Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

29.10.2022 13:30 Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

Annika Holopainen on aloittanut kautensa Espanjassa vahvasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viime kaudella Holopainen pelasi vahvan kauden Ranskan Ligue Feminine 2:ssa Montbrisonin joukkueessa. Hänellä oli mahdollisuus jatkaa Ranskassa, mutta pelaaminen Espanjassa oli kolkutellut mielessä jo pitkään.

- Kauden jälkeen tuli tarjouksia Ranskasta, mutta ilmoitin agentilleni haluavani kokea jonkun uuden sarjan ja uuden maan. Espanjassa pelaaminen on ollut pitkään unelmani, ja kun tarjous Araskista sitten tuli, niin se oli sen jälkeen aika helppo päätös. Olin kuullut seurasta pelkästään hyvää siitä, että täällä on ammattimainen ympäristö, tosi hyvä valmentaja ja pelin taso on korkea. Kaikki on pitänyt tähän mennessä paikkansa ja olen ollut tosi tyytyväinen ja viihtynyt hyvin, Holopainen kertoo alustaan.

Holopainen on saanut runsaasti vastuuta kauden aikana ja pelannut noin 24 minuutin keskiarvolla tilastoiden 7,5 pistettä ja neljä levypalloa. Holopainen on ollut jopa hieman yllättynyt saamastaan vastuusta.

- Kun tulin tänne, niin en oikein tiennyt omasta roolistani. Annoin harjoituksissa ja harjoituspeleissä kaikkeni, ja lisäksi joukkueen pelityyli sopii minulle tosi hyvin. Pystyin ainakin näin alkukauden osalta vakiinnuttamaan paikkani aloitusviisikossa. Tietyllä tapaa vastuu on ollut yllätys ja täytyy olla kiitollinen, että sitä on tullut näin paljon.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigaa ovat hallinneet perinteisesti Avenida Salamanca sekä Girona ja viime vuosien aikana Valencia on noussut mukaan haastamaan kaksikkoa. Kokonaisuudessaan Holopainen pitää sarjaa kovatasoisena.

- Espanjan liiga on aina kova, mutta olen kuullut sen olevan tällä kaudella vielä erityisen kova. Tietenkin suurseurat Girona, Valencia ja Salamanca ovat ne vahvimmat, mutta sen jälkeen kaikki on periaatteessa auki ja tosi tasaista. Jokainen peli on kova ja fyysinen ja kaikkiin pitää lähteä hyvin valmistautuneena, arvioi Holopainen.

Holopainen on istunut hyvin sisään Araskin pelityyliin ja Espanjan liigaan. Tuomarilinjan kanssa on kuitenkin vielä hieman totuttelemista.

- No tuomareiden kunnioitus pitää vielä ansaita ja se on vaatinut vähän sopeutumista, mutta muuten olen tykännyt paljon. Täällä pelataan kovatempoista korista ja pidän siitä.

- Ranskassa pelattiin aika kovaa ja siihen on ollut täällä vähän uutena pelaajana sopeutumista. Valmentajamme sanoi, että tuomarit usein viheltävät uusille pelaajille virheitä, kun eivät vielä tunne heitä. 

Kokonaisuudessaan sopeutuminen sekä kentälle että sen ulkopuolelle on sujunut hyvin. Holopainen aloittelee myös kielen opiskelemista, jotta elämä helpottuisi entisestään.

- Tykkään espanjalaisesta kulttuurista ja elämäntyylistä. Tykkään myös siitä, että treeneissä juostaan paljon ja treenaamme kovaa. Espanjan kieli on vielä vähän ongelmallista, sillä kaikki treenit ja muut ovat espanjaksi. Tällä hetkellä apuvalmentajamme seuraa perässäni ja kääntää. Tai sitten joukkuekaverit auttavat tarvittaessa.

- Olen joukkueen ainoa, joka ei puhu espanjaa. Muut ulkomaalaiset ovat pelanneet täällä jo sen verran kauan, että ovat oppineet kielen eikä valmentajamme puhu kuin muutamia lauseita englantia. Onneksi apuvalmentajamme puhuu hyvää englantia. Varsinkin koripallosanasto on alkanut jo hieman tarttua. Aloitan myös kielen opiskelut, niin se helpottaa ja tuntuu, että se kieli tarttuu aika nopeasti.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kuten Holopainen aiemmin mainitsi, niin Espanjan liiga on perinteisesti hyvin tasainen ja marginaalit ovat pienet. Viime kaudella Araski oli runkosarjassa 12., mutta jäi pudotuspelipaikasta vain kolmen voiton päähän. Tälle kaudelle tavoitteet ovat selvät.

- Olemme puhuneet, että Copa de la Reina on yksi iso tavoite ja sinne pääsevät ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta. Muuten sitten pudotuspeleihin ja siellä voittaa mahdollisimman paljon ja päästä niin pitkälle kuin mahdollista.

Innolla EM-karsintoihin

Susiladies palaa yhteen marraskuun loppupuolella, kun EM-karsinnat jatkuvat. Susiladies aloittaa marraskuun pelit kohtaamalla kivikovan Ranskan vieraskentällä ja hakee sen jälkeen Urhea-hallissa revanssia Liettuasta.

- Malttamattomana odotan niitä pelejä, että pääsee taas takaisin maajoukkueen kanssa treenaamaan ja jatkamaan onnistuneen kesän jälkeen pelitapamme hiomista. Meillä on kovia vastustaja ja Ranska on meille iso haaste. Liettuasta olisi kiva saada revanssi viime vuodesta.

Suomi saa otteluissa kovan haasteen, sillä Ranska on napannut hopeaa viisistä edellisistä EM-kisoista ja tämän vuoden MM-kisoissa se oli seitsemäs.

- Onhan se huikea mahdollisuus pelata huippujoukkueita vastaan. Kansainvälisissä otteluissa on eri tempo ja vaatimustaso. On hienoa päästä Euroopan huippuja vastaan pelaamaan, iloitsee Holopainen.

Susiladies jatkaa EM-karsintoja kohtaamalla Ranskan 24.11. ja Urhea-hallissa vastaan asettuu Liettua 27.11.

Henkilöt

 
18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

Näytä lisää vastaavia