KTP otti kolmannen voiton putkeen ja eteni välieriin – Kataja ei koskaan toipunut toisen ottelun loppuhetkistä

27.4.2019 19:23 KTP saa torstaina alkavissa välierissä vastaansa hallitsevan Suomen mestarin, Kauhajoen Karhu Basketin. Toisessa välierässä kohtaavat Salon Vilpas ja Kouvolan Kouvot.

KTP kukisti Katajan lopulta neljässä ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen

Niukasti runkosarjassa Joensuun Kataja Basketin taakse viidenneksi jäänyt Kotkan KTP-Basket käytti puolivälierissä heti ensimmäisen ottelupallonsa, kun Kataja kaatui Kotkassa koriluvuin 96–80 (48–43). Näin KTP marssi välieriin otteluvoitoin 3–1.

Katajan ja KTP:n välinen ottelusarja kulminoitui maanantaina pelatun toisen kohtaamisen viimeiselle jaksolle. Ensimmäisen ottelun Joensuussa peräti 37 pisteellä voittanut Kataja johti vieraskentälläkin jo 22 pisteellä, kun pelikellossa oli enää jäljellä ainoastaan kahdeksan minuuttia. KTP kuitenkin nousi Jalen Jacksonin johdolla huimaan kirivoittoon ja tasoitti otteluvoitot 1–1:een.

Kataja siis hallitsi puolivälieräsarjaa mielin määrin ensimmäiset seitsemän jaksoa. Kahdeksas jakso käänsi edun KTP:lle, joka löysi elokuvamaisesta loppukiristään samalla hurjan pudotuspelivaihteen. Kataja ei kolmannessa ja neljännessä kohtaamisessa enää yltänyt parhaalle tasolleen. Samalla KTP pelasi kuin hurmiossa.

– Sen (KTP:n kiri toisessa ottelussa) jälkeen oikeastaan KTP löysi oman rytminsä ja taistelutahdon. KTP pelasi nämä kaksi viimeistä peliä kovempaa kuin me, Katajan kapteeni Matias Ojala myönsi.

– KTP pelasi nytkin hyvin ja kovaa. Mekin taistelimme mielestäni hyvin koko matsin. Erien alut olivat meille vaikeita, siinä tuli isoimmat erot. Muuten pelattiin hyvin joukkueena, yritettiin taistella. Mutta ei vaan riittänyt tänään.

KTP:n päävalmentaja Tomi Kamisen oli syytäkin tuulettaa joukkueensa välieräpaikkaa. Kuva: Ville Vuorinen

Lauantainen neljäs ottelu olikin KTP:n yksipuolinen näytös, sillä kotijoukkue johti kamppailua ensimmäisistä minuuteista lähtien. Kataja ei johtanut ottelua kertaakaan, vaikkakin joensuulaiset roikkuivat iskuetäisyydellä lähes loppuun asti. Puolivälieräsarjan alun itseluottamusta ja flow-tilaa Kataja ei kuitenkaan enää löytänyt, vaan onnistumisia tuli Katajalle varsin katkonaisesti, ajoittain sieltä täältä.

KTP:n hyökkääminen ja puolustaminen olivat huomattavasti tasalaatuisempaa. Kotkalaiset jatkoivat tarkkaa työskentelyään kahden pisteen heitoissa. Jälleen KTP:n kakkoset upposivat peräti 65 prosentin tarkkuudella, mikä kertoo lukuisista helpoista korintekopaikoista.

Välieriin edenneestä KTP:stä etenkin kesken kauden Helsinki Seagullsista saapunut Jalen Jackson (18/7/2s/3r/4t) on osoittanut olevansa pudotuspeleistä erityisesti syttyvä taistelija. Donte Thomas (23/7) ja Tyrell Nelson (22/13) möyrivät korin läheisyydestä tukun tärkeitä tahtokoreja. Takapelaajat Antto Nikkarinen (10/1/6s) ja Joonas Lehtoranta (12/6/4s) ovat myös nostaneet tasoaan merkittävästi pudotuspelien edetessä.

– Kun hävisimme ensimmäisen ottelun 37 pistettä, niin voisi luulla, että olisimme hieman antaneet periksi. Päinvastoin, seuraavana päivänä harjoituksissa jokainen tiesi, että me vielä taistelemme tosissamme jatkopaikasta. Kataja on hyvä joukkue, me olemme hyvä joukkue. Koripallossa tulee hyviä ja huonoja hetkiä. Pudotuspeleissä on kyse siitä, että pitää vain kamppailla, taistella ja antaa itsestänsä kaiken, KTP:n Thomas linjasi.

KTP:n riveihin kesken kauden liittynyt Jalen Jackson näyttää olevan todellinen pudotuspelipelaaja, Korisliigan Patrick Beverly. Kuva: Ville Vuorinen

Jos KTP:stä monen voi sanoa laittaneen vaihteen silmään kevään lämmettyä, samaa ei voi todeta Katajasta. FIBA Europe Cupin myötä valtavan määrän otteluita läpi kauden tahkonneesta Katajasta ei lopulta löytynyt pelastajaa, joka olisi vielä raahannut joukkueensa viidenteen puolivälieräotteluun ja kenties aina pitkälle toukokuuta.

– Tulosta pitää kunnioittaa. Jatkoon pääsee aina parempi joukkue. Olihan meillä kauden aikana välillä melkoista ruuhkaa otteluiden suhteen. Mutta samalla täytyy sanoa, että ei se tämän ottelusarjan alussa näkynyt yhtään. Joten en usko, että siihen homma kaatui, Katajan päävalmentaja Juha Sten mietti.

– Kyllä me olimme nyt tänään koko ajan perässä KTP:tä. Välillä meinasimme vähän päästä mukaan, mutta ei päästy. En oikein muuta osaa nyt sanoa tästä pelistä, parempi voitti.

Sten ei tiedä, mitä olisi voinut tehdä ottelusarjassa valmentajana toisin.

– Se pitää vielä tässä perata. Katsoa videoilta, että mitä oikein tapahtui.

– Fakta on se, että varmaan sen toisen pelin lopussa, mitä täällä tapahtui, niin kyllä se käänsi momentumin KTP:lle. 70 minuuttia olimme edellä, sitten KTP pelasi erinomaisesti sen kahdeksannen jakson täällä ja oli myös Joensuussa aivan erinomainen. Me ei vain enää sitten pystytty nousemaan, Sten summasi.

Katajan kauden viimeisessä koitoksessa Topias Palmi (15/6), Kevin Bracy-Dacis (15/3) ja Adrian Diaz (12/7/3s) kasasivat eniten pisteitä. Daniel Mullings (11/5/4s), Matias Ojala (7/6), Ilari Seppälä (9/2/6s) ja Vincent Simpson (9/2/4s) suoriutuivat niin ikään kelvosti.

– Vaikea kausi. Paljon tapahtumia, pelejä, loukkaantumisia ja muuta. Uskottiin loppuun asti, että mennään jatkoon ja päästään pelaamaan vielä seuraavalle kierrokselle, muttei tällä kertaa. KTP:lle onnittelut vielä, pettynyt kapteeni Ojala puhalsi.

Kataja Basketissa ensimmäistä kauttaan päävalmentaja toimineen Juha Stenin kasvoilta pystyi lukemaan taistelun tauottua kovan pettymyksen. Kuva: Ville Vuorinen

KTP aloittaa välierät torstaina hallitsevan Suomen mestari Karhu Basketin kotiluolassa Kauhajoella. Loppuottelupaikka vaatii neljä voittoa. Toisessa välierässä kohtaavat runkosarjan voittanut Salon Vilpas ja Tampereen Pyrinnön tiputtanut Kouvolan Kouvot.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
 
13.1.2020 10:26 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat isännöi Kauhajokea Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Elisa Viihteen Korismaanantai-lähetyksessä seurataan tänään, kuinka Kobrat haastaa Korisliigan kolmatta paikkaa pitävän Kauhajoen, ja nähdään videoterveiset Vilma Kesäseltä.

12.1.2020 21:08 Korisliiga

Lahti yllätti sarjakärki Seagullsin – altavastaajat ottivat roiman voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja BC Nokia.

6.1.2020 20:51 Korisliiga

Pyrintö katkaisi Uran kotivoittoputken jännitysnäytelmän päätteeksi

Tampereen Pyrintö vei pisteet Ura Basket eGame Starsin nenän edestä Kupittaalla 82–85 päättyneessä ottelussa.

6.1.2020 10:00 Korisliiga

Korismaanantai: Piristyneen Ura Basketin tähtäimessä Pyrinnön kaataminen

Elisa Viihteen vuosikymmenen ensimmäinen Korismaanantai-lähetys tulee tänään Kupittaan Palloiluhallista, jossa Ura Basket eGameStars isännöi Tampereen Pyrintöä.

5.1.2020 21:58 Korisliiga

Ennätystäydessä Salohallissa juhlittiin tiukan väännön päätteeksi kotivoittoa – Rannikko poistui kentältä loukattuaan polvensa

Salon Vilpas otti kotonaan ennätysyleisön edessä 93–82-voiton Kouvoja vastaan, vaikka tunnelmaa latisti Teemu Rannikon poistuminen kentältä loukkaantumisen takia. Illan toisessa ottelussa voittoa juhli Kauhajoen Karhu.

3.1.2020 21:52 Korisliiga

Seagulls vahvisti sarjajohtoaan – joulukuun pelaaja Elijah Stewart jatkoi näyttäviä otteita

Korisliigassa kuukauden pelaajan palkinnon juuri napannut Elijah Stewart oli tehokkaalla tuulella Helsinki Seagullsin kotivoitossa. Muita voittajia illan kierroksella olivat BC Nokia, KTP ja Pyrintö.

2.1.2020 08:44 Korisliiga

Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi Seagullsin Elijah Stewart

Joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittiin helsinkiläisjoukkueen 196-senttinen Elijah Stewart, joka oli johdattamassa Helsinki Seagullsin kuuteen voittoon kuukauden aikana.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

30.12.2019 21:38 Korisliiga

Kataja jatkoi KTP:n vierastappioiden putkea

Kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls hakivat vierasvoitot vuoden 2019 päättymisen kunniaksi. Ura kellisti BC Nokian kotonaan.

30.12.2019 07:47 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja saa vieraita Kotkasta vuosikymmenen viimeiseen koitokseen

KTP-Basket on hävinnyt edelliset kolme vierasotteluaan.

29.12.2019 19:12 Korisliiga

Jordan Capps siivitti Kobrat kauden toiseen vierasvoittoon – Pyrintö kukisti Karhu Basketin

Hallitsevan mestarin neljän ottelun voittoputki katkesi Tampereella.

28.12.2019 21:10 Korisliiga

Korisliiga palasi lyhyeltä joulutauolta täyden kierroksen voimin

Vilppaan Aatu Kivimäki ja Karhu Basketin Mikael Laihonen avittivat joukkueensa kotivoittoihin.

22.12.2019 20:18 Korisliiga

Lahti Basketball kaatoi toistamiseen Katajan

Sarjanousija otti kauden kolmannen voittonsa kotiparketillaan. Kaikkiaan lahtelaisjoukkueella on voittoja kasassa seitsemän.

21.12.2019 18:52 Korisliiga

Karhu Basket jatkoi joulun alla kotivoittojensa putkea

Turun NMKY:n kasvatti Eero Innamaa tehoili uudeksi ennätyksekseen 19 pistettä.

20.12.2019 20:49 Korisliiga

KTP tasoitti voitot kauden Kymenlaakson paikalliskohtaamisissa

Myös Seagulls, Vilpas ja BC Nokia pääsevät joulutauolle kotivoitot taskussaan.

19.12.2019 09:00 Korisliiga

Korisliigan sarjajärjestelmä muuttuu kaudelle 2020-21, ottelumäärä pienenee merkittävästi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus hyväksyi kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen uudeksi kilpailujärjestelmäksi, joka astuu voimaan pelikaudella 2020-21. Tulevalla kaudella Korisliigan runkosarjassa joukkueet pelaavat 32 ottelua nykyisen 44 ottelun asemesta.

18.12.2019 20:53 Korisliiga

Pyrintö johti BC Nokiaa vastaan alusta loppuun asti Pirkanmaan derbyssä

Korihait piinasi pitkään Karhu Basketia Uudessakaupungissa.

17.12.2019 20:28 Korisliiga

Seagulls ei suostu Töölössä taipumaan edes kärkiottelun merkeissä

Helsinkiläisjoukkue murskasi Vilppaan kolmannen jakson aikana, jonka Seagulls voitti peräti 35–15.

16.12.2019 20:33 Korisliiga

Ura piti KTP:n takanaan Korismaanantain jännitysnäytelmässä

Uran sisäpelaaja Dustin Thomas kasasi komean tupla-tuplan: 23 pistettä ja 17 levypalloa.

16.12.2019 10:29 Korisliiga

Korismaanantai: Skamo palaa KTP:n paidassa Uran kotikentälle

33-vuotias Eldar Skamo pelaa maanantaina 500. Korisliiga-ottelunsa.

Näytä lisää vastaavia