Vuoden tulokas ja TikTok-tähti – Nokian Shawn Hopkins tähtää yhä ulkomaille

9.4.2020 14:16 Shawn Hopkins palasi Yhdysvalloista viime kaudeksi kasvattajaseuraansa Nokialle. Tähtäimet ovat yhä kaukana maailmalla, ja keskeytynyt Korisliiga-kausi toi kaappiin lisämotivaatioksi yleisön äänestämän Vuoden tulokas -palkinnon.

Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Troyn yliopistossa kolme vuotta ja North Georgiassa vuoden pelannut ja opiskellut nokialaistakamies Shawn Hopkins palasi viime kaudeksi kotimaan Korisliigaan. Koronakriisiin keskeytyneen BC Nokiassa viettämänsä kauden päätteeksi Hopkins pokkasi yleisöäänestyksellä valitun Vuoden tulokas -palkinnon.

– Siihen olen kyllä tyytyväinen ja kiitollinen kaikille faneille. Mutta omasta mielestäni kauteni oli silti epätasainen, enkä ihan yltänyt siihen, mihin olisi ollut mahdollista yltää.

Viime kesänä tehty paluu kotikunnaille oli Hopkinsin näkökulmasta kaikin puolin mahdollisuus eikä uhka. Vaikka tunteet olivat osin ristiriitaisia – suomen kielessä elää yhä vahvana halveksuva sanonta maitojunalla takaisin kotiin tulemisesta – päällimmäinen ennakkotunnelma oli valtavan positiivinen.

– Pääsin pelaamaan isoimpien fanien eteen paikkaan, jossa saa ympäristöstä kaikkein eniten tukea. Totta kai aina löytyy joku, joka tulee sanomaan, että ”ai, eikö mennyt ihan putkeen”, mutta sellaiset pelot pitää vain sulkea ulos mielestä ja pelata niin hyvin, että osoittaa ne vääriksi.

Onnistunut kausi näätäpaidassa toi Shawn Hopkinsille vuoden tulokkaan palkinnon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tähtäimensä tulokas on kohdistanut maailmalle, ja tavoitteet pysyvät ennallaan. Sopimus on parhaillaan katkolla, ja Suomessa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toimii hyvänä ponnahduslautana, kun Hopkins etsii uutta työantajaa.

– Suomessa on nykyään todella laadukas liiga, jossa pelaajat ja yleinen taso menevät koko ajan eteenpäin, mutta eiköhän kaikilla nuorilla ja kasvavilla koripalloilijoilla ole aina unelma päästä mahdollisimman kauas kotoa.

Tarkoitus on edetä niin pitkälle kuin ikinä mahdollista, mutta juuri tällä hetkellä poikkeustila rajoittaa kaikkien sopimusneuvotteluiden etenemistä.

– Agentin kanssa juttelemme päivittäin, ja olen ollut sen verran onnekas, että pari alustavaa keskustelua on käyty siitä, mihin nyt pyritään. Mutta mitään lopullista ratkaisua ei tietenkään vielä ole näköpiirissä, koska tilanne on tämä.

Shawn Hopkins debytoi miesten maajoukkuueessa jo vuonna 2016. Kuva: Ville Vuorinen.

Kaikilla lupaavillakaan pelaajilla ei urheilu-ura välttämättä kanna. Hopkins tietää sen ja on tasoittanut itselleen toistakin urapolkua. Hänen tapauksessaan yliopistossa vietetyistä vuosista voidaan vakavissaan puhua pelaamisen lisäksi myös opiskeluna.

– Kaikkia ei pelaamisen ohessa kiinnosta koulunkäynti tai oma pääaine kummemmin, mutta itse viihdyin omassani erittäin paljon.

Valmistuminen jäi kiinni muutamasta kurssista, joten valmista tutkintoa ei tullut. Hopkins toteaa kuitenkin tyytyväisenä, että puuttuvat kurssit ovat yhä suoritettavissa, joten jos hän vielä muuttaa takaisin Yhdysvaltoihin, hänelle on ilmiselvää, että nuo kurssit käydään ja tutkinto haetaan taskuun.

Hopkinsin pääaine yliopistossa oli markkinointi. Jos ja kun koripalloura joskus päättyy, hänellä on siis täysin selkeä vaihtoehto mielessä toiseksi ammatiksi.

– Tykkään erityisesti sosiaalisen median sisältöjen tekemisestä, ja siksi markkinointi kiinnosti. Kun peliura on ohi, niin ehkä se on se ala, jossa pystyn sitten kilpailemaan juoniorien kanssa, vaikka maailma ja välineet koko ajan kehittyvätkin.

Kuivaharjoittelua hän on ainakin tehnyt jo kiitettävän määrän.

 – Kun oli kesällä Yhdysvalloissa vähän tekemisen puutetta, innostuin tuottamaan TikTok-sisältöä. Minulla taitaa olla suunnilleen 45 000 seuraajaa nyt. Ainakin muksut tykkäävät!

 

Teksti: Valtteri Mörttinen

Henkilöt

 
29.6.2020 08:03 Korisliiga

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy BC Nokian vahvuuteen

Kokenut laituri Matias Ojala, 30, liittyy tulevaksi kaudeksi BC Nokian riveihin. Ojala pelasi edelliset kaksi kautta joensuulaisessa Kataja Basketissa.

27.6.2020 10:25 Korisliiga

Kevin Bracy-Davis tekee paluun Korisliigaan Uran paidassa

Kaarinalainen Ura Basket on tehnyt ensimmäisen sopimuksensa ulkomaalaisvahvistuksen kanssa, kun joukkueeseen saapuu tulevaksi kaudeksi aiemmin Kataja Basketia ja Korihaita edustanut Kevin Bracy-Davis.

27.6.2020 09:48 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2019: Karhu karjuu Kouvot kumoon

Hallitseva mestari Karhu Basket paransi juoksuaan Korisliigan kevätkauden 2019 edetessä ja selviytyi puolivälierien ja välierien kautta finaaliin vailla tappiota. Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kouvot puolestaan peittosi Salon Vilppaan pitkän kaavan mukaan. Kouvot antoi kaikkensa, mutta Karhu Basket oli finaaleissa kerta kaikkiaan liian vahva.

25.6.2020 15:41 Korisliiga

Damion Dantzler palaa Ura Basketin päävalmentajaksi – Airenne jatkaa, Tuomala uutena kasvona

Korisliigassa kolmatta perättäistä kauttaan valmisteleva Ura Basket on solminut valmentajasopimuksen Damion Dantzlerin, 44, kanssa. Lisäksi Joona Airenne ja Joona Tuomala ovat tehneet Uran kanssa pelaajasopimukset.

23.6.2020 08:36 Korisliiga

Susijengi-taituri Jamar Wilson kaksivuotiseen sopimukseen Kataja Basketin kanssa

Helmikuussa Ranskasta Korisliigan Kataja Basketiin siirtynyt Jamar Wilson, 36, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen joensuulaisseuran kanssa.

20.6.2020 11:04 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2018: Karhu Basket karjahtelee mestariksi

Edelliskevään hopeamitalinsa karaisema Salon Vilpas jyräsi näytöstyyliin runkosarjaykköseksi pelikaudella 2017-18 ja pelinjohtajansa Teemu Rannikon loukkaantumisesta huolimatta lunasti toisen perättäisen finaalipaikan. Kauden huipennuksessa voittajana selvisi kuitenkin Bojan Sarcevicin orkestroima Karhu Basket, joka toi Kauhajoelle ensimmäisen mestaruutensa.

19.6.2020 11:55 Korisliiga

Hienon tulokaskauden pelannut Shawn Hopkins Tampereen Pyrintöön

Korisliiga-debyyttinsä kaudella 2019-20 tehnyt Shawn Hopkins, 25, siirtyy kasvattajaseuransa BC Nokian edustusjoukkueen riveistä Tampereen Pyrinnön punapaitaan.

17.6.2020 16:21 Korisliiga

Nikula jatkaa Korihaiden päävalmentajana – omille kasvateille sopimuksia

Korisliigassa ensi kaudella jatkava Uudenkaupungin Korihait solmi jatkosopimukset päävalmentaja Jarno Nikulan sekä pelaaja Tommi Lehtonen kanssa. 17-vuotias Aamos Nikula liittyy Korihaiden liigavahvuuteen

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

13.6.2020 11:45 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2017: Kataja Basketin taidonnäyte runkosarjavoittaja Vilpasta vastaan

Fantastisen kevätkauden 2016 seurauksena Salon Vilpas kohosi kertaheitolla Korisliigan kermaan runkosarjakauden 2016-17 aikana. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin edelliskevään puolivälieräkarahtamisesta sisuuntunut Kataja Basket, joka viime sekunnilla viemänsä avausottelun momentumin turvin ratsasti suvereeniin mestaruuteen.

10.6.2020 10:05 Korisliiga

Heittäjä-ässä Osku Heinonen jatkaa Pyrinnössä

Laituri Osku Heinonen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen Tampereen Pyrinnön kanssa.

8.6.2020 09:56 Korisliiga

David Gonzalvez Pyrinnön ensimmäinen amerikkalaisvahvistus

Tampereen Pyrintö ja David Gonzalvez ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Tuleva kausi on Gonzalvezille viides Korisliigassa.

6.6.2020 10:08 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2016: Kouvot hurmoksessa mestaruuteen

Kouvot taipui siltaan Korisliigan kevään 2016 puolivälierien ratkaisevassa ottelussa Salon Vilpasta vastaan, mutta kaivautui tahdolla ja taidolla väkisin mitalipeleihin. Puolivälieristä ammennettu itseluottamus siivitti Kouvot hurmokseen, jonka turvin joukkue marssi ensimmäiseen mestaruuteensa kahteentoista vuoteen.

5.6.2020 14:10 Korisliiga

Roope Suonio on tyytyväinen Lahti Basketballin kesän hankintoihin – ”Haluamme palauttaa lahtelaisen koripalloidentiteetin”

Lahti Basketball on hankkinut riveihinsä kuluvalla kesätauolla sekä lupaavia pelaajia että mestarivalmentajan. Toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoo, että kaikille pelaajille on kerrottu selkeästi, mitä heiltä nyt odotetaan.

2.6.2020 08:26 Korisliiga

BC Nokialle jättikaappaus - Antero Lehto kaksivuotisella sopimuksella Nokialle

BC Nokian Korisliiga-joukkue naarasi siirtomarkkinoilta ison vonkaleen, kun Antero Lehto, 36, vaihtaa Tampereen naapurikunta Nokiaan.

1.6.2020 12:43 Korisliiga

Ricky Waxlax siirtyy Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on solminut 2+1-mallisen sopimuksen Ricky Waxlaxin kanssa. Waxlax siirtyy Lahteen Helsinki Seagullsin riveistä.

30.5.2020 11:58 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2015: Vihdoinkin, Kataja!

Saavutettuaan kolmentoista kauden aikana kuusi SM-hopeaa ja neljä SM-pronssia osui Kataja Basket viimein kultasuoneen kevään 2015 finaaleissa. Vaikka pudotuspelit venyivät pitkän kaavan mukaisiksi ja loukkaantumisetkin hiersivät, vapautunut Kataja sai vuodattaa pitkään patoutuneita voitonkyyneliä päihitettyään Bisonsin finaaleissa viidennessä osaottelussa.

29.5.2020 08:44 Haastattelu

Aatu Kivimäki: Minun valmentajani

Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

28.5.2020 08:29 Korisliiga

Niko Mattila ja Tomi Lommi siirtyvät Kataja Basketin takakentälle

Joensuulaisseura on solminut kahden kauden mittaisen sopimuksen edelliset viisi kautta BC Nokiaa edustaneen Niko Mattilan kanssa. Tomi Lommi siirtyy Katajaan Kouvoista, jossa hän pelasi viime kaudella ensimmäisen Korisliiga-kautensa.

26.5.2020 16:49 Korisliiga

Korisliigan parhaaksi äänestetty Henri Kantonen siirtyy Vilppaasta Ranskaan

22-vuotias takamies on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Ranskan ProB-liigassa pelaavan Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Viime kaudella samassa seurassa pelasi Susijengin takamies Ilari Seppälä.

Näytä lisää vastaavia