Susijengin EM-puolivälierissä peitonnut Espanja maailman ranking-ykköseksi

19.11.2022 09:59 Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on jälleen julkaissut uuden miesten maailmanrankinginsa. Syksyn EM-kisojen puolivälieräottelussa Susijengin niukasti pudottanut ja sittemmin Euroopan mestaruuden voittanut Espanja kuittasi rankingin kärkisijansa nousemalla ohi Yhdysvaltojen. Susijengi paranteli puolestaan ranking-sijoitustaan yhdellä pykälällä.

Susijengin tuttu kilpakumppani Espanja on nyt maailman ranking-ykkönen. Kuva: FIBA Europe.

Susijengi johti Berliinissä pelatussa puolivälieräottelussa Espanjaa parhaimmillaan viidellätoista pisteellä, mutta Espanja teki ryhtiliikkeen tauolla ja kuittasi erinomaisen toisen puoliskon jälkeen ottelun nimiinsä 100-90 (43-52).

Sittemmin Espanja kukisti välierässä Saksan ja EM-finaalissa Ranskan ja vei EM-kultaa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015.

Tuoreessa maailmanrankingissa Susijengi nousi 24. sijalle ohittamalla Uuden-Seelannin. Eurooppalaisista maajoukkueista Susijengin taakse jäivät mm. Ukraina (28.), Latvia (29.)., Belgia (30.), Georgia (32.) ja Israel (33.).

Lisätietoja: FIBA:n maailmanranking

 
19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

15.2.2024 11:07 Susijengi

FIBA vahvisti Susijengin olympiakarsintojen otteluajat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA varmisti keskiviikkoiltana ensi kesän olympiakarsintojen (2.–7.7.) otteluaikataulut. Susijengi pelaa omat karsintansa Espanjan Valenciassa ja kohtaa karsintalohko B:ssa Bahaman tiistaina 2.7. iltapäivällä ja Puolan torstaina 4.7. illalla. Karsintalohkon kaksi parasta joukkuetta etenee turnauksen välieriin.

12.2.2024 15:05 Susijengi

Susijengin vuosi käyntiin timantinkovien EM-karsintojen merkeissä

Susijengi käynnistää tapahtumarikkaan vuotensa ensi viikolla alkavan EM-karsintaikkunan ja Serbia- ja Tanska-maaotteluiden merkeissä. EM-karsintamiehitykseen viisitoista pelaajaa kutsunut päävalmentaja Lassi Tuovi ennakoi karsinnoista äärimmäisen kovatasoisia ja pitää niitä optimaalisena avauksena uudelle susivuodelle.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

Näytä lisää vastaavia