Vuoden tulokas ja TikTok-tähti – Nokian Shawn Hopkins tähtää yhä ulkomaille

9.4.2020 14:16 Shawn Hopkins palasi Yhdysvalloista viime kaudeksi kasvattajaseuraansa Nokialle. Tähtäimet ovat yhä kaukana maailmalla, ja keskeytynyt Korisliiga-kausi toi kaappiin lisämotivaatioksi yleisön äänestämän Vuoden tulokas -palkinnon.

Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Troyn yliopistossa kolme vuotta ja North Georgiassa vuoden pelannut ja opiskellut nokialaistakamies Shawn Hopkins palasi viime kaudeksi kotimaan Korisliigaan. Koronakriisiin keskeytyneen BC Nokiassa viettämänsä kauden päätteeksi Hopkins pokkasi yleisöäänestyksellä valitun Vuoden tulokas -palkinnon.

– Siihen olen kyllä tyytyväinen ja kiitollinen kaikille faneille. Mutta omasta mielestäni kauteni oli silti epätasainen, enkä ihan yltänyt siihen, mihin olisi ollut mahdollista yltää.

Viime kesänä tehty paluu kotikunnaille oli Hopkinsin näkökulmasta kaikin puolin mahdollisuus eikä uhka. Vaikka tunteet olivat osin ristiriitaisia – suomen kielessä elää yhä vahvana halveksuva sanonta maitojunalla takaisin kotiin tulemisesta – päällimmäinen ennakkotunnelma oli valtavan positiivinen.

– Pääsin pelaamaan isoimpien fanien eteen paikkaan, jossa saa ympäristöstä kaikkein eniten tukea. Totta kai aina löytyy joku, joka tulee sanomaan, että ”ai, eikö mennyt ihan putkeen”, mutta sellaiset pelot pitää vain sulkea ulos mielestä ja pelata niin hyvin, että osoittaa ne vääriksi.

Onnistunut kausi näätäpaidassa toi Shawn Hopkinsille vuoden tulokkaan palkinnon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tähtäimensä tulokas on kohdistanut maailmalle, ja tavoitteet pysyvät ennallaan. Sopimus on parhaillaan katkolla, ja Suomessa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toimii hyvänä ponnahduslautana, kun Hopkins etsii uutta työantajaa.

– Suomessa on nykyään todella laadukas liiga, jossa pelaajat ja yleinen taso menevät koko ajan eteenpäin, mutta eiköhän kaikilla nuorilla ja kasvavilla koripalloilijoilla ole aina unelma päästä mahdollisimman kauas kotoa.

Tarkoitus on edetä niin pitkälle kuin ikinä mahdollista, mutta juuri tällä hetkellä poikkeustila rajoittaa kaikkien sopimusneuvotteluiden etenemistä.

– Agentin kanssa juttelemme päivittäin, ja olen ollut sen verran onnekas, että pari alustavaa keskustelua on käyty siitä, mihin nyt pyritään. Mutta mitään lopullista ratkaisua ei tietenkään vielä ole näköpiirissä, koska tilanne on tämä.

Shawn Hopkins debytoi miesten maajoukkuueessa jo vuonna 2016. Kuva: Ville Vuorinen.

Kaikilla lupaavillakaan pelaajilla ei urheilu-ura välttämättä kanna. Hopkins tietää sen ja on tasoittanut itselleen toistakin urapolkua. Hänen tapauksessaan yliopistossa vietetyistä vuosista voidaan vakavissaan puhua pelaamisen lisäksi myös opiskeluna.

– Kaikkia ei pelaamisen ohessa kiinnosta koulunkäynti tai oma pääaine kummemmin, mutta itse viihdyin omassani erittäin paljon.

Valmistuminen jäi kiinni muutamasta kurssista, joten valmista tutkintoa ei tullut. Hopkins toteaa kuitenkin tyytyväisenä, että puuttuvat kurssit ovat yhä suoritettavissa, joten jos hän vielä muuttaa takaisin Yhdysvaltoihin, hänelle on ilmiselvää, että nuo kurssit käydään ja tutkinto haetaan taskuun.

Hopkinsin pääaine yliopistossa oli markkinointi. Jos ja kun koripalloura joskus päättyy, hänellä on siis täysin selkeä vaihtoehto mielessä toiseksi ammatiksi.

– Tykkään erityisesti sosiaalisen median sisältöjen tekemisestä, ja siksi markkinointi kiinnosti. Kun peliura on ohi, niin ehkä se on se ala, jossa pystyn sitten kilpailemaan juoniorien kanssa, vaikka maailma ja välineet koko ajan kehittyvätkin.

Kuivaharjoittelua hän on ainakin tehnyt jo kiitettävän määrän.

 – Kun oli kesällä Yhdysvalloissa vähän tekemisen puutetta, innostuin tuottamaan TikTok-sisältöä. Minulla taitaa olla suunnilleen 45 000 seuraajaa nyt. Ainakin muksut tykkäävät!

 

Teksti: Valtteri Mörttinen

Henkilöt

 
20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

8.10.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tuomas Oja on uuden kauden kynnyksellä tyytyväinen Kouvojen nuoreen joukkueeseen

Kouvoilla on käytössään potentiaalinen kokoonpano pullollaan nuorta verta. Päävalmentaja Tuomas Oja toivoo viime kauteen nähden lähinnä tasaisempaa onnistumista.

Näytä lisää vastaavia