Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

21.9.2019 13:34 Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

Sasu Salin siirtyi täksi kaudeksi Teneriffan joukkueeseen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salinin, 28, sopimus Malagan kanssa päättyi kesällä, ja vaikka hänelle tarjottiin jatkosopimusta, päätti hän lähteä hakemaan uusi merellisiä tuulia Teneriffalta.

- Malagan kanssa sopimusneuvottelut menivät vähän vaikeaksi emmekä päätyneet sopimukseen. Sitten siinä oli Teneriffa ja myös Gran Canaria kyseli tulisinko takaisin ja joitain muitakin. Teneriffa kuitenkin todella halusi minut joukkueeseen ja vaaka kääntyi heille, Salin avaa siirtonsa taustoja.

Salinin mukaan hän ei kuitenkaan pelkästään tee seuravalintojaan sen perusteella, missä aurinko paistaa, meri on lähellä ja ilma on lämmin läpi vuoden.

- Onhan se plussaa, mutta ei se mikään päätekijä ole sopimusta tehdessä, Salin naureskelee.

- Las Palmasissa ja Malagassa on käynyt hyvin suomalaisia katsomassa pelejä, ja toivottavasti heitä näkyy myös Teneriffan peleissä, Salin heittää suomalaiskannattajille haasteen.

Sasu Salin viihtyy Espanjan auringossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffalle viime kausi Espanjassa oli pettymys, sillä joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Täksi kaudeksi joukkue on panostanut paljon ja yrittää nousta haastamaan kärkipään isompia seuroja.

- Joukkue on vaihtunut lähes kokonaan viime kaudesta. Seuralla on kunnianhimoiset tavoitteet ja se haluaa parantaa viime kaudesta ja päästä sinne kärkitaisteluun mukaan. Sitä silmällä pitäen joukkueeseen on tuotu myös sellaisia pelaajia, jotka voivat tuon tavoitteen täyttää.

Vaikka Teneriffan kausi Espanjassa oli viime kaudella pienoinen pettymys, niin eurokentillä tuli menestystä. Se raivasi tiensä Mestarien liigassa aina finaaliin saakka, mutta taipui Virtus Bolognalle. Aiemmin Euroliigassa ja EuroCupissa pelannut Salin pääsee ensimmäistä kertaa urallaan kokemaan Mestarien liigan tunnelman.

- Se on minulle taas uusi tuttavuus. Olen tietenkin seurannut sitä aiemmin, mutten ole Mestarien liigassa ennen pelannut. Teneriffa on ollut aiempina vuosina mukana siellä kärkikahinoissa ja toivottavasti myös nyt. Tiukkoja pelejä on varmasti taas luvassa ja kansainvälisissä peleissä pelataan aina kovaa. Lisäksi pääsee pelaamaan kahdesti viikossa, niin ei tarvitse treenata niin paljoa.

"Malmin roskisdyykkari" tunnetaan terrierimäisenä puolustajana ja tarkkana kolmen pisteen heittäjänä. Tuo rooli ei tule muuttumaan myös Teneriffalla.

- Ei sitä tällä iällä rooli enää hirveästi muutu. Autan puolustuksessa ja heitän kolmosia. Tietenkin yritän kehittyä joka vuosi jokaisella osa-alueella.

- Olen saanut paljon vastuuta ja valmentajalta on tullut luottoa. Hän halusi minut tänne tuomaan kokemusta joukkueeseen. Nyt olen veteraanipelaaja enkä ole niin nuori enää, Salin heittää pilke silmäkulmassa.

Teneriffan aloittaa kautensa keskiviikkona 25.9. kohtaamalla Bilbaon.

Maxhuni innolla debyyttikauteensa ammattilaisena

Edon Maxhuni, 21, ottaa ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan kahden USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen. Maxhuni teki kesällä 1+1-vuotisen sopimuksen Gran Canarian kanssa. Hän harjoittelee myös edustusjoukkueen mukana, mutta hakee ainakin alkuun pelituntumaa seuran reservijoukkueessa, joka pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa.

Maxhuni pelasi kaksi edelliskautta Long Beach Staten yliopistossa, mutta päätti kesällä palata vanhalle mantereelle luomaan ammattilaisuraa.

- Minulla oli yliopistossa vähän vaikeat kaksi vuotta. Halusin viedä peliäni eteenpäin ja oman kehitykseni kannalta ajattelin Euroopan olevan minulle sopivampi paikka. Maajoukkuepelien myötä olen huomannut, että eurooppalainen koripallo sopii minulle paremmin, Maxhuni kertoo Eurooppaan paluun syistä.

Edon Maxhuni aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Aika ammattilaisena on alkanut taitavan takamiehen mukaan hyvin.

- Onhan tämä vähän erilaista. Tämä on hieno kaupunki ja seura on tosi ammattimainen. Kaikki on hoidettu ihan tiptop ja voi vain keskittyä koripalloon. Ei ole mitään valittamista ja olen intoa täynnä.

Maxhuni aloittaa Gran Canarian reservijoukkueen mukana, mutta harjoittelee myös edustusjoukkueen kanssa. Kunnianhimoinen nuorukainen ei aio kuitenkaan jämähtää pelkästään reservijoukkueeseen.

- Harjoittelin koko kesän edustusjoukkueen mukana, mutta nyt lähempänä kautta olen harjoitellut myös reservijoukkueen kanssa. Jos edustuksessa tulee loukkaantumisia tai pelit menevät muuten hyvin, niin olen valmiina kokeilemaan myös isompia vesiä.

Gran Canarian reservijoukkue pelaa tulevalla kaudella Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa. Maxhunilla ei ole vielä ensikäden kokemusta sarjasta, mutta on nähnyt peleistä videoita.

- Joukkueissa on pari amerikkalaispelaajaa, sitten siellä on kokeneita entisiä ACB-pelaajia sekä nuoria pelaajia muun muassa Espanjan nuorten maajoukkueista. Hyvätasoinen sarja on varmasti kyseessä ja kohtahan sitä pääsee sitten testaamaan.

Maxhunille on povattu iso rooli joukkueessa ja hän toivoo pystyvänsä vastaamaan huutoon sekä siivittämään oma pelinsä uudelle tasolle.

- Haluan viedä omaa peliäni eteenpäin ja auttaa joukkuetta voittamaan. Jos pystyn pelaamaan alusta loppuun hyvällä tasolla, niin olen tyytyväinen. Minulla on iso rooli avauspointtina ja pääsen pelaamaan isoja minuutteja. En voi kuitenkaan vain tuudittautua siihen, vaan ne minuutit pitää pystyä treeneissä aina ansaitsemaan.

LEB Plata starttaa lauantaina 21.9., kun Gran Canaria kohtaa Real Murcian.

 
22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

Näytä lisää vastaavia