Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

Seairra Barret pelasi hienosti Catzin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Hongan vahva startti siivitti sen voittoon

Tapiolan Honka sai vieraakseen Forssan Alun. Espoolaisjoukkue oli ottelussa tyly emäntä ja nappasi ottelusta voiton.

Kotijoukkue oli parempi avauspuolikkaalla. Espoolaiset olivat terävämpiä niin hyökkäys kuin puolustuspäässä ja se kasvatti eroa tasaiseen tahtiin. Puoliajalla tilanne oli 46-30.

Kolmas jakso oli pisteiden valossa ottelun tasaisin. Honka kuitenkin varmisti voiton viemällä päätösjakson selvästi. Sarjapisteet jäivät Espooseen 90-64.

- Onnistuttiin ottelun alkuun tulemaan energisellä ilmeellä ja saatiin siitä meidän puolustus toimimaan. Forssan tasoisen joukkueen pitäminen 64 pisteessä oli meidän suunnitelman onnistuminen. Korin alta pystyttiin tänään dominoimaan. Kiitos junioreille äänekkäästä kannustuksesta, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm myhäili.

Elsa Lemmilä teki ottelussa tupla-tuplan 26 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Carmen Tyson-Thomas pussitti 19 pistettä ja keräsi hurjat 20 levypalloa.

- Ei ollut kauhean hyvä peli meiltä. Me ei saatu hyökkäystä toimimaan eikä juostu taaskaan kuvioita oikein. Puolustukseen paluu ei myöskään toiminut ja Honka pääsi juoksemaan aivan liikaa nopeita. Kyllä meillä on paljon tekemistä hyökkäyksen kanssa että saadaan kaikki samalle sivulle ja selväksi mitä halutaan siellä tehdä. Lisää aggressiivisuutta puolustukseen ja levypalloihin. Ei auta kuin palata takaisin treenaamaan ja siitä eteenpäin, FoA:n Tuulia Anttonen sanoi.

Ottelutilasto

PeKa vei trillerin

Kotkassa pelattiin Kymenlaakson derby, jossa PeKa kohtasi Kouvottaret. Kotijoukkue nousi päätösjaksolla voittoon 68-64.

Avausjaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hienosti. Kotijoukkue karkasi tauolle kuuden pisteen johdossa.

Toisella jaksolla Kouvottaret sai puolustuksensa toimimaan ja piti vastustajansa seitsemässä pisteessä. Puoliajalle mentäessä kotijoukkueen johto oli kaventunut pisteeseen.

Kolmannella jaksolla Kouvottaret oli edelleen hieman kotijoukkuetta edellä ja nousi ottelussa kuskin paikalle. Päätösjaksolle lähdettiin vieraitten johtaessa 51-48.

PeKa vei kuitenkin päätösjakson nimiinsä. Ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä minuutilla. Roosa Lehtoranta heitti vapaaheittoviivalta ottelun päätöslukemiksi 68-64.

Naomi Davenport teki ottelussa 19 pistettä ja nappasi 19 levypalloa. Inga Orekhova keräsi tilastorivikseen 21 pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina teki Kouvottarille 19 pistettä ja kaapi seitsemän levypalloa.

Ottelutilasto

Catzille tärkeät pisteet

Tampereella pelattiin peräpään kamppailu, jossa Catz matkasi Pyrinnön vieraaksi. Catz haki tärkeän vierasvoiton 82-68.

Lappeenrantalaisryhmä aloitti ottelun vahvasti. Joukkue heitti hienosti ja karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 26-16.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat ja oli puolestaan Pyrinnön vuoro esittää onnistumisia hyökkäyspäässä. Sen ansiosta kotijoukkue johti puoliajalla 41-38.

Puoliajan jälkeen vierasjoukkue otti jälleen komennon itselleen. Johtoasema vaihtui jälleen ja Catz pääsi päätösjaksolle kuuden pisteen etumatkalta.

Vieraat pelasivat vahvan päätösjakson. Sen ansiosta vieraspisteet matkasivat Lappeenrantaan 82-68.

- Olen tyytyväinen siihen, minkälaista sisua meidän pelajat tänään näytti kentällä. Tokalla jaksolla vähän meinattiin hyytyä, koska vastustaja oli niin pirskatin aggressiivinen, mutta päästiin sen yli, ja saatiin tarvittavat pisteet tehtyä. Meillä puuttui avausviisikosta kaksi pelaajaa, mutta ei mitään hätää. Hyvin nousi muita ratkaisijoita, ja saatiin tosi tärkeä voitto, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen kertasi.

Seairra Barret urakoi 23 pisteen ja kymmenen levypallon arvoisesti. Ottelun hahmo oli kuitenkin vierasjoukkueen kapteeni Elena Melto, joka pussitti 25 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Pyrinnön Anni Jämsälle merkittiin 14 pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

- Meillä oli kaikki ainekset voittoon tänään. Meidän peli paranee koko ajan, mikä on kaikkein tärkein asia. Loppujen lopuksi sarjan voittaja on se joukkue, joka kehittyy ihan loppuun asti. Meillä suunta on ylös päin, ja se välittyi tänään, Pyrinnön Evianna Sipilä sanaili.

Ottelutilasto

ToPo kaatoi EBT:n

Illan neljännessä ottelussa pääkaupunkiseudulla ToPo emännöi EBT:tä. ToPo vei pisteet 73-65.

Avauspuoliaika oli pitkään todella tasainen. Kotijoukkue onnistui kuitenkin hieman paremmin oman pelisuunnitelmansa toteuttamisessa ja pääsi puoliajalle johdossa 36-28.

Kolmas jakso oli tasainen. EBT onnistui kaventamaan eron kuuteen pisteeseen.

Päätösjaksolla vieraat pysyivät ToPo:n kannassa, mutta eivät onnistuneet nousemaan voittoon asti. ToPo vei ottelun 73-65.

Erika Davenport upotti 20 pistettä ja keräsi 16 levypalloa. Gabriela Bronson säesti 21 pisteellä. Alyesha Lovett teki espoolaisille 24 pistettä ja nappasi 13 levypalloa.

Ottelutilasto

 
18.1.2022 21:56 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

Näytä lisää vastaavia