”Namika goes to school” – Lappeenrannan kaupunki ja Namika käynnistävät pilottiprojektin

14.8.2013 Lappeenrannan kaupunki ja Korisliigan Namika Lappeenranta aloittavat alkavana lukuvuonna uuden, täysin erilaisen kouluprojektin. Jokaisella Namikan amerikkalaispelaajalla on oma kummikoulunsa ensi talven aikana, ja pelaaja käy säännöllisesti osallistumassa kummikoulunsa luokkien englannin kielen oppitunteihin.

Namikan amerikkalaisvahvistukset auttavat lappeenrantalaiskoulujen oppilaita englannin kielen opinnoissa. Kuvassa Greg Logins.

Lisäksi Namika rakentaa verkkosivuston englannin kuullunymmärtämisen tehtäviä, joissa Namikan amerikkalaispelaajat kertovat elämästään lyhyiden, vaikeusasteeltaan erilaisten videoiden muodossa.

 

– Olemme miettineet seurassamme, miten pystyisimme antamaan Lappeenrannalle ja lappeenrantalaisille muutakin kuin urheiluelämyksiä Urheilutalolla. Aina kun pelaajat ovat lasten ja nuorten parissa, ovat amerikkalaispelaajamme suosituimpia, ja mikä olisikaan luontaisempi paikka tavata lapsia ja nuoria kuin koulujen englanninkielen tunnit. Myös koulujen perusopetussuunnitelma tukee osaltaan projektia, Namikan markkinointipäällikkö Juha Sten kertoo projektin taustoja.

 

Joutsenon, Kimpisen ja Sammonlahden koulut saavat siis syksyllä omat kummipelaajansa, ja pelaajat osallistuvat 3-5 oppituntiin kuukaudessa.

 

– Rehtorit tarttuivat innolla yhteistyömahdollisuuteen, kun Namika otti yhteyttä. Useampikin koulu olisi ollut halukas, mutta ainakaan pilottivaiheessa koulujen määrää ei voida vielä kasvattaa. Kummipelaajatoiminnalla on hyvin laajoja kasvatuksellisia ja oppimiseen innostavia ulottuvuuksia, jotka eivät rajoitu pelkästään liikuntaan, Lappeenrannan kaupungin perusopetusjohtaja Mari Routti toteaa.

 

Myös kaupunginjohtaja Kimmo Jarva pitää tämänkaltaista yhteistyötä arvossaan ja kiittelee Namikan aloitteellisuutta.

 

– Yliopistokaupungissamme kansainvälisen vuorovaikutuksen edistäminen on tärkeää. Innostavassa vuorovaikutuksessa kielen oppiminen ja pelaajien kotimaan kulttuuriin tutustuminen käy kuin luonnostaan. Urheilijat ovat myös erinomaisia esikuvia lapsillemme ja nuorillemme, Jarva miettii.

 

– Toivotaan, ettei tämä jää vain vuoden pilottiprojektiksi, vaan osapuolet kokevat tästä olevan oikeasti hyötyä lisääntyvän suvaitsevaisuuden, yhteisöllisyyden ja oppilaiden englannin kielen opiskelumotivaation osalta. Me haluamme urheiluseurana olla tekemässä hyvää, ja tämä on myös meidän kädenojennuksemme ympäristöllemme. Toki tämä vaatii meiltäkin työtä, mutta toivottavasti se avaa samalla monien silmiä ymmärtämään, että urheiluseuroilla on tässä yhteiskunnassa merkittävä rooli esim. harrastustoiminnassa ja hyvinvoinnissa, lopettaa Sten.

 

Lisätietoja: Namikan tiedote
 
16.2.2015 Seura tiedottaa

Pyrintö tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Namika Lahtea vastaan

Tampereen Pyrintö tarjoaa tiistaiseen Korisliiga-otteluunsa Namika Lahtea vastaan ilmaisen sisäänpääsyn katsojille. Kyseessä on Heitä Pallo Peliin -tapahtuma, jonka avulla kerätään palloja Tampereen koulujen väliliikuntaa varten.

23.10.2014 Katsojat

Bisons tuo huippukoriksen Turkuun, kaikki lipputulot junioreille

Bisons Loimaa tuo pitkän tauon jälkeen huippukoriksen Turkuun. Samalla Bisons julkisti suomalaiseen urheiluun suunnatun uuden varainhankintamallin nimeltään BISONS B€€F. Konsepti on toteutettu yhdessä Silja Linen ja Matkapoikien kanssa.

21.10.2013 Seura tiedottaa

KTP rikkoi tuhannen kausikortin rajan

Perinteikäs kotkalainen KTP-Basket teki sunnuntaina Korisliigan historiaa päästyään myytyjen kausikorttien (VIP-, Kausi- ja seurakorttien) määrässä yli tuhannen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen liigajoukkue pääsee yli tuhannen kausikortin rajan.

9.10.2013 Seura tiedottaa

Bisons kutsui pääkaupunkiseudun juniorit ilmaiseksi Eurocup-avaukseen

Viimeiset kaksi Suomen mestaruutta vienyt Loimaan Bisons avaa Eurocup-kampanjansa Helsingin Jäähallissa keskiviikkona 16.10. klo 20:00, kun Liettuan pronssijoukkue Neptunas Klaipeda saapuu Suomeen. Bisons on kutsunut jokaisen pääkaupunkiseudun juniorin seuraamaan huippuottelua paikan päällä veloituksetta.

20.3.2011 Seura tiedottaa

Kouvot tavoittelee Korisliiga-kauden yleisöennätystä 26.3.

Kouvot tavoittelee viimeisessä runkosarjan ottelussaan 26.3. Korisliiga-kauden 2010-11 uutta katsojaennätystä, minimissään 1964 katsojaa. Kouvojen tempausta ovat tukemassa yhteistyökumppanit, jotka tilittävät Kouvoille euroja sen perusteella kuinka paljon katsojia halliin pakkautuu.

16.3.2011 Katsojat

ToPo haastaa Möttölän johdolla SM-seurat Punaisen Ristin hätäapukeräykseen

Helsinkiläinen koripalloseura on maajoukkuetähtensä Hanno Möttölän johdolla haastanut tänään, keskiviikkona kaikki Korisliigan ja naisten SM-sarjan joukkueet Punaisen Ristin hätäapukeräykseen. Haasteen tarkoituksena on kerätä apua kriisipesäkkeisiin eri puolilla maailmaa.

20.9.2007 Seura tiedottaa

ToPo suunnittelee Scottie Pippenin tuomista Suomeen

Helsinkiläinen Korisliiga-joukkue ToPo on julkaissut lehdistötiedotteen, jonka mukaan seura kaavailee kahden liigaottelun kattavaa sopimusta NBA-legenda Scottie Pippenin kanssa. Pippenin värväys olisi jatkoa ToPon parin vuoden takaiselle tempaukselle, joka toi Dennis Rodmanin Suomeen ja haali Helsingin Jäähalliin pääsarjan yleisöennätyksen, 7420 katsojaa.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia