Sasu Salin pisti ennätyskirjat uusiksi Mestarien liigassa – ”Jossain vaiheessa lämmittävät mieltä”

12.4.2022 23:51 Sasu Salin teki Mestarien liigan historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja kilpailussa heittänyt pelaaja. Samalla hän johdatti Teneriffan Final Four -lopputurnaukseen. Final Fouriin hän saa seuraa myös Elias Valtosesta.

Sasu Salin teki kaksin kappalein Mestarien liigan historiaa. (Kuva: FIBA)

Salin tarvitsi ennen ottelua kaksi onnistunutta heittoa bonusviivan takaa ohittaakseen Vojtech Hrubanin ennätyksen 136. Salin ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja heitti yhteensä neljä kolkkia sukkaan Teneriffan voittaessa jännittävien vaiheiden jälkeen Bursan 74-73 (43-30).

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa näytti jo pyyhältävän selvään voittoon ja helppoon Final Four -paikkaan, mutta Bursa nousi päätösneljänneksellä taistelemaan tosissaan voitosta. Se johtikin ottelua vielä sekunti ennen peliä, mutta ensimmäisen ottelun tapaan Marcelinho Huertas nousi viime hetkillä ratkaisijaksi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Salin tilastoi ottelussa 12 pistettä, levypallon, kolme syöttöä ja riiston. Hänen hinasi onnistuneiden kolmen pisteen heittojen määrän nyt lukemaan 139. Samalla hän rikkoi yhden kauden kolmen pisteen heittojen ennätyksen. Hän on upottanut tällä kaudella peräti 59 kolkkia. Entistä vaikuttavamman Salinin numeroista tekee se, että hän on heittänyt kolmen pisteen heittonsa tällä kaudella todella kovalla 46,5 prosentin tarkkuudella.

- Tavoitteena oli päästä Final Fourin finaalikarkeloihin ja sinne nyt pääsimme. Totta kai tuollaiset kolmen pisteen ennätykset ovat hienoja. Kyllähän ne jossain vaiheessa sitten lämmittävät mieltä, että on saanut olla tuollaisilla listoilla edes vähän aikaa. Katsotaan sitten kuka minut ohittaa sitten joku päivä. Iloinen siitä ja iloinen joukkueen menestyksestä. Tämä on se polku jolla haluamme olla, ja nyt menemme Bilbaota kohti. Toivottavasti pääsemme nostamaan siellä sitten pyttyä kolmen viikon päästä, Salin mietti ennätysiltansa jälkeen.
Ottelutilastot

Final Fourissa nähdään myös Elias Valtosen Manresa, joka voitti niin ikään viimeisen sekunnin korilla Malagan 91-89 (50-42). Valtoselle kirjattiin kolme pistettä, neljä levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lassi Tuovin Strasbourgin kausi Mestarien liigassa tuli sen sijaan kirvelevään päätökseen. Strasbourg oli jäänyt Hapoel Holonin jalkoihin ensimmäisessä osaottelussa, mutta taisteli toisessa voitosta viimeiselle sekunnille saakka. Voittoyritys meni kuitenkin ohi ja Hapoel Halon eteni Final Fouriin Teneriffan vastustajaksi 81-80 (35-49).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin ja Carl Lindbomin kaudet tulivat päätökseen.

Hopkinsin Stjarnan hävisi Valurille kolmannen kerran, kun kotijoukkue oli vahvempi 95-85 (45-38). Hopkins heitti 15 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Stjarnanin kausi päättyi suoraan 0-3.
Ottelutilastot

Suorilta putosi myös Lindbomin KR, joka ei löytänyt lääkkeitä runkosarjan voittaja Njardvikin kukistamiseksi. Kolmas ja ratkaisevaksi jäänyt ottelu päättyi KR:n 63-91 (36-45)-tappioon. Lindbom oli joukkueensa parhaimmistoa 13 pisteen, kahdeksan levypallon ja syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc koki myös kirvelevän tappion Les Sablesin hävitessä kotonaan Andrezieuxille 78-79 (41-41). Dolencille merkittiin kolme pistettä, kuusi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Ilari Seppälä pääsi nautiskelemaan Pitestin 80-57 (37-28)-voittoa Ploiestista. Seppälä kantoi kortensa kekoon seitsemällä pisteellä, neljällä levypallolla, neljällä syötöllä sekä kahdella riistolla. Pitesti on kolmantena.
Ottelutilastot

Susijengi kaatoi hallitsevan EM-kultamitalisti Slovenian kahdesti helmikuussa ja palaa huiman kotiyleisön eteen 30.6., kun se kohtaa tärkeässä MM-karsintaottelussa Ruotsin Espoo Metro Areenalla. Lippukauppa käy kuumana. Hanki liput nyt >>

 
26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

6.1.2023 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni palautti Merlinsin voittojen tielle

Edon Maxhuni aloitti vuotensa väkevästi, kun hän siivitti Merlins Crailsheimin takaisin voittojen tielle Saksan Bundesliigassa. Alexander Madsenin AEK otti tärkeän voiton Mestarien liigassa.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

8.12.2022 06:38 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo johdatti Bonnin lohkovoittoon Mestarien liigassa

Mestarien liigassa Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton voitettuaan omassa ottelussaan Pinar Karsiyakan ja Alexander Madsenin AEK voitti omassa ottelussaan Reggio Emilian. Samalla AEK piti jatkohaaveensa elossa.

1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

7.4.2022 08:28 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa puolivälierät käynnistyivät – Salin liekitti Teneriffan avausvoittoon

Mestarien liigan puolivälierät käynnistyivät suomalaispelaajien osalta voittoisasti Sasu Salinin ollessa Teneriffan ykkösnimi heittäessään 27 pistettä. Aapeli Alanen ja Carl Lindbom pistivät tauluun myös kovia pistemääriä.

28.3.2022 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – Jamar Wilsonille debyytti

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Ranskan cupin finaaliin viikonloppuna. Hiljattain sopimuksen ranskalaisen Boulazacin kanssa tehnyt Jamar Wilson sen sijaan teki ensiesiintymisensä uuden joukkueensa riveissä.

Näytä lisää vastaavia