Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

11.10.2020 10:00 Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

Kesken jäänyt viime kausi oli tilastojen valossa Okko Järvelle uran paras, kun hänen ottelukohtainen pistekeskiarvonsa oli 13,2. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen Karhu Basket jäi keväällä jännittävään paikkaan, kun Korisliiga tyssäsi kesken kauden. Hallitseva mestari oli vain neljän pisteen päässä Vilppaasta ja Seagullsista, jotka pitivät hallussaan sarjataulukon kahta ylintä sijaa, ja kolmen ennakkosuosikin oli tarkoitus päästä pian tiukkaan taistoon Suomen koripalloherruudesta.

– Outo fiilishän siitä jäi. Olimme joukkueena pääsemässä juuri oikeaan aikaan siihen parhaaseen muotoomme, mutta lopputulos jäi arvoitukseksi, toteaa Karhun heittävä takamies Okko Järvi.

Loppusuoraa kohti Karhu pelasi koko ajan paremmin, ja Järveä kieltämättä harmitti tilanne. Mutta hän lisää harmituksensa perään, että niin oli toimittava, koska ei tilanteelle voinut mitään.

Kun Karhu juoksee taas kentälle ja lähtee tavoittelemaan kolmatta perättäistä mestaruuttaan – tämä siksi, että viime kaudella mestari jätettiin kokonaan kruunaamatta – joukkueen tavoitteet ovat selkeät. Ennakkotapausten valossa ei ole tarvetta tyytyä tähtäämään yhtään korkeinta sijaa matalammalle.

Omassa pelissään Järvi näki jo viime kaudella yhden selkeän kehityskohteen, jolla hän voisi auttaa joukkuettaan.

– Jo viime kaudella tavoittelin tasaisempaa tuloksen tekemistä. Onnistumisessani on aiemmin ollut ailahtelevaisuutta, ja yritin korjata pois niitä sellaisia pelejä, joissa pelaaja vain katoaa jonnekin taustalle. Mielestäni onnistuin siinä hyvin verrattuna aiempiin kausiin.

Hänestä tuntui keväällä siltä, että joukkueen menestyksen lisäksi omakin tekeminen oli löytänyt huippunsa juuri, kun peli vihellettiin poikki.

– Mitä tähän kauteen tulee, niin nyt pitää jatkaa vain suoraan siitä, mihin silloin jäätiin.

 

Tulevalla kaudella Järven suurin kehityskohde on enemmän henkinen kuin fyysinen. Hän on pitkän kesätauon aikana ehtinyt tehdä fysiikkaharjoituksia jopa poikkeuksellisen paljon, mutta ne eivät ole valmistaneet häntä tilanteeseen, jossa jalkoihin täytyy alkaa uran ensimmäisen kerran sovitella johtajan kenkiä.

– Meillä on nyt paljon nuorempi joukkue kuin aiemmilla kausillani. Huomasin harjoituksissa yhtäkkiä olevani ikäni puolesta vanhojen pelaajien joukkueessa, joten se kertoo jotakin.

Vaikka joukkueessa on iältään monta selkeästi 24-vuotiasta Järveä vanhempaakin pelaajia, Korisliiga-vuosien määrässä hän alkaa olla lähempänä kaikkein kokeneinta kastia. Hän puki Suomen korkeimmalle sarjatasolle kuuluvan pelipaidan ylleen ensimmäisen kerran jo Hongassa vuonna 2013.

Järven mukaan Karhun kokoonpano vaikuttaa nyt erinomaiselta ja harjoituksissa sekä kilpailu- että yhteishenki tuntuvat toimivan. Thomas Vehmasen kaltaiset vähemmän pelanneet parikymppiset nousevat epäilemättä entistä isompiin rooleihin nuoressa joukkueessa, ja Järven itsensä – nuoresta vanhaksi muuttuvan pelaajan – täytyy vain löytää oma roolinsa muuttuvassa dynamiikassa.

– Kyllä kentän puolellakin varmasti tulee itselleni koko ajan enemmän pallollista roolia, mutta isoin muutos näkyy pukukopin puolella. Pitää olla enemmän äänessä ja uskaltaa sanoa mielipiteensä ja puuttua näkemiinsä virheisiin, epäkohtiin ja löysäilyihin.

Karhu Basket 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

Näytä lisää vastaavia