Nuorten SM-sarjojen peliformaatit uudistuvat

12.6.2007 Suomen Koripalloliiton hallitus on hyväksynyt nuorten SM-sarjojen uudistusesityksen. Tulevalla pelikaudella 2007-08 A- ja B-nuorten SM-sarjoihin selviytyy kuhunkin kymmenen joukkuetta, jonka lisäksi pelataan kymmenen joukkueen I divisioonat. Sarjojen peliformaatteja on lisäksi selkiytetty ja ottelumääriä lisätty.

Kuluneella pelikaudella nuorten SM-sarjoihin selviytyi 16 joukkuetta, jotka pelasivat kahdessa eri alkulohkossa ja jatkoivat pelejään kolmessa välisarjalohkossa.  

Kaudella 2007-08 A- ja B-nuorissa kymmenen parasta joukkuetta selviytyy SM-sarjaan ja kymmenen seuraavaksi parasta I divisioonaan.  

Nuorten SM-sarjoissa pelitapa on yksinkertainen; kaksinkertainen runkosarja, jonka neljä parasta selviytyy välieriin. Pudotuspelit pelataan paras kolmesta –menetelmällä. I divisioonat noudattavat samaa linjaa. Ainoan poikkeuksen tekee se, että kaksinkertaisen runkosarjan neljän parhaan pudotuspelit pelataan Final Four –lopputurnauksena.  

SM-sarjoihin suoritetaan kaksivaiheiset karsinnat. Ilmoittautuneet joukkueet suorittavat aiemmilta vuosilta tutun joukkuerankkauksen, jonka viisi parasta selviytyy suoraan karsintojen toiseen vaiheeseen. Mikäli yksittäiseen SM-sarjaan ilmoittautuu 35 joukkuetta tai enemmän suoritetaan esikarsinta, johon osallistuvat joukkueet, joiden ranking-sijoitus on 30. tai suurempi.  

22-vuotiaiden SM-sarjoja tai –turnauksia ei pelata kaudella 2007-08.  

SM-sarjojen ja I divisioonien ulkopuolelle karsinnoissa jääneet joukkueet voivat osallistua turnausmuotoisesti pelattavaan II divisioonaan, johon pääsee myös suoraan ilmoittautumalla.  

Nuorten valtakunnallisten sarjojen uudistuksella haetaan sarjojen, erityisesti I divisioonan, kilpailullisen tason nousua, yksittäisen runkosarjaottelun merkityksen kasvua ja otteluiden tasaista jakautumista lokakuun ja maaliskuun väliselle ajalle.  

Lisäuudistuksena nuorten valtakunnallisiin sarjoihin tulee ottelutilastointijärjestelmän vaihdos. Nuorten SM-sarjoissa sekä I divisioonissa ryhdytään käyttämään samaa tilastointiohjelmaa, joka oli pelikaudella 2006-07 käytössä miesten ja naisten pääsarjoissa.  

Nuorten valtakunnalliset sarjat 2007-08 pähkinänkuoressa

  • Karsintojen kymmenen (10) parasta joukkuetta SM-sarjaan
  • Karsintojen kymmenen (10) seuraavaksi parasta joukkuetta I divisioonaan
  • Muut joukkueet karsinnoista tai suoraan ilmoittautumalla II divisioonaan, joka pelataan turnausmuotoisena
  • SM-sarja: 10 joukkueen kaksinkertainen runkosarja ja neljän joukkueen pudotuspelit paras kolmesta -menetelmällä
  • I divisioona: 10 joukkueen kaksinkertainen runkosarja ja neljän joukkueen pudotuspelit Final Four –tapahtumassa yksipäiväisenä
  • II divisioona: kaikille avoin sarja, joka pelataan turnausmuotoisena, neljän joukkueen Final Four -tapahtuma yksipäiväisenä
  • 22-vuotiaiden SM-sarjoja tai –turnauksia ei pelata


Lisätietoja: /sarjat_tulokset/
 
8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

5.6.2003 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen 2003-04 tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjojen pelitavat ja –aikataulut kaudelle 2003-04 on hyväksytty. Suurimmat muutokset kokivat A- ja B-nuorten SM-sarjat, joissa pelaa tulevalla kaudella entistä enemmän joukkueita kokonaan uudistetulla formaatilla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin tulee ilmoittautua 1.8.2003 mennessä.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

14.8.2012 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A-, B- ja C-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä - 15.8.2012

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. C-nuorten SM-karsintaan (alueelliset karsintasarjat) voi myös jo ilmoittautua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.8.2012.

7.5.2011 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen peliformaatit pysyvät ennallaan

Koripallon A-, B- ja C-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelitavat säilyvät ennallaan pelikaudella 2011-12, päätti Koripalloliiton hallitus. A- ja B-nuorten SM-sarjoissa syksyllä 2011 pelattavien karsintojen perusteella pelataan kymmenen joukkueen SM-sarjat ja kymmenen joukkueen I divisioonat, kuten aiempinakin pelikausina. SM-runkosarjan neljä parasta mittelevät SM-mitaleista.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

Näytä lisää vastaavia