Susijengi rynni ryhtiliikkeen jälkeen Virolta karkuun

14.11.2022 21:18 Jälleen kerran Viro teki MM-karsintaottelusta Susijengille vaikean, mutta toisen jakson alhosta noustuaan Susijengi hallitsi peliä. Mikael Jantunen säkitti piste-ennätyksensä, Alexander Madsen ja Daniel Dolenc dominoivat korinalustaa ja Sasu Salin säkitti karkumatkan ratkaisuheitot, kun Susijengi nautti 5528-päisen kotiyleisön edessä 91–71 (39-41) -voiton.

Mikael Jantunen riehui kuin luonnonvoima, kun Susijengi nuiji Viron. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengi sai peliin salama-alun, kun Edon Maxhuni (14/0/7 syöttöä) hurjasteli yhdeksän pistettä runsaaseen kahteen ja puoleen minuuttiin, iso susimiehistö kaapi viisi hyökkäyslevypalloa neljään minuuttiin ja rähinäasenteella peliin tullut aloitusviisikko teki Virosta varovaisen. Toisen jakson alussa lukemat Espoo Metro Areenan taululla olivat 30–18.

Vaan aivan kuten elokuun lopussa Tallinnassa, Viro nousi peliin mukaan. Kristian Kullamäe (11/5/3 syöttöä) ja Robert Valge (9/0) saivat palloskriinien jälkeisillä onnistumisillaan Susijengin takaa-ajajan asemaan, ja kun suomalaisheitto ei pudonnut, vei Viro muutaman minuutin jakson vastaansanomattomasti 19–3.

Pitkän tauon jälkeen Susijengi teki kuitenkin odotetun tasonnousun. Maaottelun piste-ennätystään kahdella pisteellä kohennellut Mikael Jantunen (24/8) ratkaisi läheltä ja kaukaa, iski palloa alaspäin ja karisteli vastustajaa spin moveillaan.

Kun aloitusviisikon miehet saivat puolustuksen intensiteettiin tukea Henri Kantoselta (2/2), Daniel Dolencilta (9/7) ja ensimmäisen maaottelunsa pelanneelta Aatu Kivimäeltä (0/1/3 syöttöä), siirtyi Susijengi lopullisesti kuskin paikalle.

Viron viimeiset pyristelyt katkaisi neljännen jakson alussa Sasu Salin (12/1/3 syöttöä) perättäisillä kolmosillaan. Viimeisillä minuuteilla irti pääsi vielä rohkeasti ratkaisuja hakenut ”Euran Jordani” Elias Valtonen (14/6/5 syöttöä).

Dolenc ja Kivimäki johtivat vaihtopenkkiä

Päävalmentaja Lassi Tuovi kiitteli ottelun jälkeen omiensa kykyä kasvaa MM-karsintaikkunan sisällä ja toteuttaa pelisuunnitelmaa.

- Tiesimme peliin tullessa, että meidän on mentävä levypalloihin ja osoitettava taisteluhenkeä. Teimme niin alusta asti, ja kun Viro vastasi, pystyimme nostamaan intensiteettiä entisestään, Tuovi summasi.

- Meillä oli omat hankaluutemme Saksaa vastaan, mutta nämä kuuluvat karsintaikkunoiden haasteisiin. Pelasimme hyvää koripalloa ja se antaa uskoa tulevaan.

Siinä, missä Susijengillä oli perjantaina Bambergissa vaikeuksia löytää tasaisia onnistujia, Viro-ottelun toisella puoliajalla niin aloitusviisikon kuin vaihtopenkinkin miehet hakivat paikkansa eturivissä. Erinomaisen FIBA Europe Cup -kauden onnistumisista uutta puhtia hakenut Daniel Dolenc repi ja riuhtoi kolmannella jaksolla kuin luonnonvoima ja vei Viron isosta miehistöstä pidemmän korren myös psyykkisessä pelissä.

Peli-iloa uhkui myös ”Karkkilan Kisner” Aatu Kivimäki, jonka oivaltaville syötöille ja mainiolle pallollisen puolustukselle kotiyleisö pääsi hurraamaan.

- Oli siisti päästä pelaamaan ja ihan kunnon minuuteille. Eka vaihto meni vähän tunnustellessa että mitäs tämä nyt on, mutta kun pääsi peliin mukaan, nautin kyllä pelaamisesta, Kivimäki hymyili.

- Kolmannella jaksolla saatiin palloon painetta, muutama puolustuspään pysäytys ja levypallo ja pari kolmosta sisään. Sellaisessa syttyy joukkue ja yleisö ja saadaan hyvä momentum.

Susijengin legendoilla ikimuistoinen ilta

Kentällä nähtiin ensimmäisen ja toisen jakson välissä yhteensä 887 miesten maaottelun ja 6 896 maaottelupisteen edestä susihistoriaa, kun Tuukka Kotti, Jamar Wilson, Shawn Huff, Mikko Koivisto, Petteri Koponen ja Matti Nuutinen astelivat suosiotaan seisaalta osoittaneen Espoo Metro Areenan eteen ”legendojen illan” merkeissä.

- Vähän yllätyin, kun näin tänään numero nelosen kirmaavan kentällä, Koivisto hymyili viitaten vanhalla pelinumerollaan pelaavaan Aatu Kivimäkeen.

- Hyvän alun jälkeen Viro pääsi niskan päälle eikä oikein mikään tuntunut onnistuvan, mutta toinen puolisko oli Susijengi-show. Sasu teki Sasu-juttuja ja Micke Jantunen pelasi monipuolisen, hyvän pelin.

Otteluun kutsutut Susijengi-legendat viettivät iltaa omassa loungessa perheenjäsenten kanssa ja osallistuivat pelin jälkeen Susijengin yhteiselle illalliselle.

- Oli tämä hyvin merkityksellinen ilta. Oli kiva, että vanhoja pelaajia muistettiin tällä tavalla. Kyllä se melkoisen tunnemyrskyn aiheutti, kun kentälle käveli tällaisessa vähän poikkeavassa roolissa, Koivisto tunnelmoi.

Susijengi vahvisti voitolla asemiaan MM-jatkokarsintalohko J:n toisella sijalla Saksan vanavedessä. Slovenia puolestaan varmisti paikkansa Aasian MM-kisoihin kotivoitolla Saksasta.

MM-jatkokarsinnat huipentuvat helmikuussa, kun Susijengi kohtaa vieraskentällä Israelin ja kotonaan Saksan.

Susijengi – Viro 91–71 (21–16, 39–41, 66–56), miesten maaottelu (MM-jatkokarsintaa), Espoo 14.11.2022

Susijengi: Mikael Jantunen 24/8, Elias Valtonen 14/6/5 syöttöä, Edon Maxhuni 14/0/7 syöttöä, Alexander Madsen 13/8, Sasu Salin 12/1/3 syöttöä, Daniel Dolenc 9/7, Henri Kantonen 2/2, Remu Raitanen 2/2, Topias Palmi 1/1, Aatu Kivimäki 0/1/3 syöttöä, Shawn Hopkins 0/1, Alex Murphy.

Viro: Artur Konontsuk 13/5, Kristian Kullamäe 11/5/3 syöttöä, Joonas Riismaa 11/1, Robert Valge 9/0.

 
27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

11.11.2022 22:20 Susijengi

Fyysinen Saksa järjesti Susijengille klinikan Bambergissa

Saksa ampaisi perjantai-iltana yksin MM-jatkokarsintalohko J:n piikkipaikalle kaatamalla Susijengin pistein 94–80 (44–36). Saksa piti läpi toisen puoliajan vierailleen klinikkaa tehokkaasta eurooppalaisesta joukkuehyökkäyksestä, ja vaikka Susijengi virittelikin loppukiriä, osoittautui Saksan hankkima turvaväli turhan suureksi vieraiden saavuttaa.

28.8.2022 20:59 Susijengi

Sasu Salin heitti häkälöylyt Saku Suurhallissa – Susijengi tuuman päähän MM-kisapaikasta

Isäntäjoukkue Viro repi, puri ja hiersi ja kaivautui naruista takaisin peliin mukaan kotiyleisönsä mylviessä, mutta Susijengi kesti paineet. Susipuolustus nauliutui kohdalleen ratkaisevilla hetkillä ja ninjana varjoista ampaissut Sasu Salin latoi kolmosen toisensa jälkeen, kun Susijengi päätti illan Tallinnassa 68–76 (36–47) -voittoon.

25.8.2022 21:36 Susijengi

Susijengi rynnisti MM-karsintavoittoputkelle jatkoa, Israel kaatui Tampereella

Susijengin MM-karsintavoittojen putki kasvoi torstaina yhdellä. Periksiantamattomana vastustajana tunnettu Israel kaivautui loppuhetkillä 13 pisteen takaa tasoihin, mutta puolustuspään ryhtiliike ja Elias Valtosen, Lauri Markkasen ja Petteri Koposen viime minuuttien onnistumiset takasivat Susijengille 79–73 (47–37) -voiton 11 554 katsojan hurratessa.

3.7.2022 23:57 Susijengi

Susijengi narrasi voiton Kroatiasta Rijekan saunassa, viides voitto taskussa MM-jatkokarsintoihin

Aikakaudet vaihtuvat, Susijengin olemus säilyy. Kroatia tuuletteli lähes varmaa voittoaan sunnuntain MM-karsintaottelun viimeisellä minuutilla, kunnes Edon Maxhunin ja Lauri Markkasen kolmoset ja liian aikaisin nuolaisseen isäntäjoukkueen täydellinen sulaminen vapaaheittoviivalta veivät Susijengin 79–81 (34–43) -vierasvoittoon Rijekan trooppisissa olosuhteissa.

30.6.2022 22:02 Susijengi

Susijengi varmisti MM-karsintalohkon voiton Lassi Tuovin päävalmentajadebyytissä

Espoo Metro Areenan 6951 katsojan kotiyleisö sai helteisenä torstai-iltana täyden lipunhinnan edestä viihdettä, kun Susijengi raivosi 85–69 (43–46) -revanssivoittoon Ruotsista uuden päävalmentajansa Lassi Tuovin debyyttiottelussa. Hitaan alun jälkeen Susijengi dominoi peliä urheilullisuudellaan ja monipuolisuudellaan ja jyräsi MM-karsintalohkonsa voittoon.

28.2.2022 21:36 Susijengi

Susijengi teki suomalaista palloiluhistoriaa – Euroopan mestari Slovenia kaatui jo toisen perättäisen kerran

Susijengi otti jättimäisen harppauksen kohti vuosien 2022–23 MM-jatkokarsintaa kukistamalla hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian jo toisen kerran. Sasu Salin liekitti Susijengin 21 pisteen johtoon avauspuoliskolla, ja kun Slovenia kiri lopussa kantaan, varmistivat Ilari Seppälän ja Elias Valtosen onnistumiset Suomelle 79–83 (31–52) -vierasvoiton.

25.2.2022 21:24 Susijengi

”Tulevaisuuden Susijengi” saalisti Euroopan mestarin hampaisiinsa

Hallitseva Euroopan mestari ja olympianelonen Slovenia ei saanut moottoriaan kertaakaan kunnolla käyntiin perjantai-illan MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. Sasu Salin osui kaaren takaa seitsemän kertaa, 17-vuotias Miro Little hurmasi yleisön energiallaan ja joka ikinen penkiltä tullut pelaaja toi lisää energiaa Susijengin 86–76 (32–31) -voitossa.

28.11.2021 21:46 Susijengi

Maxhuni ja Salin pommittivat Susijengin avausvoittoon MM-karsinnoissa

Yli 5000 susifania sai tuulettaa täysin palkein sunnuntai-iltana Espoo Metro Areenalla, kun Edon Maxhuni ja Sasu Salin takasivat viime hetkien kolmosillaan Susijengille elintärkeän MM-karsintavoiton Kroatiasta. Pieni viisikko, uhrautuva joukkuepuolustus ja erinomainen kaukoheittopeli olivat sinivalkean voiton elementit 77–71 (34–34) -voitossa.

25.11.2021 23:39 Susijengi

Håkansson tukahdutti Susijengin kiriyritykset Tukholman illassa

Susijengi oli jälleen lähellä kääntää piinallisen illan voitoksi, kuten aiemminkin viime vuosien arvokisakarsinnoissa. Jengi kiri Ruotsia vastaan pelatun MM-karsinta-avauksen päätösjaksolla 17 pisteen päästä kahden heiton tuntumaan, kunnes Ruotsin tähti Ludvig Håkansson otti kentän haltuunsa ja johdatti sinikeltapaidat arvokkaaseen 72–62 (31–19) -voittoon.

21.2.2019 22:10 Susijengi

Wilsonin kikkapussista löytyi 29 pistettä, Susijengin MM-unelma elää Ranska-voitolla

Susijengi iski kyntensä syvälle Ranskan lihaan 7009 katsojan edessä Espoo Metro Areenalla ja pääsi tuulettamaan rankasti elintärkeää 76-69 (31-33)-voittoa MM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa. Susijengi sai tarvittavan vetoavun Bosnian voittaneelta Tshekiltä ja sai MM-kisapaikan kohtalon omiin tassuihinsa. Sunnuntaina Susijengi tarvitsee MM-kisoihin päästäkseen vähintään kolmen pisteen voiton Venäjästä Permissä.

30.11.2018 22:36 Susijengi

Susijengille sydäntäsärkevä tappio, Venäjä vei jatkoajalla

Susijengin päätösneljänneksen 13 pisteen johto ei riittänyt, kun Venäjä kipusi rinnalle ja jatkoajalla ohitse MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. 6. pelaaja tuki Susijengiä antaumuksella ja sydämellä loppuun asti, mutta itänaapuri väänsi 75-77 (36-27, 68-68) -voiton.

25.10.2018 15:32 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu Venäjää vastaan loppuunmyyty – Ranska-ottelun liput myyntiin 5.11.

Susijengin MM-karsintaotteluun on vielä reilut viisi viikkoa aikaa, mutta Espoo Metro Areenalla pelattava kamppailu Venäjää vastaan on jo myyty täyteen. MM-jatkokarsintojen viimeinen kotiottelu pelataan Ranskaa vastaan 21.2.2019 ja liput tulevat myyntiin 5.11.2018.

13.9.2018 21:59 Pääjuttu

Salinin heittokäsi yli kiehumispisteen, Susijengi ravasi Bosnia-Hertsegovinan ohitse

Susijengin kolmen neljänneksen loistopelaaminen poiki 24 pisteen johdon, mutta MM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan äityi jännitysnäytelmäksi. Susijengi piti päänsä mielettömän kotiyleisönsä edessä ja tuuletti 85-81 (43-34) –voittoa. Espoo Metro Areenan illan sankari oli 27 pistettä upottanut Sasu Salin.

2.7.2018 22:11 Susijengi

Susijengi ilotteli lohkokakkosena MM-jatkokarsintoihin täyden Hartwall Arenan todistaessa

Peräti 12 183 -päinen kotikatsomo loi heinäkuisena maanantaina Hartwall Arenalle viime syksyn EM-kotikisojen tunnelman, kun alkuvaikeuksista selvinnyt Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena. Tehotrio Koponen-Salin-Markkanen liekitti islantilaissukkaa 64 pisteen edestä.

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

Näytä lisää vastaavia