Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

19.2.2023 23:11 Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

Sasu Salin ei päässyt vielä nostelemaan cup-pokaalia. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa eteni välieriin voitettuaan perjantaina Gran Canarian ja lauantain välierässä vastaan asettui cup-turnauksen isäntäjoukkue Joventut Badalona. Jännittävässä välierässä Teneriffa nousi 3,7 sekuntia ennen loppua pisteen johtoon, mutta Badalonalla oli vielä mahdollisuus voittoon. Tim Abromaitis torjui kuitenkin Joel Parran yrityksen ja Teneriffa pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä Copa del Rey'n finaalipaikkaa 73-72 (40-44)-voitolla. Salin heitti ottelussa 13 pistettä ja riisti kerran.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Finaalissa Teneriffaa vastaan asettui Malaga, joka voitti omassa puolivälierässään ensin Barcelonan ja sen jälkeen välierässä Real Madridin. Samalla katkesi putki, jolloin cupin voittaja oli joko Real tai Barcelona. Edellisen kerran mestaruus meni kaksikon ulkopuolelle vuonna 2009, jolloin Baskonia voitti.

Jännittävässä finaalissa Malaga pääsi päätösneljänneksen lopussa repäisemään pienen hajuraon eikä Teneriffan kiri aivan riittänyt. Näin Malaga pääsi tuulettamaan historiansa toista cup-voittoa numeroin 83-80 (37-39). Salinin käsistä lähti seitsemän pistettä ja käsiin tarttui neljä levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan LEB Orossa Remu Raitanen jäi kahteen pisteeseen, kun Albacete hävisi kotonaan Gipuzkoalle 56-79 (26-50). Raitaselle kirjattiin myös kaksi levypalloa, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin cup-urakka Kreikassa pysähtyi välierävaiheessa, kun Peristeri kaatoi AEK:n 77-65 (34-39). Madsen ei ollut AEK:n kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Aatu Kivimäki lähenteli tupla-tuplaa 10 pisteen ja kahdeksan syötön saaliilla, kun Tigers Tübingen voitti Jenan vieraskentällä 79-59 (40-43). Päävalmentaja Daniel Jansson piiskasi joukkueensa hurjaan 24-5-päätösneljännekseen, joka takasi sarjakakkoselle komean voiton. Kivimäki sai tilastoihinsa myös neljä levypalloa ja riiston. Kivimäen teholuku (19) oli myös joukkueen paras.
Ottelutilastot

Luukas Vaaralle ei kertynyt tehomerkintöjä, kun Phoenix Hagen taipui Giants Düsseldorfin vieraana 92-100 (37-52). Hagen jatkaa kuitenkin neljäntenä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden teki rumaa jälkeä Nord Dragonzista, kun Swans liiteli 101-48 (51-22)-voittoon. Voitto oli Swansin kuudes peräkkäinen ja se on tukevasti sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Norjan liigassa Fiifi Aidoon Fyllingen tarjosi kotiyleisölle koreja koko rahan edestä, kun se murskasi Asker Aliensin peräti 144-68 (76-35). Aidoo kunnostautui erityisesti pallorosvona riistäen peräti 10 kertaa tilastoiden samalla varsin harvinaisen pisteiden ja riistojen tupla-tuplan, kun hän heitti vielä 18 pistettä. Tilastorivi täyttyi lisäksi kahdesta levypallosta, viidestä syötöstä ja kahdesta torjunnasta.
Ottelutilastot

Alex Murphy ei jatka Hokkaidossa

Alkukauden Japanin B1-liigan Levanga Hokkaidon riveissä pelannut Alex Murphy ei jatka enää seurassa hänen sopimuksensa umpeuduttua. Murphy pelasi Hokkaidon paidassa 30 ottelua keskiarvoin 12,6 pistettä, 4,6 levypalloa, 2,3 syöttöä ja 0,7 riistoa.

 
29.5.2023 23:00 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden Itävallan mestari

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pääsi juhlimaan Itävallan mestaruutta. Swans tyhjensi tällä kaudella palkintopöydän voittamalla aiemmin myös Supercupin ja Itävallan cupin.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

24.5.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen Tigers nousi Bundesliigaan

Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen varmisti nousun Saksan Bundesliigaan. Espanjassa saatiin runkosarja päätökseen ja Tuomas Iisalon Bonn porskuttaa.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

22.5.2023 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti joukkueensa voiton päähän noususta

Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin Tigers Tübingen on voiton päässä noususta Saksan Bundesliigaan. Suomalaisvalmentajien joukkueet esiintyivät jälleen muutenkin edukseen.

19.5.2023 09:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueille voittoja pudotuspeleissä

Euroopan koripallosarjoissa pudotuspelit ovat täyttä häkää käynnissä. Saksassa ja Itävallassa suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

15.5.2023 00:18 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valmensi Bonnin Mestarien liigan voittoon

Tuomas Iisalon kausi uskomaton kausi Bonnin kanssa sai upean palkinnon, kun Bonn juhli historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa. Se kaatoi finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen Hapoel Jerusalemin 77-70 (37-28).

13.5.2023 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan suomalaisfinaali jäi parin pisteen päähän – Tuomas Iisalon Bonn upeasti finaaliin

Tuomas Iisalon ja Bonnin voittokulku jatkui, kun saksalaisjoukkue eteni Mestarien liigan finaaliin. Suomalaisfinaali jää kuitenkin näkemättä, kun Sasu Salinin Teneriffa taipui Hapoel Jerusalemille.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

8.5.2023 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Runkosarjat päätökseen Saksassa ja Italiassa – Sasu Salin palasi kentille

Saksassa saatiin Bundesliigan runkosarja päätökseen. Kausi jatkuu vielä runkosarjan voittaneella Tuomas Iisalon valmentamalla Bonnilla sekä Max Besselinkin Göttingenillä. Sasu Salin palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

25.4.2023 02:42 Susijengi

Lauri Markkanen palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana

Lauri Markkasen historiallinen NBA-kausi 2022–23 sai kruununsa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Susijengin supertähti ja jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana. Markkanen peittosi finaalissa kilpakumppaninsa Shai Gilgeous-Alexanderin (Oklahoma City) ja Jalen Brunsonin (New York). Markkanen on NBA:n historian kuudes eurooppalainen, joka voittaa kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

9.4.2023 09:57 Susijengi

Miro Littlelle yhdeksän peliminuuttia Nike Hoop Summitissa

Susijengin nuori lupaus Miro Little kellotti yhdeksän peliminuuttia, heitti kolme pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja torjui yhden vastustajan heiton viime yönä Suomen aikaa pelatussa Nike Hoop Summitissa Oregonin Portlandissa. Littlen edustama muun maailman tähdistöjoukkue hävisi kuitenkin Yhdysvalloille pistein 84–90 (39–46).

6.4.2023 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa tarrasi kiinni Mestarien liigan Final Fouriin - Madsenin ja Iisalon joukkueille tappio

Mestarien liigan puolivälierät saatiin käyntiin ja Sasu Salinin Teneriffa avasi voitolla. Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn kokivat avausotteluissaan tappiot.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

Näytä lisää vastaavia