tyytyväinen voi olla. Tulimme tasoihin viimeisellä kympillä, mutta ei ihan riittänyt. Meillä 17 menetystä, mikä on liikaa, summasi Mattila.

Kauhajoen puolella parhaasta yksilösuorituksesta vastasi Cameron Jones, joka tilastoi 20 pistettä ja yhdeksän koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

 

KTP kiri Vilppaan ohi viime hetkellä

Salohallissa näytti ottelu jo ratkenneen, kun Vilpas nautiskeli neljännen jakson alussa 75–58-johtoasemasta. Kotkasta kylään saapunut KTP-Basket kuitenkin otti pelin päätteeksi hurjan kirin ja ohitti isännät Byron Wesleyn korin avulla viime hetkellä saaden loppunumeroiksi tauluun 88–90.

– 15 pisteen tappioasemassa valmentaja käski jatkamaan pelaamista, ja me tiesimme, että aikaa on riittävästi. Meillä oli jo aiemmin hyvät hetkemme ja aloimme saada stoppeja ja hyviä heittoja sisään. Viimeisen kolmosen jälkeen tunne oli hyvä ja sanoin valmentajalle, että haluan ottaa viimeisen heiton. Hän oli samaa mieltä, kertoi Wesley ottelun jälkeen.

Wesley oli KTP:n paras pistemies 27:llä, ja Vilppaan puolella eniten keräsi Tim Coleman, joka ehti 25:een asti. Myös Vilppaan tuore paluumuuttaja Tobin Carberry pelasi hyvän ottelun, sillä hän teki 23 pistettä osuen kahden pisteen yrityksistään 6/9 ja kolmen pisteen yrityksistään 3/4.

Salon Vilpas on Korisliigassa parhaillaan toisella sijalla 40 sarjapisteellä, ja KTP pitää jaettua neljättä sijaa 30 pisteellä.

Ottelutilastot

Asiat

 
18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

15.2.2020 20:32 Korisliiga

Lahti kaatui Karhun käsittelyssä lähes 40 pisteellä

Kauhajoen Karhubasket hoiteli Lahti Basketballin kevyesti 60–99.

14.2.2020 18:00 Korisliiga

Lucky Jones saapuu Kauhajoelle

Kauhajoen Karhubasket on solminut sopimuksen Lucky Jonesin kanssa.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 20:59 Korisliiga

Arnold Fripp Jr. siirtyy Karhu Basketiin

Laituri Arnold Fripp Jr. siirtyy divarista Kauhajoen kokoonpanoon.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

8.2.2020 20:44 Korisliiga

Kauhajoki kuroo kiinni eroa kärkeen – Kataja tukevasti playoff-viivan päällä

Korisliigan kolmatta sijaa pitävä Kauhajoen Karhu Basket nosti sarjapistesaldonsa 44:ään. Kataja Basket puolestaan vahvisti kuudetta sijaansa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

7.2.2020 20:34 Korisliiga

Vilpas loppukauden sopimukseen Samuel Haanpään kanssa

Kokenut laitahyökkääjä Samuel Haanpää on solminut loppukaudeksi sopimuksen Salon Vilppaan riveihin.

5.2.2020 21:21 Korisliiga

Tiukka Pirkanmaan derby ratkesi kalkkiviivoilla Pyrinnölle – myös Kauhajoki ja Kouvot juhlivat

Tampereen Pyrintö vei nimiinsä viimeiseen asti taistellun paikalliskamppailun BC Nokiaa vastaan. Kauhajoen ja Kouvojen voitot tulivat helpommalla.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 20:31 Korisliiga

Nokian Dolenc jatkoi vahvoja otteita, mutta Seagulls vei voiton lähes 40 pisteellä

BC Nokia saapui vierailulle Helsinki Seagullsin luo ja poistui 113–76-tappio kainalossaan.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

2.2.2020 20:31 Korisliiga

Lahti askeleen lähemmäs playoff-viivaa – Ura taipui tiukan väännön jälkeen

Playoff-paikasta tasapisteissä taistelleiden joukkueiden keskinäinen vääntö ratkesi Lahden hyväksi.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

Näytä lisää vastaavia