Olympiakomitean tuki koripallolle kasvoi 70 prosenttia

16.3.2012 Suomen miesten koripallomaajoukkueen upea menestys viime kesänä jatkaa koron kartuttamista lajin hyväksi. Suomen Olympiakomitea on noteerannut maajoukkuemenestyksen sekä Suomen Koripalloliiton nuorten pelaajien kehitysohjelmat kasvattamalla lajin saamaa tukea 70 prosentilla.

Miesten maajoukkueen ilonhetket viime vuoden EM-karsinnoissa ja -kisoissa ovat generoineet lisäresursseja ja -näkyvyyttä Suomi-korikselle.

Olympiakomitea korotti palloilutukeaan kokonaisuudessaan 150 000 eurolla, josta 70 000 kohdistui Koripalloliiton toimintaan. Kuvassa Suomen Sasu Salin. Kuvat: Ville Vuorinen.

Koripalloliitto sai Olympiakomitealta viime vuonna tukea 100 000 euroa. Tuoreilla päätöksillään Olympiakomitea myönsi koripallolle tänä vuonna 120 000 euroa nuorten pelaajien kehittämiseen sekä 50 000 miesten maajoukkueen valmentautumiseen.

Henrik Dettmannin valmentama Suomen koripallomaajoukkue selvitti viime elokuussa tiensä EM-kisoihin ensi kertaa 16 vuoteen ja sijoittui 24 joukkueen turnauksessa sensaatiomaisesti yhdeksänneksi.

- On erittäin hienoa, että työtämme arvostetaan. Viime kesänä saavutetun tuloksen palkitseminen tuntuu tietenkin hyvältä, mutta sitäkin tärkeämpää on, että nuorten pelaajien kehittämisohjelmamme ja muut tulevaisuuden rakentamiseen tähtäävät toimintomme saavat arvostusta, Koripalloliiton päävalmentaja Dettmann kommentoi.

- Palloilulajin edustajana ilahduttavaa on myös palloiluun kohdistuvan arvostuksen nousu ja palloilutuen kokonaismäärän kasvu, joka tänä vuonna oli kaikkiaan 150 000 euroa, Dettmann lisää.

Suomen Koripalloliitto on lisännyt viime vuosien aikana nuorten lahjakkuuksien tehovalmentautumista ja valmentautumisolosuhteita mm. Talent-ohjelmallaan sekä käynnistämällä oppilaitosten kanssa tiiviissä yhteistyössä Basketball Academy –toimintoja.

- Vaikka tänään tuntuu hyvältä, on jo huomenna jatkettava toimintojemme kehittämistä. Töitä on riittää niin sisältöjen kuin rakenteidenkin kanssa, kun muistetaan, että kilpailijoitamme ovat Yhdysvaltojen, Espanjan, Venäjän, Ranskan, Italian ja Turkin kaltaiset palloilun suurmaat.

Koripalloliiton tekemä kehitystyö ja maajoukkuemenestys ovat jo aiemmin nostaneet Suomi-koriksen osakkeita pelikenttien ulkopuolella. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä valtionapu kasvoi kuluvalle vuodelle lähes kymmenellä prosentilla. Koripallon medianäkyvyys puolestaan kasvoi EM-menestyksen tahdittamana TV-esiintymisten osalta 67 prosentilla ja valtakunnan päälehtien palstatilan osalta 20 prosentilla edellisvuodesta (lähde: Sponsor Insight).

Lue myös seuraavat 

 

Susijengi ja 3 Step IT jatkavat menestyksekästä yhteistyötä

Susijengin ja 3 Step IT:n monivuotinen ja menestyksekäs yhteistyö jatkuu uuden sopimuksen myötä ainakin seuraavat kaksi vuotta.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

21.10.2014 20:08 Liittoa koskeva tiedote

Susijengi-kirja ilmestynyt – tilaa omasi!

Suomen koripallomaajoukkueen viimeisen kymmenen vuoden uskomattoman matkan esittelevä kirja ”Susijengi – Pohjolan perukoilta Euroopan huipulle” on ilmestynyt. Tilaa oma yksilöllinen kappaleesi nyt!

FootBalance ja Susijengi yhteistyöhön – markkinoille nimikkopohjalliset

Footbalance System Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, ja näin FootBalancesta tulee Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin virallinen yhteistyökumppani. Ammattilaispelaajat ovat käyttäneet FootBalancen yksilöllisiä pohjallisia jo pitkään. Yhteistyön tuloksena FootBalance lanseeraa ainutlaatuiset, Susijengi-grafiikalla varustetut pohjalliset.

1.8.2014 17:51 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkoa

Suomen Koripalloliitto on jättänyt kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA Europe) hakemuksen vuoden 2015 EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. FIBA Europe julkaisi perjantaina saaneensa ennätysmäärän EM-hakemuksia, kun Suomen ohella järjestelyoikeuksia hakevat Israel, Kroatia, Latvia, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki.

Näytä lisää vastaavia