Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

16.4.2019 21:46 Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

Valencia McFarlandin käsi kävi kaaren takaa kuumana. Kuva: Ville Vuorinen.

Finaalisarjan kolmanteen otteluun lähdettiin kimuranteissa asetelmissa. Peli-Karhujen takakentän tähtipelaaja Linda-Lotta Lehtoranta oli jälleen sivussa loukkaantumisen takia, mutta Catzin rosterissa oli puolestaan vajausta korin alla, kun Aleighsa Welch kärsi niin ikää loukkaantumisesta.

Vaikeasta lähtötilanteesta huolimatta Lappeenrannan Catz esiintyi parketilla ottelun avauspuoliskolla sisuuntuneena ja virtaa saaneena. Joukkueen hyökkäyspeli kulki nyt nopeammin ja sähäkämmin ja monella pelaajalla tuntui olevan hyvä heittopäivä. Etenkin Valencia McFarland heilutti sukkaa urakalla, sillä jo viidessä minuutissa takapelaaja oli säkittänyt kolme kaukoheittoa. Yhteensä McFarland nikkaroi ottelun aikana ilmiömäisesti 37 pistettä, kuusi levypalloa ja neljä syöttöä.

Aseettomaksi ei jäänyt myöskään Catzin puolustuspää. Kissalauma tarrasi PeKan pelaajiin kiinni takiaisen lailla ja tuplasi aggressiivisesti vaikeuttaen hallitsevan mestarin korintekoa. Puoliaikaan asti Peli-Karhujen pisteiden teko lepäsi vahvasti Brooke McCartyn yksilösuoritusten varassa eron revetessä toisen neljänneksen aikana parhaimmillaan jo 17 pisteeseen. Puoliajan tauolle lähdettiin lopulta kuitenkin hillitymmin lukemin 29-40.

Alku oli meiltä heikkoa ja meni jännityksen piikkiin. Emme puolustaneet tai hyökänneet haluamallamme tavalla. Tänään hyökättiin jostain syystä enemmän yksilöinä, kuin joukkueena, Noora Järvikangas päivitteli.

Kolmannen jakson aikana PeKa heräsi jo paremmin peliin mukaan. Aiemmin pimennossa ollut Brittany Starling alkoi saada onnistumisia olan takaa ja sentteri tykitteli jakson aikana peräti kymmenen pistettä. Lääkkeitä ja ryhtiä alkoi joukkueelta löytyä nyt myös puolustuspäähän ja kuin varkain oli ero kaventunut jo kahdeksaan pisteeseen päätösjaksolle rynnistettäessä.

Päätösjakso tarjoili jälleen viime ottelun tapaan finaalisarjan arvoisen trillerin. Molemmat joukkueet järjestivät todellisen pistenäytöksen, eikä etenkään Petra Noposen (9) jaloissa näyttänyt painavan laiturin osuessa peräti kolmesti keskelle kaukoheitoissaan. Draaman kaari sai ottelussa jälleen täyttymyksensä reilu minuutti ennen summeria, kun PeKan McCartyn virhetili täyttyi, ja hetkeä myöhemmin Starling onnistui tästä huolimatta tuomaan kotijoukkueen tasatilanteeseen.

PeKan hurjasta loppurynnistyksestä huolimatta Catz ei suostunut taipumaan. Kotijoukkueen puolustusta läpi ottelun koetellut Elena Reshetko haastoi kokeneena pelaajana itsensä onnistuneesti vapaaheitoille vieden joukkueensa kahden pisteen johtoon. Peli-Karhujen viimeinen hyökkäys ei tuottanut enää tulosta, mikä tarkoitti Catzin voitonjuhlia ja finaalisarjan ratkaisun venymistä.

Uskomattoman hieno suoritus tänään kaikilta pelaajilta. Ihailtavaa, millä kurinalaisuudella ja toteutuksella pelasimme tänään. Teimme tosi vähän taktisesti virheitä, kolme menetystä per ottelu on kova luku. Henkisesti oli myös todella kova suoritus pelaajilta. Lopussa olimme vaikeuksissa Starlingin kanssa, mutta kokonaisuudessaan toteutuksen taso oli tänään ihan eri aiempiin peleihin verrattuna, Mika Haakana niputti.

McFarlandin lisäksi kovaa tulosta joukkueelle latoi Elena Reshetko, joka pelasi täydet minuutit (17/13/5s). Roosa Kosonen sai mukiinmenevästi kasaan lukemat (10/8).

Roope Mäkelän mukaan joukkueen peli meni staattiseksi:

Alussa peli meni vähän siihen, että tungimme palloa väkisin sisään, eikä kellään oikein tuntunut uppoavan. Pelimme hyökkäyspäädyssä meni staattiseksi, emmekä saaneet omaa pallon liikettä, koska jouduimme ottamaan palloa sukasta koko ajan. Pitää analysoida myöhemmin, miksi McFarland pääsi tekemään tuhojaan näin paljon.

Kotijoukkueen ylivoimaisesti tehokkain oli Brittany Starling, jonka tupla-tupla oli vertaansa vailla (30/20). Brooke McCarty heitti hyvillä prosenteilla lukemat (26/6s). Muut joukkueen pelaajat jäivät tällä kertaa pisteissä kauas McCartyn ja Starlingin lukemista.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan finaalisarja jatkuu sunnuntaina 21.4. klo 14:15 Lappeenrannan urheilutalossa, jolloin mestaruus on jälleen katkolla Peli-Karhuille. Yle TV2 aloittaa televisiolähetyksen klo 14:01.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.