Pirkka Pikkusudet Korisrieha valtasi Ouluhallin – mukana 1200 koululaista

20.11.2017 Oulussa järjestettiin 14.-15.11. jättimäinen koululaisten Pirkka Pikkusudet -koripalloturnaus. Tämä 1.-6.-luokkalaisille suunnattu katukoristurnaus keräsi mukaan upeasti 1200 lasta Oulun alueen ala-asteilta.

Reilun 10 vuoden aikana tapahtuma on paisunut 150 lapsen tapahtumasta todella merkittäväksi koululaisten liikuntatapahtumaksi koko Suomen mittakaavassa.

Pirkka Pikkusudet -koripalloturnaus keräsi mukaan upeasti 1200 lasta Oulun alueen ala-asteilta.

Tämän vuoden tapahtuman 1200 lasta on uusi ennätys. Kuvat: Mika Lustig

Kahden päivän aikana pelattiin lähes 700 peliä ja parhaimmillaan otteluja pelattiin 17 kentällä samanaikaisesti. Kyseessä on Suomen suurin koululaisten koripallon liikuntatapahtuma.

Tapahtumassa lasketaan pisteitä ja ratkotaan sarjojen voittajat, mutta kuitenkin tärkein anti turnauksessa on hauskan pito koripallon merkeissä. Tapahtuma on myös profiloitunut matalan kynnyksen liikuntatapahtumana, johon voi osallistua, vaikka koko luokan voimin. Myös 3 vastaan 3 koripallomuotona on hyvää matalan kynnyksen liikuntaa, joka sopii hyvin kaikille koululaisille.

– Ylivoimaisesti hienointa tapahtumassa on nähdä lasten aitoa liikunnan riemua ja koripallosta nauttimista. Tänä vuonna tapahtumassa näkyy Suomen uuden NBA-tähden Lauri Markkasen merkitys lajille. Tapahtumassa oli mukana useita joukkueita, jotka oli nimetty Lauri Markkasen mukaan sekä pelaajien asusteissa oli silmiinpistävän paljon Chicago Bullsin värejä. Toivotaan, että mahdollisimman moni tapahtumaan osallistujista päätyy myös seuraan kokeilemaan koripalloa, ainakin pyrimme vahvasti markkinoimaan lasten ja koulujen suuntaan mahdollisuutta tulla pelaamaan korista Ynniin. Eihän sitä tiedä, kuka näistä lapsista on seuraava Lauri Markkanen, toteaa ONMKY:n nuorisopäällikkö Mika Lustig.

Oulussa tapahtumalla on pitkä historia. Vastaavaa tapahtumaa on järjestetty Koripalloliiton lanseeraaman Johan Pomppas -turnauksen ajoista lähtien. Reilun 10 vuoden aikana tapahtuma on paisunut 150 lapsen tapahtumasta todella merkittäväksi koululaisten liikuntatapahtumaksi koko Suomen mittakaavassa. Viimeisen kolmen vuoden aikana tapahtuma on kulkenut nimellä Pirkka Pikkusudet Korisrieha ja jokainen näistä tapahtumista on kerännyt yli 1000 lasta. Tämän vuoden tapahtuman 1200 lasta on hieno uusi ennätys.

Tapahtuma on mahdollista yhteistyöllä

Valtavan tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista ilman yhteistyötä. Ynni vastasi tapahtuman työntekijöiden hankinnasta. Tänä vuonna molempina päivinä tapahtumassa oli 35 työntekijää, joiden tehtävänä oli vastata tuomaroinnista, tulospalvelusta ja järjestelytehtävistä. Työntekijät olivat seuran juniorivalmentajia, erotuomareita sekä A- ja B-ikäisiä junioripelaajia. Oulun kaupungin koululiikunta vastasi ilmoittautumisten vastaanottamisista ja sarjaohjelmien tekemisestä. Lisäksi Oulun kaupungin liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö oli työntekijänä mukana tapahtumassa. Suomen Koripalloliitto tarjosi kaikille osallistujille Pirkka Pikkusudet -mitalit.

Lisäksi tapahtumassa oli mukana Kesko ja Citymarket Kaakkuri Oulusta. Citymarket Kaakkurin kauppias, Risto Kontturi yhteistyötahoineen järjesti koululaisille terveellisen välipalan tapahtumaan. Tänä vuonna lapset pääsivät nauttimaan välipalaksi Pirkan tuotteista omenoita, mango-hedelmäsosetta ja lähdevettä.

– Ynni haluaa kiittää kaikkia yhteistyötahoja tapahtuman osallistumisesta tapahtuman järjestämiseen. Yksin näin ison tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista! Suuri kiitos siis kaikille mukana olleille.

 
17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

Korishuuma näkyy seuroissa ­– Helsingin NMKY ensimmäisenä koripalloseurana yli 1000 lisenssipelaajan

Kuluvana syksynä Helsingin NMKY:ssa koripallon on aloittanut ennätysmäärä uusia junioreita. Seuran valmennuspäällikkö Juuso Milénin mukaan lajin arvostus lasten ja nuorten harrastuksena on noussut selvästi.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

11.10.2018 14:44 Valmentajat

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa-koulutus marraskuussa Kisakalliossa

Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Kisakalliossa 10. - 11.11.2018. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 5.11.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia