Teemu Rannikko suitsuttaa Susijengin pelinrakentajatrioa

26.2.2022 11:54 Susijengin lähtökohdat perjantain MM-karsintaotteluun Sloveniaa vastaan olivat vaikeat, kun pelinrakentajat Petteri Koponen ja Edon Maxhuni olivat ottelusta sairastuneina sivussa. Pelaajauransa aikana pelinrakentajan tontilla historiallista työtä tehnyt Teemu Rannikko arvioi Ilari Seppälän, Jamar Wilsonin ja Miro Littlen hoitaneen tonttinsa erinomaisesti.

Teemu Rannikko kehui vuolaasti Susijengin Slovenia-ottelun pelinrakentajia Ilari Seppälää (kuvassa), Jamar Wilsonia ja Miro Littleä. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Eikä Teemu Rannikko sano varsinaisesti yllättyneensä Susijengin pelinrakentajatroikan pelivalmiudesta perjantain tuiki tärkeässä voitossa.

- Leirille tullessa pelaajat tietävät, että kilpailu pelipaikoista ja minuuteista on kova ja jokainen tahtoo lähteä tavoittelemaan paikkaa kokoonpanossa, Rannikko arvioi.

- Kun Petterin ja Edonin poissaolo edellisenä päivänä selvisi, ehkä se toi toisaalta myös jonkinlaista ”vapautta” muille pelinrakentajalle, että nyt pääsee näyttämään omat taitonsa.

Rannikko ei usko Wilsonin, 38, tai Seppälän, 28, päätä huimanneen, kun Koposen ja Maxhunin poissaolo varmistui. Sen sijaan ensimmäisen miesten maaottelunsa pelanneen Miro Littlen, 17, asetelma oli toinen.

- Ilarihan oli aloituksessa edellisessä karsintaikkunassa Ruotsia vastaan ja Jammu on Jammu. Kokeneita kavereita molemmat, Rannikko linjaa.

- Jos nyt jollakulla oli vähän perhosia mahassa niin Mirolla, joka sai näytön paikkansa hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan. Miro on viikon aikana näyttänyt pystyvänsä pelaamaan näitä jätkiä vastaan ja hänellä oli varmasti mahtava fiilis juosta susipaita päällä viiden tuhannen katsojan eteen.

Seppälä rauhoitti, Jammu oli Jammu…

Lapuan Kobrien kasvatti ja paraikaa Romanian liigan Pitestiä edustava Ilari Seppälä oli Euroopan mestaria vastaan itse tyyneys. Päävalmentaja Henrik Dettmann komensi Seppälän kentälle aloitusviisikossa ja Seppälä kirjautti runsaassa kolmessatoista peliminuutissa neljä pistettä, kaksi levypalloa, yhden pallonriiston sekä peräti kuusi koriin johtanutta syöttöä.

- Aloittavan pointin paikka ei ole helppo, mutta Ilari astui isoihin saappaisiin ja suoritti oikein hyvin. Etenkin kuusi syöttöä kolmeentoista minuuttiin on hyvä suoritus pointilta, Rannikko kehuu.

- Slovenian takakenttä ei tietenkään aseta sellaista painetta kuin toiset joukkueet, mutta Ilari käytti tilansa varmasti, unohtamatta hyvää puolustustyöskentelyä

Seppälän takana pelinrakentajan tontille astunut, vastikään 38-vuotispäiviään juhlinut Jamar Wilson huhki kentällä viisitoista minuuttia ja keräsi kuuden pisteen, yhden levypallon, kolmen syötön ja kahden riiston saldon.

Wilson keskittyi pelin avauspuoliskolla pelinjärjestelyyn. Jälkipuoliskolla Wilson haki hanakasti omia ratkaisujaan, nosti tärkeän layupin pari minuuttia ja hakeutui tuloksekkaasti vapaaheittoviivalle.

- Jammu on Jammu. Kuten on niin monta vuotta sanottu, hän pystyy luomaan itselleen hyviä heittopaikkoja voittamalla pelaajansa ja parhaimmillaan jälki on erinomaista, Teemu jatkaa.

- Jammu oli sairastellut ennen maajoukkueikkunaa ja hänen kuntonsa oli tavallaan kysymysmerkki, mutta alusta asti näkyi, että hän pystyy pitämään pallosta huolta ja tekemään omia juttujaan. Ratkaisuhetkillä nähtiin tuttuja, ”jammumaisia” onnistumisia.

…ja säkenöivä Little

Ennakolta suurin mielenkiinto ottelussa kääntyi Miro Littleen, joka on ensimmäinen alle 18-vuotias miesten maajoukkuedebytantti sitten Rannikon itsensä.

Rannikon mukaan Littlen debyytti antoi osviittaa siitä, mitä tuleman pitää.

- Yhtään väheksymättä Divari A:ta tämä oli Mirolla ensimmäinen tosipeli miesten tasolla. Olosuhteisiin nähden – eli MM-karsinnat, kotiyleisön edessä ja Euroopan mestaria vastaan – Miro suoriutui erinomaisesti, Rannikko taputtaa.

Rannikko on seurannut Littleä silmä tarkkana viimeisen vuoden ajan ja on kartalla nuoren miehen talentista. Silti Tampereen Pyrinnön kasvatin pelivalmius tuli Rannikolle yllätyksenä.

- En odottanut Mirolta näin kypsää peliä, näin hyvää päätöksentekoa; sitä, millaisia syöttöjä Miro pystyi ajoista antamaan, enkä puhu edes suorista syötöistä leikkaajille, vaan pallon kierrättämisestä vapaille pelaajille

Littlen miesten maaottelun pistetili jäi vielä avaamatta, mutta nuori susi merkkautti vajaassa kolmessatoista peliminuutissa kolme levypalloa, kuusi syöttöä ja kaksi riistoa.

- Miron pelikypsyys, energia ja puolustuspelaaminen ansaitsevat kaikki mahdolliset kehut, Rannikko ylistää.

 
25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

2.3.2022 14:11 Susijengi

Henrik Dettmann: ”Olemme erinomaisessa tilanteessa”

Vuosikymmenten taivaltaan Susijengin päävalmentajana päättävä Henrik Dettmann, 63, antoi leveän hymyn nousta kasvoilleen maanantai-iltana Koperissa hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian kaaduttua toisen perättäisen kerran. Jo vuosia Dettmann on puhunut Susijengin valoisasta tulevaisuudesta, ja nyt tehdyn työn sato alkaa näkyä myös muille.

23.2.2022 10:24 Susijengi

Erik ja Alex Murphy: ”Motivaatio on tosi korkealla”

Susijengi on saanut ensimmäistä kertaa vuoteen koripalloilevat Murphyn veljekset Erikin, 31, ja Alexin, 28, vahvuuteensa. Vahvaa kautta Fukushima Firebondsissa pelaava kaksikko lensi sunnuntaina Japanista Helsinkiin ja uhkuu itsevarmuutta ennen tuplakohtaamista Euroopan koripalloeliittiin lukeutuvaa Sloveniaa vastaan.

22.2.2022 10:44 Susijengi

Remu Raitanen: ”Tiedän ihan täsmälleen, mitä jengi multa vaatii”

Korisliigan ehdoton kotimainen tehokärki tällä kaudella on ollut Remu Raitanen. 206-senttinen ja 24-vuotias ToPo-kasvatti palasi vuosi sitten Suomeen San Franciscon yliopistovuosien jälkeen ja on tällä kaudella siivittänyt KTP-Basketin mitalijahtiin. Ulkomaiden ammattilaiskentille tähtäävä Raitanen kärkkyy myös paikkaa MM-karsintajoukkueessa.

21.2.2022 11:04 Susijengi

Susijengin kuopus Miro Little: “Pääpaino pitää olla treenaamisessa”

Teini-ikäisiä pelaajia nousee Susijengin rinkiin viime aikojen otannan perusteella joka toinen vuosi, mutta alle täysi-ikäisiä pelaajia kerran parissa vuosikymmenessä. Viime vuodet HBA-Märskyä edustanut Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 193 cm, on ensimmäinen 17-vuotias maajoukkuerinkiin kutsuttu pelaaja yli 25 vuoteen.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

28.11.2021 12:04 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Koen olevani pelityyliltäni Jugo-koriksen edustaja”

Panokset ovat sunnuntai-iltana huipussaan, kun MM-karsintojen C-lohkon voitottomat joukkueet Susijengi ja Kroatia kohtaavat Espoo Metro Areenalla. Pallollisia pelaajia koko kentän paineella vartioivan Kroatian puristuksessa paljon vartijana on Susijengin kosovolaistaustainen pelinrakentaja Edon Maxhuni, 23, jolle Kroatia-koris on hyvin tuttua.

26.11.2021 11:10 Susijengi

Kapteeni Huff: ”Otetaan oppi eilisestä ja suunnataan katseet sunnuntaihin”

Susijengin MM-karsintataival kohti syyskesän 2023 MM-kisoja sai karvaan startin myöhään torstai-iltana, kun jääkylmästä heittopäivästä kärsinyt jengi taipui Ruotsille lukemin 72–62 (31–19). Urallaan kaiken nähnyt susikapteeni Shawn Huff, 37, kertoo joukkueen ammentavan kaiken opin avausottelusta ja saapuvan entistä ehompana sunnuntain Kroatia-kotipeliin.

23.11.2021 12:40 Susijengi

Topias Palmi: ”Kun juna lähtee oikeaan suuntaan, meitä on vaikea pysäyttää”

Puoli vuotta on pitkä aika odottaa. Italian kivikovassa Serie A:ssa ja Susijengissä vahvoja näyttöjä viime vuosina antanut Topias Palmi, 27, joutui viettämään puolivuotisen parkettien ulkopuolella koronaviruksen jälkitaudin vuoksi. Alkaviin karsintoihin Tampereen Pyrinnön heittäjä-ässä lähtee ylpeydellä ja nälkäisin mielin.

22.11.2021 10:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Suomi-Ruotsi-otteluissa on aina spesiaalitunnetta”

Susijengin karsinnat kohti syyskesän 2023 MM-kisoja alkavat tällä viikolla, kun joukkue kohtaa torstaina täpötäydessä Tukholman Globenissa Ruotsin ja sunnuntaina kotipesässään Espoo Metro Areenalla Kroatian. Jengin veteraanikööriin lukeutuva Sasu Salin, 30, ammentaa karsinnat avaavaan Ruotsi-peliin motivaatiota nuorten PM-kisoista ja Espanjan liigasta.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

Näytä lisää vastaavia