Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

14.2.2021 19:12 Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

PeKa uusi Suomen Cupin mestaruuden. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut aloitti paremmin, EBT heräsi vähitellen

Finaali alkoi tunnustelevasti ja molemmilla joukkueilla oli alussa ongelmia hyökkäyspelinsä kanssa. Peli-Karhut sai heittonsa uppoamaan nopeammin, kun EBT teki avauspisteensä vasta kolmen minuutin jälkeen. Espoolaiset yrittivät jaksolla paljon kolmen pisteen heittoja, mutta pisteet syntyivät kuitenkin pääosin korin alta.

- Ei oltu ihan valmiina pelaamaan ottelun alussa eikä saatu hyviä heittopaikkoja ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla meidän peli alkoi rullaamaan paremmin, EBT:n Sanni Tuomisto totesi Ylen haastattelussa puoliajalla.

Elena Melto upotti avausjaksolla seitsemän pistettä ja hänen johdollaan kotkalaiset karkasivat parhaimmillaan 14 pisteen johtoon. Lopulta tauolle mentiin vieraiden johtaessa 18-8.

Toisen jakson Linda-Lotta Lehtoranta aloitti vahvasti ja upotti kaksi nopeaa kolmen pisteen heittoa. Lotta Hämäläinen upotti espoolaisten ensimmäisen kaukoheiton ja kavensi eron 11 pisteeseen hieman ennen jakson puoliväliä.

Linda-Lotta Lehtoranta oli isossa roolissa finaalissa. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT sai tästä lisää tarmoa peliinsä ja hivuttautui vähitellen lähemmäs Peli-Karhuja. Pienimmillään ero kävi viidessä pisteessä. Vieraat pelasivat jakson lopun kuitenkin loistavasti ja puoliajalle mentiin PeKa:n johdossa 46-35.

Zykera Rice oli vaikea pideltävä avauspuolikkaalla. Hän teki 13 pistettä ja otti seitsemän levypalloa puoliaikaan mennessä. Meltolle kertyi 12 pistettä. Morgan Batey upotti 11 pistettä ja sai tulitukea Hannah Littlelta, joka teki seitsemän pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Rice johdatti PeKa:n voittoon

Kuten avausjaksokin, myös kolmas jakso alkoi hyökkäyspelin osalta tunnustellen. Suurimmat onnistumiset nähtiinkin puolustuspäässä. Pitkään pisteitä tehtiin tasatahtiin. Batey ja Tuomisto olivat kotijoukkueen hahmoja jaksolla, kun taas Rice jatkoi tehoiluaan kotkalaisille. Hän upotti kymmenen pistettä ennen taukoa.

Rice ja Little muodostivat ottelussa hienon taisteluparin. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Little sai jakson loppupuolella neljännen henkilökohtaisen virheensä. Siitä huolimatta jakso eteni tasaisesti aina loppuun asti. Melto heitti summerin soidessa kakkosen sisään ja vierasjoukkue pääsi viimeiselle tauolle 14 pisteen johdossa.

Viimeisen jakson kahden ensimmäisen minuutin aikana PeKa kasvatti johtonsa 19 pisteeseen ja pakotti vastustajansa aikalisään. EBT heitti jakson loppupuolella heittojaan kovalla tarkkuudella ja kavensi johdon pienimillään 12 pisteeseen.

Aivan voittoon asti se ei riittänyt ja Peli-Karhut pääsi juhlimaan toista perättäistä Suomen Cupin mestaruuttaan 98-81.

- EBT on hyvä joukkue, mutta olimme tänään parempia. Voitto tuntuu tietysti hyvältä. Olemme todella vahva joukkue. Silloin, kun jollain on huono päivä muut ottavat enemmän vastuuta, Rice kommentoi Ylelle ottelun jälkeen.

Rice oli ottelun hahmo. Lopulta hänen tilastoihinsa kirjattiin 29 pistettä ja 15 levypalloa. Elena Melto upotti 25 pistettä. Batey teki espoolaisille 22 pistettä, nappasi kuusi levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Tuomisto heitti 16 pistettä. 

- Loistavat fiilikset Suomen Cupin voitosta. Tänään oltiin juuri tuon verran parempia. Lopussa EBT heitti vielä hyvin ja meinasi päästä peliin mukaan. Onneksi ero pysyi kuitenkin loppuun asti, Linda-Lotta Lehtoranta sanoi Ylelle.

Ottelutilasto

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia