Aatu Kivimäellä vahva debyytti Bundesliigassa

2.10.2023 10:22 Aatu Kivimäki esiintyi vahvasti ensiesiintymisessään Saksan Bundesliigassa ja Anton Mirolybov ja Samuli Nieminen pääsivät heti nostelemaan pokaalia Itävallassa.

Aatu Kivimäki sai hyvän alun kaudelleen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kivimäki aloitti kauden vahvasti heittämällä 15 pistettä ja tilastot karttuivat myös kahdella levypallolla sekä kolmella syötöllä, mutta se ei riittänyt siivittämään Tigers Tübingeniä voittoon kauden avauksessa. Daniel Janssonin luotsaama tiikerilauma joutui lopulta taipumaan Janssonin entiselle seuralle Ulmille 84-99 (48-52).
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg kävi tiukkaa taistelua voitosta Rostock Seawolvesin kanssa ja ottelun ratkaisu venyi aina toiseen jatkoaikaan saakka. Lopulta Seawolves kynsi väkisin voiton itselleen lukemin 122-113 (47-45, 93-93, 101-101).
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervola sai vastuuta 35,5 minuuttia, mutta Ehingen Urpsring taipui Dragons Rhöndorfille kirvelevästi 85-88 (41-44). Mervola operoi monipuolisesti 10 pisteen, neljän levypallon, seitsemän syötön ja yhden riiston tilastot.
Ottelutilastot

Anton Mirolybov sai jälleen yhden pokaalin palkintokaappiinsa heti kauden alkajaisiksi, kun Swans Gmunden voitti Itävallan Super Cupissa BC Viennan 82-77 (46-44). Super Cupin voitto oli hallitsevalle mestarille toinen peräkkäinen. Tällä kaudella Mirolybovin apuvalmentajana toimii Samuli Nieminen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskassa Paris Basketball jatkaa vahvasti kirjauttaen neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Limoges kaatui vieraskentällä 83-65 (44-28). Mikael Jantunen rouhi tilastoikseen kolme pistettä, seitsemän levypalloa ja yhden syötön. Tuomas Iisalon miehistö on aloittanut kautensa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffan tappiollinen alkukausi sai jatkoa ACB-liigassa, kun se taipui Murcian vieraana 68-80 (37-29). Sasu Salin sai tilastoihinsa kaksi riistoa. Teneriffa on nyt hävinnyt kaikki kolme otteluaan.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Henri Kantosen ja Daniel Dolencin Mazeikiu taipui Wolvesin vieraana 74-84 (34-45). Aloitusviikossa ollut Dolenc kasasi ottelussa neljä pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön. Kantonen toi penkiltä voimaa neljän pisteen, kahden levypallon ja kahden syötön muodossa.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi debytoi Virtus Bolognan apuvalmentajana, kun joukkue jatkoi voittoisasti Italian liigassa kaatamalla Scafatin vieraskentällä 81-75 (48-36).
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihonen oli Radomin parhaimmistoa 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplalla, mutta Slask Wroclaw II oli kotonaan vahvempi numeroin 104-66 (53-34). Ottelussa 31,5 minuuttia urakoinut Laihonen koristeli tilastojaan myös kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Tanskan liigassa Ilmari Toikkasen edustama Svenborg Rabbits jatkaa neljän kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä voitettuaan vieraskentällä Holbäk-Stenhusin 87-66 (37-36). Toikkanen heitti ottelussa kaksi pistettä ja kahmi viisi levypalloa.
Ottelutilastot

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia