Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

1.5.2022 10:15 Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

Sami Toiviainen johdattaa Vilppaan toiseen peräkkäiseen finaalisarjaan. Kuva: Ville Vuorinen

Salossa Kauhajoki finaalivastustajana herättää tunteita. Joukkueet kohtaavat nyt kolmannen kerran finaaleissa edellisen neljän kauden aikana, kun Suomen mestaruuksia on kentällä ratkaistu. Kaksi ensimmäistä mestaruutta meni Kauhajoelle, mutta viime kaudella Vilpas otti omansa ja marssi seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen myöntää, että päivät ennen finaaleja ovat olleet kiireellisiä, mutta tavallaan aika on silti kulunut hitaasti. Mielessä on jo ensimmäinen finaali ja siitä vauhdilla käyntiin lähtevä finaalisarja.

- Koko kautta peilaten olemme haastaja tässä finaalisarjassa. Molemmat joukkueet ovat kauden aikana osoittaneet, että pystyvät puolustamaan ja hyökkäämään korkealla tasolla, Toiviainen sanoo.

- Nyt näyttää siltä, että molemmat joukkueet pääsevät finaalisarjaan suhteellisen terveenä. Se ei ole viime vuosina ollut itsestäänselvyys. Tulossa on fyysinen ja tiukka finaalisarja.

Viime kaudella Toiviainen johdatti Vilppaan mestariksi juuri Kauhajokea vastaan. Toiviainen myöntää, että lopputulos on miltei ainoa asia, mitä tuosta ottelusarjasta kannattaa muistella. Kauhajoki on erilainen joukkue kuin viime kaudella, jolla on eri pelaajat ja jotka pelaavat muutenkin erilaista koripalloa. Suurin yhtäläisyys on oranssi pelipaita.

Kauden keskinäiset ovat menneet Vilppaalle 3–1, joten salolaiset ovat aiheuttaneet melkein puolet kauhajokisten kauden kaikista tappioista.

- Keskinäisissä olemme löytäneet ne jutut, jotka ovat toimineet. On mielenkiintoista nähdä, miten Kauhajoki taktisesti lähtee ottelusarjaan: miten he puolustavat esimerkiksi sisällä Jeremiah Woodia tai palloskriinitilanteita.

- Woodin merkitys on joukkueemme muille amerikkalaispelaajille todella suuri. Hän on johtanut joukkoa kokemuksellaan koko kauden. Hän tasan tarkkaan tietää, mitä finaalisarjalta kannattaa odottaa.

Kauhajoki eteni Vilppaan tapaan välieristä finaaleihin viidessä ottelussa. Toiviainen tiedostaa ne hetket, jossa tuleva finaalivastustaja on vaarallisimmillaan.

- Heidän puolustuksensa intensiteetti on ikävän korkea meidän kannaltamme. He ovat puolustusmoodissa jo siinä vaiheessa, kun heidän heittonsa lähtee. He menevät koko viisikolla hyökkäyslevyyn ja alkavat puolustamaan siitä. Tuossa kahden sekunnin aikaikkunassa he ovat todella hyviä ja meidän pitää olla valmis siihen, Toiviainen kertoo.

Ennakkoon finaalisarja on yksi mielenkiintoisimmista hetkeen: on yhteistä finaalihistoriaa paljon viime vuosilta, on tunnetta niin kentällä kuin katsomossa sekä huimat omien joukkueiden takana seisovat kannattajat, jotka eivät pelkää kuluttaa istumalihaksiaan Kantatie 44:n asfaltilla.

- Näemme finaalisarjassa kaksi laadukasta ja hyvin valmennettua joukkuetta, joista löytyy kokeneita kotimaisia pelaajia sekä tulevaisuuden tähtipelaajia yhdistettynä laadukkaisiin vahvistuksiin. Tästä tulee upea sarja.

- Kauhajoki vastustajana herättää suuria tunteita Salossa. Ei Kauhajokea kauheasti rakasteta Salossa, vaikka kunnioitetaankin. On upeaa, että meteli tulee varmasti molemmissa halleissa olemaan hurja, kun finaalit saadaan pelata täysille halleille.

Finaalisarja käynnistyy 2.5. Kauhajoen kotikentällä. Kauhajoen kotiotteluiden ennakkoliput ovat myynnissä täällä ja Vilppaan kotiotteluiden liput puolestaan löytyvät täältä. Jim näyttää ensimmäisen finaalin 2.5. vapaasti omalla kanavallaan.

 
12.2.2023 19:01 Korisliiga

Osku Heinosen ennätystä sivuava ilta siivitti Pyrinnön voittoon Korihaista

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö päihitti Korihait.

12.2.2023 14:49 Korisliiga

Antero Lehto rikkoi maagisen 20 000 peliminuutin rajan Korisliigassa

BC Nokian Antero Lehto uurasti kentällä lauantaina Lahden kaadossa melkein 26 minuuttia, mikä tiesi samalla sitä, että hän ylitti ensimmäisenä pelaaja kautta aikain 20.000 peliminuutin rajan Korisliigan runkosarjassa.

11.2.2023 20:04 Korisliiga

Seagullsin Edosomwanilla todellinen tehoilta voitossa – Lahden Clarke sai Damon Williamsin kiinni triplatuplissa

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Kataja Basket. Alemmassa jatkosarjassa pisteet keräsi BC Nokia.

10.2.2023 12:39 Korisliiga

Kuukauden vahvin Severi Kaukiainen menestyy kahdessa sarjassa: ”Välillä on rankkaa, mutta onnistumiset myös ruokkivat toisiaan”

Severi Kaukiainen valittiin tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi. Kaukiainen myöntää, että vaikka välillä onkin rankkaa, onnistumiset sekä Korisliigassa että eurosarjassa ruokkivat toisiaan.

8.2.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat kaatoi espoolaiset Lapualla – Hongan riveissä nähtiin uusi vahvistus

Miesten Korisliigan alemman jatkosarjan ottelu päättyi Kobrien voittoon.

7.2.2023 21:01 FIBA Europe Cup

Kauhajoki kaatoi Hapoel Haifan tulikuuman Severi Kaukiaisen johdolla

Kauhajoki voitti FIBA Europe Cupin jatkolohkon päätösottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 85–76 (44–38). Puolivälieräpaikan jo viime viikolla varmistaneen Kauhajoen johdatti voittoon 22 pistettä upottanut takamies Severi Kaukiainen.

6.2.2023 10:55 Korisliiga

Mikko Koivisto ja Vilpas kaksivuotiseen jatkosopimukseen

194-senttinen Koivisto on edustanut Vilpasta seitsemän kauden ajan ja hakenut joukkueineen SM-kullan lisäksi kolme SM-hopeaa ja Suomen cupin voiton.

6.2.2023 08:46 Korisliiga

Timo Heinonen ensimmäisenä 800 runkosarjaottelun rajapyykkiin

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen sai tasaluvun täyteen lauantaina, kun Seagulls haki makoisat vieraspisteet Kataja Basketilta.

4.2.2023 19:32 Korisliiga

Kauhajoki voitti eiliseltä siirretyn jännitysnäytelmän – Pyrintö Nokiaa parempi Pirkanmaan derbyssä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Alemmassa pisteitä keräsivät Tampereen Pyrintö, Lahti Basketball ja Korihait.

3.2.2023 20:25 Korisliiga

Kouvot Vilpasta vahvempi korintekokilpailussa – KTP:n ja Kauhajoen ottelu siirtyi lauantaille

Korisliigassa pelattiin perjantaina ylemmässä jatkosarjassa yksi ottelu, jossa Kouvot isännöi Salon Vilpasta. Runsaskorinen ottelu päättyi Kouvojen kotivoittoon lukemin 109–103 (61–59). Illan toinen ottelu jouduttiin siirtämään rikkoutuneen korilevyn takia.

2.2.2023 14:15 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Kauhajoen takamies Severi Kaukiainen.

1.2.2023 21:40 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui yli 2100-päisen kotiyleisön edessä – lohkovoitto ja puolivälierän kotietu varmistui

Puolivälieräpaikan FIBA Europe Cupissa jo varmistanut Kauhajoki pelasi keskiviikkona lohkovoitosta kotikentällään ukrainalaista BC Budivelnyk Kiovaa vastaan. Vieraat olivat vahvempia 62–65, mutta pieni tappio riitti varmistamaan kauhajokisille jatkolohkon lohkovoiton.

1.2.2023 20:44 Korisliiga

Ahonen ja Blomgren toivat Vilppaalle voiton – Kouvot kaatui Seagullsille Pöllän hienosta levypallosuorituksesta huolimatta

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voitot ottivat Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls. Alemmassa sarjassa juhlivat Kobrat, Lahti Basketball ja Korihait.

1.2.2023 14:00 Korisliiga

Tough Calls: floppaamisia sekä epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

Näytä lisää vastaavia