Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

8.11.2021 14:18 Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

Veera Pirttinen siirtyi täksi kaudeksi Slovakiaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pirttinen on aiemmin urallaan pelannut Saksan Bundesliigassa sekä Islannissa. Täksi kaudeksi veri veti jälleen ulkomaille ja uudeksi osoitteeksi valikoitui Slovakia. Piestanske Cajky on maan kärkiseuroja ja osallistui myös EuroCupin karsintoihin, mutta joukkue ei selvinnyt lohkovaiheeseen.

- Minulla oli selkeänä ja ensisijaisena päämääränä löytää ulkomailta joukkue ja Slovakiasta löytyi kilpailukykyinen joukkue. Pelasimme EuroCupin karsintoja ja se oli myös yksi painava syy miksi tulin tänne, Pirttinen valottaa.

Piestanske Cajky sai EuroCupin karsinnoissa vastaansa ranskalaisen Flammesin. Ranskalaisjoukkue oli otteluparissa vahvempi edeten lohkovaiheeseen yhteispistein 152-116.

- Meille tuli siihen tosi kova vastustaja, joka on pelannut Euroliigaa ja EuroCupia. Pelasimme ensimmäisessä pelissä ihan hyvin. Toisessa sitten meidän joukkueen pelaaja mursi sääriluunsa neljännen jakson alussa. Peli oli keskeytettynä puoli tuntia ja otteluun loppu olikin sitten pomputtelua ja heittämistä. Meidän olisi muutenkin pitänyt voittaa se peli 14 pisteellä eikä siinä ollut hirveästi saumoja. Oli kuitenkin hieno päästä pelaamaan noita pelejä, Pirttinen analysoi EuroCupin karsintaotteluita.

Piestanske Cajky pelaa Slovakian liigan lisäksi myös Itä-Euroopan naisten koripallosarjaa EWBL:ää. Siinä on mukana Slovakian lisäksi joukkueita Venäjältä, Valko-Venäjältä, Liettuasta, Latviasta ja Tshekistä. Kilpailussa on mukana 12 joukkue, jotka on jaettu kahteen lohkoon. Lohkovaiheen jälkeen lohkojen neljä parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin. Kilpailu huipentuu maaliskuussa pelattavaan Final Four -turnaukseen.

Lohkovaiheet pelataan kolmena turnauksena. Cajky pelasi jo ensimmäisen turnauksen, jossa se hävisi niukasti liettualaiselle Kibirkstisille 47-51, mutta voitti toisessa valkovenäläisen Olimpia Grodnon 74-57. Olimpiaa vastaan Pirttinen heitti 20 pistettä ja valittiin myös joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.

- On kiva saada kansainvälisiä pelejä muun maalaisia joukkueita vastaan. Se tuo kauteen oman mausteensa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Cajky on aloittanut pelinsä Slovakian liigassa vahvasti. Alla on kuudesta ottelusta yhtä monta voittoa ja mukaan mahtuu myös muutama murskavoitto. UMB Banska Bystrica kaatui 77 pisteen erolla, Poprad jäi jalkoihin 50 pisteellä, Slovan Bratislava 46 pisteellä ja Samorin 30 pisteellä.

- Tasoerot ovat kyllä isoja. Sarjassa on muutama kovempi kärkijoukkue, jotka ovat samalla tasolla, mutta sitten on aika paljon myös heikompia joukkueita, Pirttinen arvioi sarjaa.

Vaikka sarjassa riittää vaihtelua, niin Pirttinen on ollut tyytyväinen seuravalintaansa. Kova kilpailu joukkueen sisällä kompensoi sarjassa tulevia selviä voittoja.

- Organisaatio on hoitanut kaiken hyvin ja ammattimaisesti. Ei tarvitse murehtia mistään kentän ulkopuolella, vaan kaikki on hoidettu. Meillä on tosi hyvä joukkue ja joukkueesta löytyy syvyyttä. Se tarkoittaa sitä, että treeneissäkin mennään tosi kovaa koko ajan ja treenaamme todella hyvin. Vaikka jotkut pelit ovat vähän helpompia, niin kovien treenien ansiosta arki on erittäin laadukasta, kehuu Pirttinen.

Cajky on peluuttanut joukkuettaan laajalla rotaatiolla, sillä kaikkien pelaajien peliajat pyörivät keskimäärin 12-25 välillä. Pirttiselle minuutteja on kertynyt tähän mennessä keskimäärin 20 ja sinä aikana hän on tilastoinut keskiarvoikseen 8,3 pistettä, 3,0 levypalloa, 2,2 riistoa ja 1,2 syöttöä.

- Toivon itseltäni tasaista kautta. Pystyn harjoittelemaan täällä hyvin ja sillä on varmasti positiivisia vaikutuksia jatkoa ajatellen. Olen ollut todella tyytyväinen.

Slovakialaista naiskorista ovat hallinneet Ruzomberok sekä Kosice, sillä kertaakaan mestaruus ei ole mennyt näiden kahden joukkueen ulkopuolelle. Ruzomberok on voittanut kolme edellistä mestaruutta ja sitä ennen Kosice voitti 15 mestaruutta peräkkäin katkaisten Ruzomberokin 10 mestaruuden putken. Piestanske Cajky on iskenyt kiilaa kahden menestysjoukkueen väliin, ja on viimeisen seitsemän kauden aikana sijoittunut kuudesti hopealle. Tällä kaudella tavoitteena on murtaa hopeakirous.

- Joukkueemme on pitkän linjan hopeajoukkue Slovakiassa, joten tavoite on mestaruus. Muissa sarjoissa ja cupissa sitten päästä mahdollisimman pitkälle.

EM-karsinnat alkavat

Pirttinen on mukana myös Susiladiesin joukkueessa, joka kokoontui maanantaina Helsinkiin valmistautuakseen edessä häämöttäviin EM-karsintoihin. Suomi kohtaa torstaina vieraskentällä Liettuan ja Ukrainan sunnuntaina kotikentällä.

- Ukraina on meille tuttu vastustaja. Se on tietenkin kova joukkue ja Alina Iagupova on todella hyvä pelaaja. Liettuaa ei olla taidettu kohdata muutamiin vuosiin, mutta sielläkin on isoja nimiä.

Susiladies pääsee samalla pitkästä aikaa kotiyleisön eteen, kun Ukraina-ottelu pelataan uudessa URHEA-hallissa ja otteluun pääsee myös katsojia. Pirttinen odottaa jo innolla pääsyä kotiyleisön eteen.

- Tuntuu todella hienolta päästä pelaamaan kotiyleisön edessä. Suurin osa on pelannut koko viime kauden tyhjille katsomoille, niin on ihan mahtavaa päästä pelaamaan katsojien eteen. Vielä kun pääsemme pelaamaan uuteen Urhea-halliin, niin mikäs sen hienompaa, hehkuttaa Pirttinen.

Susiladiesin otteluaikataulu, EM-karsintaikkuna marraskuu 2021

  • To 11.11.2021 klo 19:00 Liettua – Susiladies, Kedainiai Arena (LTU)
  • Su 14.11.2021 klo 17:00 Susiladies – Ukraina, Urhea-halli, Helsinki

Liettua-ottelu näkyy suorana lähetyksenä FIBA:n Youtube-kanavalta. Susiladiesin kotiottelu Ukrainaa vastaan taas näkyy suorana lähetyksenä BasketFinlandin Youtube-kanavalta. Selostajana toimii Kristian Palotie.

Susiladies aloittaa EM-karsinnat marraskuussa! Joukkue esiintyy Awak Kuierin johdolla kotiyleisölle uudessa Urhea-hallissa isänpäivänä 14.11., kun vastaan asettuu Ukraina. Lippukauppa käy kuumana, varmista paikkasi katsomossa ja tule ulvomaan Susiladies voittoon. Liput >>

Henkilöt

 
14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

Näytä lisää vastaavia