Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmä uudistuu

26.2.2007 Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusta maajoukkuetoimintaan on aiempina vuosina hoidettu aluevalmennuksen ja –joukkueiden avulla. Kartoitusjärjestelmä on uusittu ja uudenmallinen kartoitus käynnistyy keväällä 2007.

Yksinkertaistetusti uuden kartoitusjärjestelmän porrastus on seuraavanlainen:

  • Seuravalmentajat rankkaavat alueen parhaat pelaajatyypit.
  • Rankingin perusteella pelaajat saavat kutsun yksipäiväiselle paikalliselle maajoukkueleirille.
  • Paikallisten maajoukkueleirien ja kauden aikaisen pelaajaseurannan perusteella valitaan pelaajat alle 15-vuotiaiden maajoukkueeseen (ns. sisääntulomaajoukkue).
  • Maajoukkuekesän jälkeen maajoukkuetoiminta jatkuu sarjakauden aikana seurojen kanssa yhteistyössä toteutettavilla paikallisilla talenttileireillä.

Järjestelmäuudistuksen tavoitteena on terävöittää pelaajakartoitusta; tarjota aiempaa laadukkaampaa toimintaa sekä luoda entistä tehokkaampi yhteistyö maajoukkue- ja seuravalmennuksen välille.

Vuosi 2007 on järjestelmän sisäänajovuosi, jonka jälkeen se on täydessä käytössä. Järjestelmä on identtinen pojille ja tytöille.

Pelaajarankkaus

Vuonna 2007 kartoitettavat ikäluokat muodostuvat vuosina 1993 ja 1994 syntyneistä pelaajista. Seuravalmentajat rankkaavat alueidensa potentiaalisimmat pelaajat paremmuusjärjestykseen. Rankingin perusteella pelaajat saavat kutsun paikalliselle maajoukkueleirille.

Paikallisille maajoukkueleireille voidaan kutsua kuluvana vuonna myös vuonna 1992 syntynyt pelaaja, mutta tästä on erikseen sovittava maajoukkueen päävalmentajan kanssa.

Paikalliset maajoukkueleirit

Paikallisille maajoukkueleireille kutsuttava pelaajamäärä vaihtelee vuosittain potentiaalin mukaan. Pelaajia ei jaotella leireillä ikäluokkiin, vaan ratkaisevaa on pelaajan lahjakkuus.

Myös leirien määrä vaihtelee vuosittain. Vuodelle 2007 eteläiseen Suomeen kaavaillaan 2-3 leiriä, länteen kahta, kaakkoon yhtä leiriä, joiden lisäksi Keski-, Itä- ja Pohjois-Suomen lupauksille järjestetään 1-2 yhteisleiriä. Leirien määrän ratkaisee maantieteellinen pelaajapotentiaali ja tarkentuu pelaajarankkauksen jälkeen. Kukin pelaaja saa kutsun yhdelle leirille.

Tavoitteena on, että yksittäisellä leirillä on maksimissaan 18 pelaajaa. Jos potentiaalisia pelaajia on enemmän, järjestetään lisää leirejä. Mikäli vuonna 2007 toteutuu kaavaillut kahdeksan leiriä ja niillä on leiriä kohden 18 pelaajaa, osallistuu tällöin paikalliseen kartoitukseen yhteensä 288 poika- ja tyttöpelaajaa.

Pelaajien lisäksi alueen kaikki ikäluokan seuravalmentajat saavat kutsun leirille. Kullakin leirillä on vähintään kolme Koripalloliiton valmentajaa mukana harjoituksissa.

Yksittäinen leiri koostuu kahdesta kahden tunnin harjoituksesta. Harjoituksista toinen on tekniikkaharjoitus sisältäen harjoitteita, joita pelaajat voivat toteuttaa seuroissaan. Toinen harjoitus koostuu peleistä. Molempien harjoitusten sisällä on ominaisuusosioita sekä testejä. Harjoituksissa mm. esitellään maajoukkueiden pelitapaa, käydään läpi heittotekniikoita ja pienpeliharjoitteiden avulla tekniikoita ja taktiikoita. Lisäksi harjoitusten välissä järjestetään pelaajille ja muille halukkaille maajoukkuetoiminnan esittelyluento.

Vuonna 2007 paikalliset maajoukkueleirit järjestetään maalis- ja huhtikuun aikana. Jatkossa leirit järjestetään helmi- ja maaliskuussa.

Pelaajaseuranta

Pelaajatarkkailu tapahtuu kauden aikana kaikkien maajoukkuevalmentajien toimesta. Päävastuu on erillisellä nimeämisryhmällä, johon seura ja maajoukkuevalmentajat ovat aktiivisesti yhteydessä koko kauden ajan. Aluefinaaleissa on paikalla nimeämisryhmän jäsen ja/tai maajoukkuevalmentaja. Nimeämisryhmät julkistetaan myöhemmin.

Aluefinaalien jälkeen kutsutaan ensimmäiset pelaajat toukokuun alussa alle 15-vuotiaiden maajoukkueen leirille perustuen alueleireihin sekä pelaajaseurantaan.

Talenttileirit

Pelikaudesta 2007–08 alkaen alle 15-vuotiaiden maajoukkueen valmentajien johdolla ja nimeämisryhmän avustuksella järjestetään yhteistyössä seurojen kanssa paikallisia talenttileirejä. Yhdelle talenttileirille voi osallistua pelaajia useammasta seurasta. Vastuu leirien järjestämisestä on yhteistyöseuroilla.

Leirejä tulee olla yksi 1–2 kuukaudessa kauden aikana. Valmentajina toimivat nimeämisryhmän valmentajat sekä alle 15-vuotiaiden eli ns. sisääntulomaajoukkueen valmentajat. Heidän apunaan toimivat pelaajien seuravalmentajat. Konseptilla tarjotaan mahdollisuus seura- ja maajoukkuevalmennuksen aiempaa syvällisemmälle kohtaamiselle.

Talenttileireillä korostetaan yksilöllistä opetusta. Tavoitteena yksi valmentaja 2-3 pelaajaa kohden, jolloin opetus pysyy henkilökohtaisena. Leireihin liittyy aina myös ominaisuusharjoitteita.

Aikataulut & tulevaisuus

Vuoden 2007 aikataulutus uuden pelaajakartoitusjärjestelmässä on seuraavanlainen:

  • Kirje seuravalmentajille - 28.2. mennessä
  • Pelaajaranking suoritettu - 15.3. mennessä
  • Paikalliset maajoukkueleirit - 15.4. mennessä
  • Pelaajat kutsutaan alle 15-vuotiaiden maajoukkueeseen - 30.4. mennessä
  • Ensimmäinen alle 15-vuotiaiden maajoukkueleiri - 4.- 6.5.

Tulevaisuudessa pelaajaranking on suoritettu 31.1. mennessä, paikalliset maajoukkueleirit järjestetään helmi- ja maaliskuussa ja alle 15-vuotiaiden maajoukkuetoiminta käynnistyy toukokuussa.

Lue myösLisätietoja: /maajoukkueet/
 
2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

30.3.2007 Pohjoinen alue

Yli 300 nuorta katsastetaan paikallisilla maajoukkueleireillä

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestetään Helsingissä tulevana viikonloppuna. Kaikkiaan kutsun paikallisille maajoukkueleireille on saanut tai saa yli 300 pelaajaa.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

9.3.2011 Pohjoinen alue

Seuroille EM-karsintalippuja tarjoushintaan maaliskuun loppuun saakka

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten koripallomaajoukkueen elokuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Karsintojen kotiottelut pelataan Helsingin Jäähallissa 15.8. (Portugali) ja 21.8. (Unkari) ylösheiton tapahtuessa klo 19 molempina ottelupäivinä. Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen maaliskuun loppuun saakka mahdollisuuden lunastaa pääsylippuja tarjoushintaan.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

20.2.2017 Pohjoinen alue

SUSI All Stars -pelaajakartoituksen ilmoittautuminen alkaa

SUSI All Stars on Koripalloliiton valmennusohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuosittain järjestettävän SUSI All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan Suden polulla harjoittelemisesta, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokan muiden pelaajien kanssa. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star leiritykseen 10.4. mennessä.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

Näytä lisää vastaavia