Linda-Lotta Lehtoranta: ”Montenegroa vastaan pitää vain pelata omaa peliä”

13.6.2014 EM-karsintoja pelaavan Suomen naisten maajoukkueen Linda-Lotta Lehtoranta, 22, on ilahduttanut kotiyleisöä Saksan Bundesliigasta kerätyllä pelikovuudella ja jo Naisten Korisliiga -ajoilta tutulla puolustuspelillään. Lehtoranta ja Naarassudet pelaavat sunnuntaina Montenegroa vastaan vieraissa.

KTP-kasvatti pelasi ensimmäisen ulkomaan ammattilaiskautensa aikana Nördlingen Donau-Riesin riveissä 22 ottelua 27,6 minuutin, 11,6 pisteen, 2,3 levypallon, 1,3 syötön ja 1,4 riiston keskiarvoilla.


- Ensimmäinen ammattilaiskausi ulkomailla oli todella positiivinen kokemus. Muutin itse asiassa ensimmäistä kertaa pois kotoa, kaikki oli uutta ja hetki meni totutteluun. Sitten löytyi rytmi ja homma alkoi sujumaan, 175-senttinen Lehtoranta kertoo.

Lehtoranta on tunnettu erityisesti terrierimäisestä puolustuksestaan ja hänet onkin palkittu kahdesti Naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi. Naarassusissa kakkospaikkaa aiemmin pelannut Lehtoranta on isketty täksi kesäksi uuteen rooliin.

- Nyt kun Vilma (Kesänen) on loukkaantunut, niin olen oikeastaan ainoa pointti joukkueessa, vaikka aiemmat kesät olen ollut kakkospaikalla. Nyt rooli on aika iso.

Naarassudet kärsivät kaksi tappiota Ukrainalle EM-karsintojen kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta varsinkin jälkimmäinen peli oli lupauksia herättävä.

- Ensimmäinen pelihän meni niin sanotusti seinille. Toisessa pelissä pelasimme vajaa kolme neljännestä todella hyvin, mutta sitten loppui paukut ja ukrainalaisten kovuus oli liikaa.

Sunnuntaina 15.6. Suomi pelaa Montenegroa vastaan Cetinjessä kello 20:00. Ennakkoon juuri Montenegroa povattiin lohko D:n ennakkosuosikiksi.

- Totta kai lähdetään voittamaan, mutta vastus ei ainakaan helpotu edellisestä. Nyt pitää vain pelata 40 minuuttia samalla tavalla, kun pelasimme 30 minuuttia Ukrainaa vastaan toisessa pelissä.

Suomi kohtaa Montenegron toistamiseen keskiviikkona 18.6. kello 20:00 Töölön Kisahallissa.

 

 
11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

8.2.2018 10:30 EM-karsinnat

Susiladiesin Taru Tuukkanen: ”Voitto Romaniasta on ainoa tavoite”

Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen, 40, palasi kuunvaihteessa takaisin Suomen kotikamaralle kahden Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Hyvinkään Pontevan tähtipelaaja valmistautuu kohtaamaan Susiladiesin paidassa lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa Romanian EM-karsintaottelussa, jonka ainoana tavoitteena on Tuukkasen mukaan voitto.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

9.8.2012 10:05 EM-karsinnat

Sasu Salin: ”Olemme osoittaneet pärjäävämme Euroopan kovimpia maita vastaan”

Suomen Susijengi pelaa EM-karsintojen ensimmäisen ottelunsa runsaan viikon kuluttua, ja tänään sudet suuntaavat Saksaan kenraaliharjoitustensa merkeissä. Kahdessa vuodessa juniorimaajoukkueesta Susijengin luottokaartiin rakettimaisesti noussut Sasu Salin, 21, korostaa itseluottamuksen merkitystä tosipelien alkaessa.

21.5.2010 Maaottelu

Tiina Stenille maaottelut ovat sydämen asia

Naisten koripallomaajoukkueen luottopeluri Tiina Sten, 24, palasi Espanjan kovatasoisessa pääsarjassa vietetyn kauden jälkeen Suomeen pari viikkoa sitten. Koripalloliiton kauden päättäjäisissä Sten kertoi tunnelmistaan kesän EM-karsintaotteluiden lähestyessä.

18.6.2005 EM-karsinnat

Möttölä täynnä virtaa maajoukkueeseen

Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä, 28, on tavallaan oudon, mutta samalla mieluisan tilanteen edessä.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.11.2018 12:19 Susiladies

Veera Pirttinen sopeutunut nopeasti Bundesliigan vaatimuksiin

Veera Pirttinen, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ammattilaisena, kun hän teki kesällä sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa. Vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea, on Pirttinen aloittanut ammattilaisuransa hienosti.

Näytä lisää vastaavia