Seagulls ja Kataja metsästävät pääsylippua välieriin kotiedun turvin, mutta Nokia ja KTP ovat valmiita haastamaan

25.3.2023 11:30 Korisliiga-puolivälierissä kohtaavat sunnuntaina 26. maaliskuuta Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä Kataja Basket ja KTP-Basket.

Suomen Cupin finaalissa kohdanneet Seagulls ja Kataja Basket aloittavat puolivälieräurakkansa sunnuntaina. Kuva: Ville Vuorinen

Miesten Korisliigan puolivälierien toisena iltana nähdään jälleen kaksi ottelua. Niistä ensimmäisessä runkosarjan toisen sijan itselleen lunastanut Helsinki Seagulls metsästää jälleen pääsylippua pidemmälle playoffeihin vastassaan alemmasta jatkosarjasta sarjataulukon seitsemännelle sijalle ponnistanut BC Nokia.

Seagullsille oli viimeiseen otteluun asti tarjolla jopa koko runkosarjan voitto, mutta lopulta ratkaiseva peli päättyi kaksi pistettä vastustajan hyväksi. Noista kahdesta pisteestä huolimatta Seagullsin takamies–laituri Okko Järvi laskee tähänastisen kauden ehdottomasti onnistuneeksi, kun ottaa huomioon, kuinka vaikean alun seura kauteen sai.

– Tulin itse uutena joukkueeseen, ja muutenkin kokoonpanosta meni isompi osa uusiksi kuin viime vuosina oli totuttu. Aloitimme voittotilastolla 2–4, mutta loppujen lopuksi koko kaudelta kertyi vain seitsemän tappiota, joten olen ehdottomasti tyytyväinen, Järvi kertoo.

Nyt playoffien avauskierroksella vastaan asettuva BC Nokia ei voittotilastojen valossa ole pelannut läheskään yhtä laadukasta kautta, mutta Järvi muistuttaa siitä huolimatta, että kyseessä on Seagullsille kaikkea muuta kuin helppo vastus.

– Toki tässä on selkeä ennakkosuosikkiasetelma, koska meillä on kotietu ja viisi sijaa korkeampi sijoitus, mutta toisaalta alkukaudesta olemme myös hävinneet Nokialla. Tiedän kokemuksesta, että heidän hallinsa on vastustajalle hyvin nihkeä paikka, ja Nokia osaa pelata erittäin ärsyttävää koripalloa.

Samoin kuin Seagullskin, myös BC Nokia on nostanut tasoaan jatkuvasti kauden edetessä. Sen ansiosta joukkueen kapteeni Antero Lehto uskoo seuransa mahdollisuuksiin tilastollisista voimasuhteista huolimatta.

– Totta kai tiedostamme olevamme altavastaaja ja Seagullsin mankeli tulee olemaan vieläkin kovempi kuin alkukaudesta, mutta olemme pystyneet kauden aikana kehittymään ja saamaan itseluottamusta. Se itseluottamus on tässä hommassa kyllä ihmeen tehokas huume.

Nokian taival alemmassa jatkosarjassa päättyi siinä mielessä huikeissa merkeissä, että viimeiset seitsemän ottelua toivat joukkueelle voiton. Lehto toteaakin, että olisi käsittämätöntä olla sellaiseen tilanteeseen mitään muuta kuin tyytyväinen.

– Se kertoo siitä, kuinka hyvin olemme viime aikoina hitsautuneet yhteen. Lähtökohta on se, että meidän täytyy saada pidettyä puolustuksemme korkeimmalla tasollaan, sillä se on ollut hyvää koko kauden. Mutta kummasti tässä lajissa täytyy silti korejakin tehdä, ja se on ollut meille se vaikea osuus. Heitonvalinnat tulevat olemaan meillä todella tärkeässä osassa Seagullsia vastaan.

Ylemmän jatkosarjan jälkimmäisillä sijoilla nähtiin tasaväkinen sumppu

Illan otteluista jälkimmäinen pelataan puolestaan Joensuussa. Kataja Basket onnistui kaivamaan ylemmästä jatkosarjasta itselleen kolmannen sijan ja kotiedun, kun taas vastustaja KTP-Basket jäi lopulta kuudennelle eli ylemmän sarjan viimeiselle sijalle.

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen toteaa, ettei sijoituksista huolimatta näe Joensuun ja Kotkan välisissä puolivälierissä kovinkaan selkeää ennakkosuosikkia.

– Meidänkin kotietumme varmistui vasta viimeisellä kierroksella, ja se kertoo erittäin paljon sarjan tasaväkisyydestä. Sen lisäksi on tärkeä huomata, että Kotka on voittanut neljästä meidän välisestä kohtaamisestamme kolme.

Tässä kohtaamisessa kaikki on siis auki ja paikka välierissä tyrkyllä tasaväkisesti kummalle tahansa. Virtanen osaakin nopeasti mainita tärkeimmät osa-alueet, joita harjoituksissa on viime päivät teroitettu.

– Meillä on ollut mukavasti nouseva käyrä tässä viimeiset viikot, ja pelimme on mennyt eteenpäin. Kotkaa vastaan erityisesti siirtymäpuolustuksemme ja puolinopeiden palloskriinien puolustaminen tulevat olemaan suuressa roolissa.

KTP:n laituri Juho-Matti Henttonen lähtee sarjaan yhtä avoimin mielin, vaikka toteaakin, että jos valita täytyy, niin kenties vastustaja täyttää paperilla ennakkosuosikin kriteerit aavistuksen paremmin. Siitä huolimatta KTP:n kausi on ollut hänelle positiivinen kokemus, ja toisaalta hän näkee tämänhetkisessä pudotuspeliasetelmassa myös yllättävän onnenkantamoisen.

– Olisimme voineet paremminkin pelata voittojen valossa, mutta toisaalta uskallan väittää, että Joensuu on meille ehdottomasti sopivampi vastus kuin Vilpas olisi ollut, joten tilannehan on sinänsä meille vain hyvä.

Paljon korin alla irtopalloista painiva Henttonen vaikuttaa kaikin puolin valmiilta koitokseen, vaikka vastustajan vahvuudet ovatkin hyvin pitkälti samalla tontilla.

– Heillä on todella hyviä isoja pelaajia, joten meidän täytyy vastata heidän fyysisyyteensä ja pitää levypallot omissa käsissä. He pääsevät hyökkäyslevyistä helposti juoksemaan kenttää. Tasainen aggressiivinen puolustus on meidän vahvuutemme, joten sitä tarvitaan nyt. Lähdemme heti liikkeelle hyvällä intensiteetillä ja aiemmat voitot mielessä.

 
17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

2.5.2023 20:24 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit käyntiin: Seagulls ryöväsi Kauhajoen kotiedun välittömästi

Kauhajoki taipui kotikentällään Helsinki Seagullsille 54–70.

2.5.2023 07:54 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Kolminkertainen mestari kohtaa ensimmäisiä finaalejaan pelaavan haastajan

Miesten Korisliigan finaaleissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Toiselle joukkueista finaalit ovat viidennet perättäiset, toiselle ensimmäiset koko seurahistoriassa. Siitä huolimatta vastakkaisten joukkueiden veteraanipelaajat Timo Heinonen ja Cameron Jones suhtautuvat molemmat tilanteeseen itsevarmuudella.

29.4.2023 20:07 Korisliiga

Jatkoaika tarvittiin, mutta Kataja piti pintansa – Korisliigan pronssimitalit Joensuuhun

Korisliigan pronssiottelu päättyi Kataja Basketin hyväksi luvuin 107–96, vaikka Salon Vilpas olikin saada viime metreillä kiinni.

25.4.2023 20:51 Korisliiga

Korisliigan finaalipari on selvillä – Kauhajoki väsytti Vilppaan pitkän väännön jälkeen

Miesten Korisliigan finaalissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Pronssista pelaavat Salon Vilpas ja Kataja Basket.

23.4.2023 18:59 Korisliiga

Seagulls mursi kirouksen – puhtaalla pelillä finaaleihin

Helsinki Seagullsin ja Kataja Basketin väliset välierät päättyivät tänään otteluvoitoin 4–0.

22.4.2023 22:26 Korisliiga

Kauhajoki venytti sarjajohdon 3–1:een – enää voiton päässä Korisliiga-finaalista

Salon Vilpas taipui kotonaan Kauhajoelle ja joutui välierissä 1–3-takaa-ajoasemaan.

21.4.2023 20:40 Korisliiga

Nikkarinen ja Järvi laittoivat tuulemaan – Seagulls voiton päässä finaalista

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin ja johtaa välieräsarjaa 3–0.

20.4.2023 21:09 Korisliiga

Vilpas ei aio taipua – Kauhajoen kotitappio kavensi välierät 2–1:een

Salon Vilpas otti tiukan vierasvoiton Kauhajoesta ja sai kavennettua vastustajan sarjajohtoa.

18.4.2023 20:27 Korisliiga

Myös Seagulls nosti johtonsa 2–0:aan – Katajan kaukoheitto takkuili pahanpäiväisesti

Helsinki Seagulls kukisti Kataja Basketin Joensuussa ja sai toisen voittonsa välieräsarjassa.

Näytä lisää vastaavia