Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

27.3.2018 Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana odottaa joukkueen pudotuspeliavausta innolla. Hän uskoo, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet mestaruuteen. Kuva: Ville Vuorinen


 

Lappeenrannan Catz kaatui naisten Korisliigan runkosarjassa vain kahdesti ja ansaitsi tuloksellaan suoran välieräpaikan ja kotiedun pudotuspeleihin. Catzin päävalmentaja Mika Haakana uskoo, että pudotuspeleistä on tulossa mielenkiintoinen neljän tasaisen joukkueen taistelu mestaruudesta.

– Sinänsä harvinainen tilanne verrattuna kolmen neljän vuoden takaiseen tilanteeseen, jolloin oli kaksi joukkuetta yli muiden. Nyt tilanne on erilainen ja sarja on ollut paljon tasaisempi, mikä on vain hyvä asia lajille.

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut hoitelivat puolivälierävaiheen suoraan kolmella voitolla, mikä antaa joukkueille enemmän lepoaikaa ennen välieriä. Haakana näkee oman joukkueensa parin viikon ottelutauon kaksijakoisena.
– Sinällään hyvä, että ehtii saada jotain pieniä vammoja pois, mutta käynnistyminen ensimmäisessä (välierä)ottelussa vie varmasti hetken aikaa.


 

Odotettavissa kovaa prässiä isolla temmolla


 

Haakana näkee välierissä lauantaina vastaan asettuvan Hyvinkään Pontevan kovaa prässäävänä joukkueena.

– He ovat vähän erilainen joukkue kuin vuosi sitten, jolloin joukkue oli isokokoisempi. Nyt heillä on paljon laitureita ja pyrkivät pitämään yllä kovempaa tempoa ja prässäämään enemmän koko kentältä. Palloa pelataan paljon Taru Tuukkasen kautta.

Haakana on huomannut Henna Salomaan pirteät otteet puolivälieräsarjassa Vimpelin Vetoa vastaan. Hän uskoo Pontevan tarjoavan haasteita jokaisella pelipaikalla.
– Heillä on 2–3 pelaajaa jokaiselle pelipaikalle. Löytyy maajoukkuepelaajia ja kolme ulkomaalaista penkiltä. Ratkaisijoita löytyy kyllä.


 

Suora välieräpaikka runkosarjan palkintona

 

Haakana kiittelee omien pelaajiensa ahertamista runkosarjan aikana. 25 voitolla ja 2 tappiolla suoran välieräpaikan varmistanut Catz käänsi useita tiukkoja otteluja voitoksi kevätkaudella.
– Tottakai se on kahdella tappiolla todella kova suoritus, mutta meillä oli paljon tiukkoja pelejä varsinkin kevätkaudella. Emme missään nimessä päässeet helpolla keväällä.

Haakana mainitsee, että haasteita kauden aikana tuotti Lena Reshetkon jääminen pois joulukuussa. Tilalle Catz sai joukkueen paitaan palanneen Vilma Kesäsen.

– Joukkuetta rakennettiin paljon Lenan ympärille. Kun 4–5 paikan pelaaja lähti pois niin tilalle tuli 1–2 paikan pelaaja, eli jouduimme tekemään muutoksia kesken kauden. Roosa Kosonen on pelannut hyvin Lenan paikalla ja kun siirsimme Veera Pirttisen nelospaikalle, peli on pysynyt parhaiten kasassa.

– Olemme kuitenkin hyvässä tilanteessa kun on ollut kaksi viikkoa aikaa harjoitella asioita.
Haakana on tyytyväinen myös kauden amerikkalaisvahvistuksiin: Aleighsa Welchiin, Natalie Dayhin ja Valencia McFarlandiin.

– He ovat olleet kaikin tavoin erittäin hyviä pelaajia. Joukkueorientoituneita ja hyviä syöttäjiä. Se on ollut vahvuus. Se, että pystymme pelaamaan kollektiivina on tärkeä asia, ja siksi tulos on ollut niin hyvä.


 

Naisten Korisliigan välierät käynnistyvät lauantaina 31. maaliskuuta. Lappeenrannan Catzin ja Hyvinkään Pontevan avausottelu käynnistyy kello 17.00 Lappeenrannan urheilutalolla. Tapiolan Honka ja Kotkan Peli-Karhut avaavat välierät kello 14.00 Tapiolan urheiluhallissa. Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.


 

Lisätietoja: Naisten Korisliiga
 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

18.11.2018 15:05 Susiladies

Saara Wahlgren: ”Hallilla oli mahtava tunnelma”

Töölön Kisahallissa käydyssä kamppailussa Slovenia lunasti itselleen paikan 2019 EM-kisoihin päihittämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Häviöstä huolimatta naisten maajoukkue esitti parketilla monia valon pilkahduksia, ja yksi heistä oli hallia sytyttänyt taistelija Saara Wahlgren.

17.11.2018 21:20 Susiladies

Sara Bejedi: ”Taidollisesti meillä olisi edellytykset voittaa mikä tahansa joukkue”

Naisten maajoukkue Susiladies pelasi EM-karsintojen viimeisen kotiottelunsa Sloveniaa vastaan Töölön Kisahallissa Helsingissä. Joukkueen kantavana voimana toimi vasta 18-vuotias pelintekijä Sara Bejedi, joka pussitti upeat 19 pistettä ja johti peliä vanhan ammattilaisen elkein.

27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

15.3.2018 Haastattelu

Pitkän uransa päättävä Kenya Robinson: ”Olen valmis aloittamaan uuden luvun elämässäni”

Äänekosken Huiman koripallo-ikoni Kenya Robinsonin pitkä ura koripallon parissa päättyy kuluvaan kauteen. Jo kertaalleen uransa lopettanut Robinson saapui vahvistamaan Huimaa ”vielä kerran” -tyyppisen ratkaisun siivittämänä alkuvuodesta. Robinson kiittää fanejaan ja väläyttää mahdollisuudella valmentaa joku päivä suomalaista joukkuetta.

14.3.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Megan Mullings: ”Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme”

Väkivahvan helmikuun pelanneen Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings kertoo, että joukkueessa vallitsee ehtymätön voitonjano. PeKan menestyksen avaimiksi Mullings laskee kokoonpanon laajuuden erityisesti hyökkäyspäässä.

12.2.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Aleighsa Welch: ”Olemme sitoutuneet tulemaan paremmiksi”

Etelä-Carolinan yliopiston kasvatti Aleighsa Welch on ylpeä Catzin tasaisesta voittoputkesta. Vaikka 19 voiton ja yhden tappion kausi vaikuttaa paperilla lähes ylivoimaiselta, lappeenrantalaisryhmän sentteri vakuuttaa, että voittojen takana on paljon kovaa työntekoa.

20.1.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Wilesia Hardy: ”Meillä kaikilla on sama unelma”

Naisten Korisliigassa joulukuussa kentän molemmissa päissä tehokkaasti esiintynyt Wilesia Hardy kokee, että Tapiolan Hongan kemiat kohtasivat heti alkukaudesta. Siitä oli seurauksena Hongan tulikuuma voittoputki alkukaudesta. Joulukuun Honka hoiteli voitokkaasti 4–0.

Näytä lisää vastaavia