Teemu Rannikko suitsuttaa Susijengin pelinrakentajatrioa

26.2.2022 11:54 Susijengin lähtökohdat perjantain MM-karsintaotteluun Sloveniaa vastaan olivat vaikeat, kun pelinrakentajat Petteri Koponen ja Edon Maxhuni olivat ottelusta sairastuneina sivussa. Pelaajauransa aikana pelinrakentajan tontilla historiallista työtä tehnyt Teemu Rannikko arvioi Ilari Seppälän, Jamar Wilsonin ja Miro Littlen hoitaneen tonttinsa erinomaisesti.

Teemu Rannikko kehui vuolaasti Susijengin Slovenia-ottelun pelinrakentajia Ilari Seppälää (kuvassa), Jamar Wilsonia ja Miro Littleä. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Eikä Teemu Rannikko sano varsinaisesti yllättyneensä Susijengin pelinrakentajatroikan pelivalmiudesta perjantain tuiki tärkeässä voitossa.

- Leirille tullessa pelaajat tietävät, että kilpailu pelipaikoista ja minuuteista on kova ja jokainen tahtoo lähteä tavoittelemaan paikkaa kokoonpanossa, Rannikko arvioi.

- Kun Petterin ja Edonin poissaolo edellisenä päivänä selvisi, ehkä se toi toisaalta myös jonkinlaista ”vapautta” muille pelinrakentajalle, että nyt pääsee näyttämään omat taitonsa.

Rannikko ei usko Wilsonin, 38, tai Seppälän, 28, päätä huimanneen, kun Koposen ja Maxhunin poissaolo varmistui. Sen sijaan ensimmäisen miesten maaottelunsa pelanneen Miro Littlen, 17, asetelma oli toinen.

- Ilarihan oli aloituksessa edellisessä karsintaikkunassa Ruotsia vastaan ja Jammu on Jammu. Kokeneita kavereita molemmat, Rannikko linjaa.

- Jos nyt jollakulla oli vähän perhosia mahassa niin Mirolla, joka sai näytön paikkansa hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan. Miro on viikon aikana näyttänyt pystyvänsä pelaamaan näitä jätkiä vastaan ja hänellä oli varmasti mahtava fiilis juosta susipaita päällä viiden tuhannen katsojan eteen.

Seppälä rauhoitti, Jammu oli Jammu…

Lapuan Kobrien kasvatti ja paraikaa Romanian liigan Pitestiä edustava Ilari Seppälä oli Euroopan mestaria vastaan itse tyyneys. Päävalmentaja Henrik Dettmann komensi Seppälän kentälle aloitusviisikossa ja Seppälä kirjautti runsaassa kolmessatoista peliminuutissa neljä pistettä, kaksi levypalloa, yhden pallonriiston sekä peräti kuusi koriin johtanutta syöttöä.

- Aloittavan pointin paikka ei ole helppo, mutta Ilari astui isoihin saappaisiin ja suoritti oikein hyvin. Etenkin kuusi syöttöä kolmeentoista minuuttiin on hyvä suoritus pointilta, Rannikko kehuu.

- Slovenian takakenttä ei tietenkään aseta sellaista painetta kuin toiset joukkueet, mutta Ilari käytti tilansa varmasti, unohtamatta hyvää puolustustyöskentelyä

Seppälän takana pelinrakentajan tontille astunut, vastikään 38-vuotispäiviään juhlinut Jamar Wilson huhki kentällä viisitoista minuuttia ja keräsi kuuden pisteen, yhden levypallon, kolmen syötön ja kahden riiston saldon.

Wilson keskittyi pelin avauspuoliskolla pelinjärjestelyyn. Jälkipuoliskolla Wilson haki hanakasti omia ratkaisujaan, nosti tärkeän layupin pari minuuttia ja hakeutui tuloksekkaasti vapaaheittoviivalle.

- Jammu on Jammu. Kuten on niin monta vuotta sanottu, hän pystyy luomaan itselleen hyviä heittopaikkoja voittamalla pelaajansa ja parhaimmillaan jälki on erinomaista, Teemu jatkaa.

- Jammu oli sairastellut ennen maajoukkueikkunaa ja hänen kuntonsa oli tavallaan kysymysmerkki, mutta alusta asti näkyi, että hän pystyy pitämään pallosta huolta ja tekemään omia juttujaan. Ratkaisuhetkillä nähtiin tuttuja, ”jammumaisia” onnistumisia.

…ja säkenöivä Little

Ennakolta suurin mielenkiinto ottelussa kääntyi Miro Littleen, joka on ensimmäinen alle 18-vuotias miesten maajoukkuedebytantti sitten Rannikon itsensä.

Rannikon mukaan Littlen debyytti antoi osviittaa siitä, mitä tuleman pitää.

- Yhtään väheksymättä Divari A:ta tämä oli Mirolla ensimmäinen tosipeli miesten tasolla. Olosuhteisiin nähden – eli MM-karsinnat, kotiyleisön edessä ja Euroopan mestaria vastaan – Miro suoriutui erinomaisesti, Rannikko taputtaa.

Rannikko on seurannut Littleä silmä tarkkana viimeisen vuoden ajan ja on kartalla nuoren miehen talentista. Silti Tampereen Pyrinnön kasvatin pelivalmius tuli Rannikolle yllätyksenä.

- En odottanut Mirolta näin kypsää peliä, näin hyvää päätöksentekoa; sitä, millaisia syöttöjä Miro pystyi ajoista antamaan, enkä puhu edes suorista syötöistä leikkaajille, vaan pallon kierrättämisestä vapaille pelaajille

Littlen miesten maaottelun pistetili jäi vielä avaamatta, mutta nuori susi merkkautti vajaassa kolmessatoista peliminuutissa kolme levypalloa, kuusi syöttöä ja kaksi riistoa.

- Miron pelikypsyys, energia ja puolustuspelaaminen ansaitsevat kaikki mahdolliset kehut, Rannikko ylistää.

 
26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

Näytä lisää vastaavia