KTP otti kolmannen voiton putkeen ja eteni välieriin – Kataja ei koskaan toipunut toisen ottelun loppuhetkistä

27.4.2019 19:23 KTP saa torstaina alkavissa välierissä vastaansa hallitsevan Suomen mestarin, Kauhajoen Karhu Basketin. Toisessa välierässä kohtaavat Salon Vilpas ja Kouvolan Kouvot.

KTP kukisti Katajan lopulta neljässä ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen

Niukasti runkosarjassa Joensuun Kataja Basketin taakse viidenneksi jäänyt Kotkan KTP-Basket käytti puolivälierissä heti ensimmäisen ottelupallonsa, kun Kataja kaatui Kotkassa koriluvuin 96–80 (48–43). Näin KTP marssi välieriin otteluvoitoin 3–1.

Katajan ja KTP:n välinen ottelusarja kulminoitui maanantaina pelatun toisen kohtaamisen viimeiselle jaksolle. Ensimmäisen ottelun Joensuussa peräti 37 pisteellä voittanut Kataja johti vieraskentälläkin jo 22 pisteellä, kun pelikellossa oli enää jäljellä ainoastaan kahdeksan minuuttia. KTP kuitenkin nousi Jalen Jacksonin johdolla huimaan kirivoittoon ja tasoitti otteluvoitot 1–1:een.

Kataja siis hallitsi puolivälieräsarjaa mielin määrin ensimmäiset seitsemän jaksoa. Kahdeksas jakso käänsi edun KTP:lle, joka löysi elokuvamaisesta loppukiristään samalla hurjan pudotuspelivaihteen. Kataja ei kolmannessa ja neljännessä kohtaamisessa enää yltänyt parhaalle tasolleen. Samalla KTP pelasi kuin hurmiossa.

– Sen (KTP:n kiri toisessa ottelussa) jälkeen oikeastaan KTP löysi oman rytminsä ja taistelutahdon. KTP pelasi nämä kaksi viimeistä peliä kovempaa kuin me, Katajan kapteeni Matias Ojala myönsi.

– KTP pelasi nytkin hyvin ja kovaa. Mekin taistelimme mielestäni hyvin koko matsin. Erien alut olivat meille vaikeita, siinä tuli isoimmat erot. Muuten pelattiin hyvin joukkueena, yritettiin taistella. Mutta ei vaan riittänyt tänään.

KTP:n päävalmentaja Tomi Kamisen oli syytäkin tuulettaa joukkueensa välieräpaikkaa. Kuva: Ville Vuorinen

Lauantainen neljäs ottelu olikin KTP:n yksipuolinen näytös, sillä kotijoukkue johti kamppailua ensimmäisistä minuuteista lähtien. Kataja ei johtanut ottelua kertaakaan, vaikkakin joensuulaiset roikkuivat iskuetäisyydellä lähes loppuun asti. Puolivälieräsarjan alun itseluottamusta ja flow-tilaa Kataja ei kuitenkaan enää löytänyt, vaan onnistumisia tuli Katajalle varsin katkonaisesti, ajoittain sieltä täältä.

KTP:n hyökkääminen ja puolustaminen olivat huomattavasti tasalaatuisempaa. Kotkalaiset jatkoivat tarkkaa työskentelyään kahden pisteen heitoissa. Jälleen KTP:n kakkoset upposivat peräti 65 prosentin tarkkuudella, mikä kertoo lukuisista helpoista korintekopaikoista.

Välieriin edenneestä KTP:stä etenkin kesken kauden Helsinki Seagullsista saapunut Jalen Jackson (18/7/2s/3r/4t) on osoittanut olevansa pudotuspeleistä erityisesti syttyvä taistelija. Donte Thomas (23/7) ja Tyrell Nelson (22/13) möyrivät korin läheisyydestä tukun tärkeitä tahtokoreja. Takapelaajat Antto Nikkarinen (10/1/6s) ja Joonas Lehtoranta (12/6/4s) ovat myös nostaneet tasoaan merkittävästi pudotuspelien edetessä.

– Kun hävisimme ensimmäisen ottelun 37 pistettä, niin voisi luulla, että olisimme hieman antaneet periksi. Päinvastoin, seuraavana päivänä harjoituksissa jokainen tiesi, että me vielä taistelemme tosissamme jatkopaikasta. Kataja on hyvä joukkue, me olemme hyvä joukkue. Koripallossa tulee hyviä ja huonoja hetkiä. Pudotuspeleissä on kyse siitä, että pitää vain kamppailla, taistella ja antaa itsestänsä kaiken, KTP:n Thomas linjasi.

KTP:n riveihin kesken kauden liittynyt Jalen Jackson näyttää olevan todellinen pudotuspelipelaaja, Korisliigan Patrick Beverly. Kuva: Ville Vuorinen

Jos KTP:stä monen voi sanoa laittaneen vaihteen silmään kevään lämmettyä, samaa ei voi todeta Katajasta. FIBA Europe Cupin myötä valtavan määrän otteluita läpi kauden tahkonneesta Katajasta ei lopulta löytynyt pelastajaa, joka olisi vielä raahannut joukkueensa viidenteen puolivälieräotteluun ja kenties aina pitkälle toukokuuta.

– Tulosta pitää kunnioittaa. Jatkoon pääsee aina parempi joukkue. Olihan meillä kauden aikana välillä melkoista ruuhkaa otteluiden suhteen. Mutta samalla täytyy sanoa, että ei se tämän ottelusarjan alussa näkynyt yhtään. Joten en usko, että siihen homma kaatui, Katajan päävalmentaja Juha Sten mietti.

– Kyllä me olimme nyt tänään koko ajan perässä KTP:tä. Välillä meinasimme vähän päästä mukaan, mutta ei päästy. En oikein muuta osaa nyt sanoa tästä pelistä, parempi voitti.

Sten ei tiedä, mitä olisi voinut tehdä ottelusarjassa valmentajana toisin.

– Se pitää vielä tässä perata. Katsoa videoilta, että mitä oikein tapahtui.

– Fakta on se, että varmaan sen toisen pelin lopussa, mitä täällä tapahtui, niin kyllä se käänsi momentumin KTP:lle. 70 minuuttia olimme edellä, sitten KTP pelasi erinomaisesti sen kahdeksannen jakson täällä ja oli myös Joensuussa aivan erinomainen. Me ei vain enää sitten pystytty nousemaan, Sten summasi.

Katajan kauden viimeisessä koitoksessa Topias Palmi (15/6), Kevin Bracy-Dacis (15/3) ja Adrian Diaz (12/7/3s) kasasivat eniten pisteitä. Daniel Mullings (11/5/4s), Matias Ojala (7/6), Ilari Seppälä (9/2/6s) ja Vincent Simpson (9/2/4s) suoriutuivat niin ikään kelvosti.

– Vaikea kausi. Paljon tapahtumia, pelejä, loukkaantumisia ja muuta. Uskottiin loppuun asti, että mennään jatkoon ja päästään pelaamaan vielä seuraavalle kierrokselle, muttei tällä kertaa. KTP:lle onnittelut vielä, pettynyt kapteeni Ojala puhalsi.

Kataja Basketissa ensimmäistä kauttaan päävalmentaja toimineen Juha Stenin kasvoilta pystyi lukemaan taistelun tauottua kovan pettymyksen. Kuva: Ville Vuorinen

KTP aloittaa välierät torstaina hallitsevan Suomen mestari Karhu Basketin kotiluolassa Kauhajoella. Loppuottelupaikka vaatii neljä voittoa. Toisessa välierässä kohtaavat runkosarjan voittanut Salon Vilpas ja Tampereen Pyrinnön tiputtanut Kouvolan Kouvot.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
 
16.7.2019 08:26 Korisliiga

Eldar Skamo KTP:n paitaan

Viime kaudella sarjanousija Ura Basketia edustanut Eldar Skamo, 32, on tehnyt sopimuksen viime kaudella Korisliigassa pronssia saavuttaneen kotkalaisseuran kanssa.

15.7.2019 09:24 Susijengi

Ilari Seppälä käyttää ulkomaanoptionsa, siirtyy Ranskaan

Alkukesällä sopimuksen Korisliigan Helsinki Seagullsin kanssa tehnyt Susijengin takamies Ilari Seppälä, 26, käyttää sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Ranskan Pro B -liigaan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Ulkomaanpesti on Lapuan Korikobrien kasvatille uran ensimmäinen.

11.7.2019 10:24 Korisliiga

BJ Raymond palaa Pyrintöön kaksivuotisella sopimuksella

Tampereen Pyrintö saa mieleisen paluumuuttajan, kun seura on solminut kaksivuotisen sopimuksen Benjamin “BJ” Raymondin, 32, kanssa. Viimeksi mies nähtiin Pyrinnön väreissä kaudella 2013-2014, kun Pyrintö edellisen kerran juhli Suomen mestaruutta

9.7.2019 09:03 Korisliiga

Jamuni McNeace Salon Vilppaan haaviin

Salon Vilppaan joukkue syyskuun lopulla käynnistyvään Korisliigaan on valmis. Vilppaan viimeinen palanen on sisäpelaaja Jamuni McNeace.

3.7.2019 09:47 Korisliiga

Karhu Basketille kaksi uutta pelaajasopimusta – Thomas Vehmanen ja Miron Ruina Kauhajoelle

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Thomas Vehmanen on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Miron Ruina solmi puolestaan yksivuotisen sopimuksen, joka sisältää molemminpuolisen option kaudesta 2020-21.

28.6.2019 08:24 Korisliiga

Gonzalvezille jatkosopimus, Nuolivirta uutena Kouvoihin

Viime kaudella SM-hopeaa voittanut Kouvot on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen David Gonzalvezin kanssa. Viime kaudella Korihaita edustanut Mika Nuolivirta on solminut 1+1-mallisen sopimuksen Kouvojen kanssa.

27.6.2019 12:40 Susijengi

Topias Palmi kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Cremonaan

Korisliigan vuoden pelaajana palkittu ja Susijengissä vuosien 2018-19 MM-karsinnoissa maajoukkueläpimurtonsa tehnyt Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 24, siirtyy joensuulaisesta Kataja Basketista kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Guerino Vanoli Basket Cremonaan.

24.6.2019 15:16 Korisliiga

Henri Ventoniemi Korihaiden pelipaitaan

Uudenkaupungin Korihait on solminut vuoden mittaisen sopimuksen sentteri Henri Ventoniemen kanssa. Lisäksi laituri Elias Lahdensuun siirtyy Uuteenkaupunkiin yksivuotisella sopimuksella.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

19.6.2019 09:50 Korisliiga

Finaalien MVP:ksi valittu Cameron Jones jatkaa Karhu Basketissa

Jones oli päättyneellä kaudella yksi Karhu Basketin toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden pääarkkitehdeistä. Vuoden mittaisessa jatkosopimuksessa on heinäkuun loppuun asti ulottuva ulkomaanoptio.

11.6.2019 20:59 Korisliiga

Tuomas Hirvonen tarttui Lahti Basketballin haaviin

Korisliigan nousijajoukkue vahvistui takamies Tuomas Hirvosella, joka solmi seuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

10.6.2019 08:35 Korisliiga

Vuoden tulokkaana palkittu Niemi jatkaa Ura Basketissa

Trey Niemi on tehnyt jatkosopimuksen Korisliigassa pelaavan kaarinalaisseuran kanssa. Lisäksi seura teki sopimukset 17-vuotiaiden Edvard Gullichsenin ja Lauri Hännisen kanssa.

6.6.2019 20:27 Korisliiga

Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

6.6.2019 12:50 Pääjuttu

Joonas Iisalo suuntaa Bundesliigaan – Ville Tuominen Vilppaan päävalmentajaksi

Kolme edellistä kautta Vilpasta luotsannut Joonas Iisalo siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavan Crailsheimin apuvalmentajaksi Tuomas Iisalon johtavaan valmennustiimiin. Vilppaan päävalmentajaksi tulee Ville Tuominen yhden vuoden mittaisella sopimuksella.

3.6.2019 15:36 Korisliiga

Vesa Mäkäläinen jatkaa Lahti Basketballissa

Viime kaudella I divisioonan A:n voittanut ja paikan Korisliigaan lunastanut Lahti Basketball on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kapteeni Vesa Mäkäläisen kanssa.

2.6.2019 16:48 Pääjuttu

Bojan Sarcevic ja Karhu Basket jatkosopimukseen

Sopimus on kestoltaan kahden vuoden mittainen. 31-vuotias takamies johdatti Karhu Basketin kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.

31.5.2019 10:08 Korisliiga

Jussi Laakso Seagullsin päävalmentajaksi – Vesa Vertio täydentää valmennusjohdon

Helsinki Seagulls on nimittänyt uudeksi päävalmentajaksi Jussi Laakson, joka johdatti Karhu Basketin kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen. Vesa Vertio saapuu Seagullsiin Saksan Bundesliigassa pelaavasta Crailsheim Merlinsistä.

29.5.2019 12:00 Korisliiga

Aapeli Alanen vahvistamaan Kataja Basketia – Samuli Vanttajalle jatkosopimus

Alanen löi päättyneellä kaudella itsensä kaikkien tietoisuuteen BC Nokian paidassa, kun hän tilastoi 14,3 pistettä ottelua kohden. Samuli Vanttaja ja Valtteri Mervola puolestaan tekivät jatkosopimukseen joensuulaisseuran kanssa.

29.5.2019 09:51 Korisliiga

Tilastoykkönen Timo Heinonen jatkosopimukseen Seagullsin kanssa

Helsinki Seagulls on tehnyt 1+1-mittaisen jatkosopimuksen 37-vuotiaan Timo Heinosen kanssa. Heinosella on vyöllä kaikkien aikojen eniten Korisliiga-otteluita, joita on pudotuspelit mukaan lukien 825.

28.5.2019 13:01 Korisliiga

Greg Gibson BC Nokian päävalmentajaksi - Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen näätäpaitaan

Greg Gibsonin sopimus on kestoltaan kolmivuotinen. Uusina pelaajina saapuvat Yhdysvaltojen yliopistoparketeilta BC Nokian oma kasvatti Shawn Hopkins sekä Lassi Nikkarinen. Lisäksi Näädissä jatkavat suomalaisista Daniel Dolenc, Niko Mattila, Teemu Sulonen ja Antti Ahonen.

Näytä lisää vastaavia