Sasu Salin heitti häkälöylyt Saku Suurhallissa – Susijengi tuuman päähän MM-kisapaikasta

28.8.2022 20:59 Isäntäjoukkue Viro repi, puri ja hiersi ja kaivautui naruista takaisin peliin mukaan kotiyleisönsä mylviessä, mutta Susijengi kesti paineet. Susipuolustus nauliutui kohdalleen ratkaisevilla hetkillä ja ninjana varjoista ampaissut Sasu Salin latoi kolmosen toisensa jälkeen, kun Susijengi päätti illan Tallinnassa 68–76 (36–47) -voittoon.

Viron joukkuepuolustus on myöhässä ja Sasu Salin rankaisee. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Jännäksi se meni taas.

Tallinnan derbyn avauspuoliskolla Lauri Markkanen (18/9) riuhtoi vastustajiaan kuin NBA Jam -videopelissä ja Sasu Salin (20/4) naulasi yhdeksän pistettä puoleentoista minuuttiin juuri ennen taukoa. Viron päävalmentaja Jukka Toijala asteli mietteliäänä pukukoppiin pelaajiensa kera Susijengin juostua yhdentoista pisteen taukojohtoon.

Viro rakensi kuitenkin Susijengille heti tauon jälkeen käpälälaudat. Kotijoukkue nosti puolustuksen intensiteettiä katutappelutasolle, lietsoi kotiyleisön hurmioon ja vei viisiminuuttisen 15–0.

Vaan kuuden MM-karsintavoiton putkessa metsästävä Susijengi ei hötkyillyt. Kylmäpäinen Henri Kantonen (6/3) tyrehdytti hyökkäyspään vuodon ja tahtipuikko palasi vieraille. Salinin kaksi jäätävää kolmosta, Edon Maxhunin (9/0/4 syöttöä) rohkeat ajot ja kokonaisvaltainen joukkuepuolustuksen onnistuminen kasvattivat susivoittojen putken seitsemään.

- Virolainen koripalloperhe ja päävalmentaja Jukka Toijala ovat rakentaneet tänne ensiluokkaisen ilmapiirin ja koripallojoukkueen. Taistelu oli kovaa kentällä ja katsomossa, mutta me olimme neljännellä jaksolla aavistuksen onnekkaampia ja kurinalaisempia, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi tiivisti.

- Tämä oli hyvä koripallo-ottelu, ja kaikki voivat olla tyytyväisiä lopputulokseen.

Maltti ja rohkeus löytyivät lopussa

Kuten oli ennakoitua, ottelussa Viroa vastaan korostui hermojen merkitys.

Kotijoukkueen kujakarateotteet saivat Susijengin pahimmillaan raskaanlaiseen solmuun. Tässä vaiheessa kesää – ja näin monena yhteisen tekemisen vuotena – sinivalkopaidat onnistuivat kuitenkin rutiinitekemisellään rauhoittamaan tilanteen.

Rauhoitusvaiheen talismaanina kuntoutui Henri Kantonen, joka toi pelinrakennukseen isällistä tyyneyttä, vaikka Saku Suurhalli vislasi, huusi ja tamppasi.

- Fyysinen ja raskas ottelu, sai kyllä tehdä työtä molemmissa päissä kenttää. Yritän itse pysyä valmiina koko ajan. Kaikki työ on tehty harjoituksissa ja sen jälkeen pelaajan pitää vain olla henkisesti valmis menemään paikkaan kuin paikkaan, on se sitten helpompi tai kovempi, Kantonen kommentoi omaa suoritustaan.

Ottelun ratkaisuhetkillä nähtiin tarvittua kylmäpäisyyttä ja pelirohkeutta puolestaan Edon Maxhunilta, joka aavisti vuodot virolaispuolustuksen selustassa. Loppuhetkillä Maxhunin kaksi ajoa ja kaksi koriin johtanutta syöttöä tulivat kreivin aikaan Susijengin kannalta.

Sasu Salin (20 pistettä) ja Lauri Markkanen (18) upottivat heittopaikkansa tärkeissä tilanteissa hyvin tarkkuuksin. Ison pään joka paikan höylät Mikael Jantunen (5/4/3 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia) ja tupla-tuplan kirjauttanut Alexander Madsen (11/12/2 blokkia) kunnostautuivat susipuolustuksen ruumiillistumina ja hyvät tyylipisteet kirjautti myös Topias Palmi (2/1), joka toi pelirohkeutta tilanteeseen, jossa puntti hetkellisesti tutisi.

MM-kisapaikka lähellä, Tuovi: ”Ajatukset ovat EM-kisoissa”

Kun Saksa peittosi iltapäiväottelussa Münchenissa Luka Doncicin tähdittämän Slovenian ja Susijengi venytti perättäisten MM-karsintavoittojensa sarjan jo seitsemään, on Susijengin historian toinen MM-kisapaikka jo niin lähellä, että sen voi melkein maistaa.

Vaan ”malttia, malttia”, toteaa ikäistään kokeneemman syvällä rintaäänellä Lassi Tuovi.

- Ei sitä kannata tässä vaiheessa miettiä, koska tässä on muita pelejä ennen sitä. Kun huomenna herätään, ajatukset ovat EM-kisoissa ja jälleen Israelin kaadossa, Tuovi toteaa.

- Tämä on ollut onnistunut kahden MM-karsintaikkunan ja neljän voiton kesä, ja siitä pitää olla ylpeä. Mutta nyt koko jengin katseet ovat Prahassa ja Berliinissä.

Susijengi matkustaa keskiviikkona Prahaan, jossa se kohtaa EM-kisojen alkulohkossaan Israelin (2.9.), Puolan (3.9.), Serbian (5.9.), Tshekin (6.9.) ja Hollannin (8.9.)

Viro – Susijengi 68–76 (21–23, 36–47, 54–57), miesten maaottelu (MM-jatkokarsintaa), Tallinna (Viro) 28.8.2022

Susijengi: Sasu Salin 20/4, Lauri Markkanen 18/9, Alexander Madsen 11/12/2 blokkia, Edon Maxhuni 9/0/4 syöttöä, Henri Kantonen 6/3, Mikael Jantunen 5/4/3 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia, Shawn Huff 3/0, Topias Palmi 2/1, Ilari Seppälä 2/1, Olivier Nkamhoua 0/3, Elias Valtonen 0/1, Miro Little 0/1.

Viro: Maik-Kalev Kotsar 14/9, Kerr Kriisa 13/1/4 syöttöä, Janari Jõesaar 10/3, Henri Drell 9/7/3 riistoa, Kristian Kullamäe 9/2/4 syöttöä, Kristjan Kitsing 8/3.

Ottelutilastot: Viro - Susijengi

 
27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

14.11.2022 21:18 Susijengi

Susijengi rynni ryhtiliikkeen jälkeen Virolta karkuun

Jälleen kerran Viro teki MM-karsintaottelusta Susijengille vaikean, mutta toisen jakson alhosta noustuaan Susijengi hallitsi peliä. Mikael Jantunen säkitti piste-ennätyksensä, Alexander Madsen ja Daniel Dolenc dominoivat korinalustaa ja Sasu Salin säkitti karkumatkan ratkaisuheitot, kun Susijengi nautti 5528-päisen kotiyleisön edessä 91–71 (39-41) -voiton.

11.11.2022 22:20 Susijengi

Fyysinen Saksa järjesti Susijengille klinikan Bambergissa

Saksa ampaisi perjantai-iltana yksin MM-jatkokarsintalohko J:n piikkipaikalle kaatamalla Susijengin pistein 94–80 (44–36). Saksa piti läpi toisen puoliajan vierailleen klinikkaa tehokkaasta eurooppalaisesta joukkuehyökkäyksestä, ja vaikka Susijengi virittelikin loppukiriä, osoittautui Saksan hankkima turvaväli turhan suureksi vieraiden saavuttaa.

25.8.2022 21:36 Susijengi

Susijengi rynnisti MM-karsintavoittoputkelle jatkoa, Israel kaatui Tampereella

Susijengin MM-karsintavoittojen putki kasvoi torstaina yhdellä. Periksiantamattomana vastustajana tunnettu Israel kaivautui loppuhetkillä 13 pisteen takaa tasoihin, mutta puolustuspään ryhtiliike ja Elias Valtosen, Lauri Markkasen ja Petteri Koposen viime minuuttien onnistumiset takasivat Susijengille 79–73 (47–37) -voiton 11 554 katsojan hurratessa.

3.7.2022 23:57 Susijengi

Susijengi narrasi voiton Kroatiasta Rijekan saunassa, viides voitto taskussa MM-jatkokarsintoihin

Aikakaudet vaihtuvat, Susijengin olemus säilyy. Kroatia tuuletteli lähes varmaa voittoaan sunnuntain MM-karsintaottelun viimeisellä minuutilla, kunnes Edon Maxhunin ja Lauri Markkasen kolmoset ja liian aikaisin nuolaisseen isäntäjoukkueen täydellinen sulaminen vapaaheittoviivalta veivät Susijengin 79–81 (34–43) -vierasvoittoon Rijekan trooppisissa olosuhteissa.

30.6.2022 22:02 Susijengi

Susijengi varmisti MM-karsintalohkon voiton Lassi Tuovin päävalmentajadebyytissä

Espoo Metro Areenan 6951 katsojan kotiyleisö sai helteisenä torstai-iltana täyden lipunhinnan edestä viihdettä, kun Susijengi raivosi 85–69 (43–46) -revanssivoittoon Ruotsista uuden päävalmentajansa Lassi Tuovin debyyttiottelussa. Hitaan alun jälkeen Susijengi dominoi peliä urheilullisuudellaan ja monipuolisuudellaan ja jyräsi MM-karsintalohkonsa voittoon.

28.2.2022 21:36 Susijengi

Susijengi teki suomalaista palloiluhistoriaa – Euroopan mestari Slovenia kaatui jo toisen perättäisen kerran

Susijengi otti jättimäisen harppauksen kohti vuosien 2022–23 MM-jatkokarsintaa kukistamalla hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian jo toisen kerran. Sasu Salin liekitti Susijengin 21 pisteen johtoon avauspuoliskolla, ja kun Slovenia kiri lopussa kantaan, varmistivat Ilari Seppälän ja Elias Valtosen onnistumiset Suomelle 79–83 (31–52) -vierasvoiton.

25.2.2022 21:24 Susijengi

”Tulevaisuuden Susijengi” saalisti Euroopan mestarin hampaisiinsa

Hallitseva Euroopan mestari ja olympianelonen Slovenia ei saanut moottoriaan kertaakaan kunnolla käyntiin perjantai-illan MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. Sasu Salin osui kaaren takaa seitsemän kertaa, 17-vuotias Miro Little hurmasi yleisön energiallaan ja joka ikinen penkiltä tullut pelaaja toi lisää energiaa Susijengin 86–76 (32–31) -voitossa.

28.11.2021 21:46 Susijengi

Maxhuni ja Salin pommittivat Susijengin avausvoittoon MM-karsinnoissa

Yli 5000 susifania sai tuulettaa täysin palkein sunnuntai-iltana Espoo Metro Areenalla, kun Edon Maxhuni ja Sasu Salin takasivat viime hetkien kolmosillaan Susijengille elintärkeän MM-karsintavoiton Kroatiasta. Pieni viisikko, uhrautuva joukkuepuolustus ja erinomainen kaukoheittopeli olivat sinivalkean voiton elementit 77–71 (34–34) -voitossa.

25.11.2021 23:39 Susijengi

Håkansson tukahdutti Susijengin kiriyritykset Tukholman illassa

Susijengi oli jälleen lähellä kääntää piinallisen illan voitoksi, kuten aiemminkin viime vuosien arvokisakarsinnoissa. Jengi kiri Ruotsia vastaan pelatun MM-karsinta-avauksen päätösjaksolla 17 pisteen päästä kahden heiton tuntumaan, kunnes Ruotsin tähti Ludvig Håkansson otti kentän haltuunsa ja johdatti sinikeltapaidat arvokkaaseen 72–62 (31–19) -voittoon.

21.2.2019 22:10 Susijengi

Wilsonin kikkapussista löytyi 29 pistettä, Susijengin MM-unelma elää Ranska-voitolla

Susijengi iski kyntensä syvälle Ranskan lihaan 7009 katsojan edessä Espoo Metro Areenalla ja pääsi tuulettamaan rankasti elintärkeää 76-69 (31-33)-voittoa MM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa. Susijengi sai tarvittavan vetoavun Bosnian voittaneelta Tshekiltä ja sai MM-kisapaikan kohtalon omiin tassuihinsa. Sunnuntaina Susijengi tarvitsee MM-kisoihin päästäkseen vähintään kolmen pisteen voiton Venäjästä Permissä.

30.11.2018 22:36 Susijengi

Susijengille sydäntäsärkevä tappio, Venäjä vei jatkoajalla

Susijengin päätösneljänneksen 13 pisteen johto ei riittänyt, kun Venäjä kipusi rinnalle ja jatkoajalla ohitse MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. 6. pelaaja tuki Susijengiä antaumuksella ja sydämellä loppuun asti, mutta itänaapuri väänsi 75-77 (36-27, 68-68) -voiton.

25.10.2018 15:32 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu Venäjää vastaan loppuunmyyty – Ranska-ottelun liput myyntiin 5.11.

Susijengin MM-karsintaotteluun on vielä reilut viisi viikkoa aikaa, mutta Espoo Metro Areenalla pelattava kamppailu Venäjää vastaan on jo myyty täyteen. MM-jatkokarsintojen viimeinen kotiottelu pelataan Ranskaa vastaan 21.2.2019 ja liput tulevat myyntiin 5.11.2018.

13.9.2018 21:59 Pääjuttu

Salinin heittokäsi yli kiehumispisteen, Susijengi ravasi Bosnia-Hertsegovinan ohitse

Susijengin kolmen neljänneksen loistopelaaminen poiki 24 pisteen johdon, mutta MM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan äityi jännitysnäytelmäksi. Susijengi piti päänsä mielettömän kotiyleisönsä edessä ja tuuletti 85-81 (43-34) –voittoa. Espoo Metro Areenan illan sankari oli 27 pistettä upottanut Sasu Salin.

2.7.2018 22:11 Susijengi

Susijengi ilotteli lohkokakkosena MM-jatkokarsintoihin täyden Hartwall Arenan todistaessa

Peräti 12 183 -päinen kotikatsomo loi heinäkuisena maanantaina Hartwall Arenalle viime syksyn EM-kotikisojen tunnelman, kun alkuvaikeuksista selvinnyt Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena. Tehotrio Koponen-Salin-Markkanen liekitti islantilaissukkaa 64 pisteen edestä.

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

Näytä lisää vastaavia