Kotietua havitteleva KTP siirsi vielä paineet Joensuuhun – Myös Korihait saa jännittää huomiseen

15.4.2019 20:55 KTP tarrasi kotietuun ennen Katajan viimeistä ottelua. Uralla on mahdollisuus huomenna lähettää Korihait karsintaan.

KTP:n Kevin Langford oli runkosarjan päätöskierroksella pitelemätön. Kuva: Ville Vuorinen

Kotkan KTP-Basket nousi vielä kiinni puolivälierien kotietuun voittamalla kotiparketillaan Uudenkaupungin Korihait 105–94 (48–45).

Toistaiseksi KTP ohitti neljäntenä olevan Joensuun Kataja Basketin keskinäisten otteluiden turvin. Katajalla on vielä tiistaina mahdollisuus kääntää asetelma, kun Joensuussa vierailee runkosarjan päätöskierroksella Kauhajoen Karhu Basket.

Joka tapauksessa on selvää, että juuri KTP ja Kataja kohtaavat perjantaina alkavissa puolivälierissä. Katajan huomisesta tuloksesta on kiinni se, kumpi joukkueista saa pudotuspelisarjaan kotiedun.

– Kun pudotuspelit alkavat, niin pitää pystyä voittamaan kotona, pitää pystyä voittamaan vieraissa. Aloitetaan sitten kotona tai vieraissa, niin pelejä pitää voittaa, siitä lähdetään. Turha voivotella menneitä, kotietu oli omissa käsissä, nyt se ei enää ole tässä hetkessä. Ehkä kuitenkin PeKan peliä katson ennemmin kuin Katajan peliä, KTP-luotsi Tomi Kaminen linjasi tiistai-illan suunnitelmistaan.

Korihaille tappio tiesi suorasta sarjapaikasta jännittämisen jatkumista vielä vuorokaudella. Niin ikään yhdeksän voittoa keränneellä Kaarinan Ura Basketilla on tiistaina mahdollisuus ohittaa sarjataulukon hännillä Korihait. Ura tarvitsee voiton Lapualta välttääkseen karsintaottelut sarjapaikasta.

– Toivotaan, että tämä oli kauden viimeinen ottelumme. Se ei ole enää meidän käsissä. Pitää huomenna katsoa Kobrat–Ura ja toivoa parasta. Toivotaan, että tulos on meille suosiollinen, että kautemme loppuu ja paikka ensi kaudeksi Korisliigassa on turvattu. Erikoinen tilanne, koska pelasimme viimeisen pelimme jo tänään, muut vasta huomenna, Korihaiden päävalmentaja Pedro Monteiro pyöritteli.

KTP:n ja Korihaiden kohtaaminen oli poikkeuksellisen rikkonainen. Yhteensä ottelussa vihellettiin peräti 55 virhettä, 22 KTP:lle ja 33 Korihaille. Korihait päättikin ottelun neljällä pelaajalla, kun Stephon Jelks sai virhetilinsä täyteen viimeisellä minuutilla. Jelksiä ennen Bryan Coleman, Chris Jenkins ja Topias Kuukkanen olivat saaneet jo viidennet virheensä.

Ottelu oli pitkään hyvin tasainen. Päätösneljänneksellä KTP hiljalleen karkasi ratkaisevalle etumatkalle.

– Onnittelut voittajille, ehdottomasti parempi voitti. Tuo meidän pelitapa aiheuttaa vastustajille paljon menetyksiä. Nyt niitä oli 17, mutta niitä olisi voinut olla paljon enemmänkin. Ihan hyvä taistelu näin viimeiseksi runkosarjamatsiksi, ei voitu paremmalle mitään, Kuukkanen mietti.  

KTP joutui tulemaan toimeen vielä ilman Donte Thomasia. Thomas on kuitenkin käytettävissä, kun pudotuspelit alkavat viikonloppuna. Kotkalaisjoukkueen tähdeksi nousi tällä kertaa Kevin Langford (28/7). Myös Jalen Jackson (15/6), Joonas Lehtoranta (14/4/4s) ja Tyrell Nelson (18/12) tehoilivat erinomaisesti.

– Suunnitelmamme oli hyökätä heidän prässiään vastaan. Saimmekin muutamia helppoja koreja, kun saimme nopeilla syötöillä prässin purettua, Langford totesi.

Korihait esiintyi jälleen hyvin tasaisesti. Kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pisteille. Jelks (16/9), Kuukkanen (15/1), Jenkins (15/4) ja Mario Edwards (15/4/7s) ylittivät 15 pisteen rajapyykin.

Kotkalaisten katseet kohdistuvat tiistaina Joensuuhun, jossa Kataja tarvitsee voiton Karhu Basketista. Uudessakaupungissa tiistaina siis jännitetään Kobrien ja Uran välisen ottelun lopputulosta.

Ottelutilasto

 
11.6.2019 20:59 Korisliiga

Tuomas Hirvonen tarttui Lahti Basketballin haaviin

Korisliigan nousijajoukkue vahvistui takamies Tuomas Hirvosella, joka solmi seuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

10.6.2019 08:35 Korisliiga

Vuoden tulokkaana palkittu Niemi jatkaa Ura Basketissa

Trey Niemi on tehnyt jatkosopimuksen Korisliigassa pelaavan kaarinalaisseuran kanssa. Lisäksi seura teki sopimukset 17-vuotiaiden Edvard Gullichsenin ja Lauri Hännisen kanssa.

6.6.2019 20:27 Korisliiga

Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

6.6.2019 12:50 Pääjuttu

Joonas Iisalo suuntaa Bundesliigaan – Ville Tuominen Vilppaan päävalmentajaksi

Kolme edellistä kautta Vilpasta luotsannut Joonas Iisalo siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavan Crailsheimin apuvalmentajaksi Tuomas Iisalon johtavaan valmennustiimiin. Vilppaan päävalmentajaksi tulee Ville Tuominen yhden vuoden mittaisella sopimuksella.

3.6.2019 15:36 Korisliiga

Vesa Mäkäläinen jatkaa Lahti Basketballissa

Viime kaudella I divisioonan A:n voittanut ja paikan Korisliigaan lunastanut Lahti Basketball on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kapteeni Vesa Mäkäläisen kanssa.

2.6.2019 16:48 Pääjuttu

Bojan Sarcevic ja Karhu Basket jatkosopimukseen

Sopimus on kestoltaan kahden vuoden mittainen. 31-vuotias takamies johdatti Karhu Basketin kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.

31.5.2019 10:08 Korisliiga

Jussi Laakso Seagullsin päävalmentajaksi – Vesa Vertio täydentää valmennusjohdon

Helsinki Seagulls on nimittänyt uudeksi päävalmentajaksi Jussi Laakson, joka johdatti Karhu Basketin kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen. Vesa Vertio saapuu Seagullsiin Saksan Bundesliigassa pelaavasta Crailsheim Merlinsistä.

29.5.2019 12:00 Korisliiga

Aapeli Alanen vahvistamaan Kataja Basketia – Samuli Vanttajalle jatkosopimus

Alanen löi päättyneellä kaudella itsensä kaikkien tietoisuuteen BC Nokian paidassa, kun hän tilastoi 14,3 pistettä ottelua kohden. Samuli Vanttaja ja Valtteri Mervola puolestaan tekivät jatkosopimukseen joensuulaisseuran kanssa.

29.5.2019 09:51 Korisliiga

Tilastoykkönen Timo Heinonen jatkosopimukseen Seagullsin kanssa

Helsinki Seagulls on tehnyt 1+1-mittaisen jatkosopimuksen 37-vuotiaan Timo Heinosen kanssa. Heinosella on vyöllä kaikkien aikojen eniten Korisliiga-otteluita, joita on pudotuspelit mukaan lukien 825.

28.5.2019 13:01 Korisliiga

Greg Gibson BC Nokian päävalmentajaksi - Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen näätäpaitaan

Greg Gibsonin sopimus on kestoltaan kolmivuotinen. Uusina pelaajina saapuvat Yhdysvaltojen yliopistoparketeilta BC Nokian oma kasvatti Shawn Hopkins sekä Lassi Nikkarinen. Lisäksi Näädissä jatkavat suomalaisista Daniel Dolenc, Niko Mattila, Teemu Sulonen ja Antti Ahonen.

27.5.2019 15:05 Korisliiga

Karhu Basketin Vesa Ojala: ”Haluamme, että meidän kauttamme noustaan Euroopan kentille”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojalan mielestä kulunut kausi ei ollut helppo, vaikka nyt joukkue juhliikin toista peräkkäistä mestaruutta.

26.5.2019 19:32 Korisliiga

Karhu Basket uusi Suomen mestaruutensa – ”Tämä on todella liikuttava hetki”

Kouvot pisti mestarin jo ahtaalle, muttei onnistunut lopulta venyttämään finaalisarjaa enää kuudenteen kohtaamiseen. Ville Kauniston komea ura päättyi hopeamitaliin.

25.5.2019 13:34 Korisliiga

Karhu Basket voiton päässä mestaruuden uusimisesta: "Tässä kohtaa putket ovat yhtä tyhjän kanssa"

Päävalmentaja Jussi Laakso luottaa siihen, että hallitsevan mestarin keskittyminen on sunnuntaina kohdallaan.

24.5.2019 20:49 Korisliiga

Karhu Basket tyrmäsi Kouvot vieraskentällä – Mestaruus katkolla jo sunnuntaina Kauhajoella

Karhu Basket voitti Kouvolassa peräti 38 pisteellä ja johtaa näin Korisliigan finaaleja otteluvoitoin 3–1. Toinen peräkkäinen mestaruus on enää yhden voiton päässä.

23.5.2019 09:07 Korisliiga

Seagulls hankki lisää Susijengin vakiokalustoa – Ilari Seppälä siirtyy Joensuusta Helsinkiin

26-vuotias Lapuan Korikobrien kasvatti aloitti Korisliiga-uransa jo vuonna 2009 Kouvojen paidassa. Seagullsilla on sopimukset myös Tuukka Kotin, Shawn Huffin ja Ricky Waxlaxin kanssa.

22.5.2019 21:09 Korisliiga

Karhu Basket voitti kolmannen finaalin kotiluolassaan – Kouvot puolustaa omaa kotitaikaansa perjantaina

Karhu Basketin takakentän kaksikko Cameron Jones ja Bojan Sarcevic tykittivät yhteensä 47 pistettä. Voitto oli jo 19. peräkkäinen kotivoitto Kauhajoella.

20.5.2019 20:52 Korisliiga

Kouvot tasoitti finaalivoitot ja aiheutti Karhu Basketille ensimmäisen tappion pudotuspeleissä

Kouvot hallitsi toista finaalikohtaamista alusta loppuun. Kolmas loppuottelu pelataan keskiviikkona Kauhajoella.

20.5.2019 09:33 Susijengi

Suomeen palaava Shawn Huff: ”Korisliigassa on leveyttä ja laajuutta”

Korisliigaan saadaan syksyllä kosolti kansainvälistä kokemusta lisää, kun Helsinki Seagullsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen solminut Susijengin kapteeni Shawn Huff, 35, kirmaa kotimaan pääsarjakentille ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen.

18.5.2019 20:58 Korisliiga

KTP-Basket juhli Salohallissa pronssimitaleja

Kotkalaiset nousivat mitalikantaan vain seitsemän sekuntia ennen loppua Tyrell Nelsonin kahdella vapaaheitolla.

18.5.2019 13:12 Korisliiga

Kapteeni Lehto jatkaa Pyrinnössä

Tampereen Pyrintö ja Antero Lehto ovat solmineet 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Seuraikoni Lehdon sopimuksessa on optio kaudesta 2020-21.

Näytä lisää vastaavia