ToPo murskasi Catzin – voitot myös Vedolle ja Peli-Karhuille

4.12.2021 19:09 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin Vimpelin Vedolle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

Anni Kujala heitti ennätyspisteensä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpelin vahva alku liikaa Pyrinnölle

Vimpelin Veto jatkoi vahvojen kotiotteluidensa sarjaa. Tällä kertaa joukkueen kotitaian sai kokea Tampereen Pyrintö. Kotijoukkue voitti 85-70.

Vimpeliläisryhmä tuli otteluun ryminällä ja otti heti alussa luulot pois vierailtaan. Se vei avausjakson 28-12.

Toiselle jaksolle roolit vaihtuivat, kun Pyrintö sai paremmin ottelun juonesta kiinni ja kavensi eron kuuteen pisteeseen ennen puoliaikaa.

Toisella puoliajalla peli tasoittui hieman. Vimpeli kasvatti jälleen johtoaan ja päätösjaksolle lähdettiin tilanteesta 61-50.

Pyrintö taisteli päätösjaksolla hienosti, mutta ei onnistunut enää saamaan kunnollista kirivaihdetta päälle. Vimpeli vei voiton 85-70 ja jatkaa kotonaan tappioitta.

- Pyrintö puolusti paikkapuolustusta ja tällä kaudella ei ole ollut vastassa joukkueita, jotka pelaavat sitä. Löysimme keinoja tehdä koreja eri paikoista. Puolustuksessa saatiin oltua tarpeeksi aggressiivisia, eikä annettu Pyrinnön tehdä liian helppoja koreja. Kirivaiheessa Pyrinnöllä meni kolkkeja sisään ja saivat hyvän fiiliksen. Meillä taas muutama kolmonen meni ohi. Vaikka meillä on tällä kaudella tullut ottelussa lyhyt huonompi jakso, olemme kuitenkin pystyneet palaamaan meidän omalle tasollemme, Riikka Kujala kertasi ottelua.

Shaylen Burnett oli illan hahmo. Hän upotti 26 pistettä, nappasi 17 levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Anni Kujala oli hurjassa heittovireessä ja heitti pääsarjauransa ennätyspisteet. Hän teki 24 pistettä. Pyrinnön Anna Peltola heitti niinikään oman ennätyksensä. Hänelle kirjattiin 16 pistettä.

- Alku oli tosi tahmea, emmekä pystyneet suoriutumaan niin kuin ajattelin eli otettua kolmosia pois vähän paremmin. Saatiin itseluottamus kuntoon jossain vaiheessa ja ihan hyvin taisteltiin takaisin pelin. Annoimme liian helppoja kolmen pisteen heittoja ja levypallopeli hävittiin, vieraiden päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

Ottelutilasto

Peli-Karhujen puolustus myrkkyä EBT:lle

Espoo Basket Team sai vieraakseen hienosti viime aikoina pelanneen sarjakärjen. Peli-Karhut haki pisteet 71-56.

Kotijoukkue oli vaikeuksissa vieraiden puolustuksen kanssa avaujaksolla. Se sai kasaan vain viisi pistettä. Pisteillä ei juhlinut myöskään PeKa, mutta avausjakso päättyi heidän hyväkseen 14-5.

Kotkalaiset saivat hurmoksen päälle hyökkäyspäässä toisella jaksolla. Sen ansiosta joukkue kasvatti johtoaan puoliajalle mentäessä lukemiin 43-21.

EBT tuli pukusuojasta sisuuntuneena ja onnistui kaventamaan eroa kolmannella jaksolla. Päätösjaksolle jäi kuitenkin kirittävää, sillä vierasjohto oli viimeisellä tauolla 16 pistettä.

Viimeisellä jaksolla kumpikaan joukkue ei juhlinut pisteiden valossa. Ero pysyi lähes samana ja Peli-Karhut pääsi juhlimaan voittoa 71-56.

Inga Orekhova pelasi hienon ottelun ja teki 19 pistettä ja repi 16 levypalloa. Naomi Davenportille kirjattiin 15 pistettä ja 13 levypalloa. Kelsey Mcclure teki EBT:lle 14 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Ottelutilasto

Catz jäi ToPo:n jalkoihin

Lappeenrannan Catz sai vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi Lappeenrannan urheilutalolle. Kotijoukkue oli täysin vastaantulija, kun ToPo haki vieraspisteet 85-48.

Helsinkiläisjoukkue teki Catzin hyökkäyspelaamisen vaikeaksi avausjaksolla. Se karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 19-10.

Vieraat kasvattivat johtoaan toisella jaksolla. Catz sai hyökkäyspelinsä toimimaan hieman paremmin, mutta puoliajalle mentiin tilanteessa 43-27.

ToPo oli kolmannella jaksolla omaa luokkaansa. Se kasvatti johtoaan 30 pisteeseen.

Päätösjakso oli enemmänkin kosmeettinen. Vieraat veivät senkin nimiinsä ja voittivat ottelun 85-48.

Taru Tuukkanen teki 24 pistettä, nappasi yhdeksän levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Erika Davenport kirjautti tupla-tuplan 18 pisteellä ja 13 levypallolla. Elena Melto teki Catzille 13 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Ottelutilasto

 
7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 21:04 Naisten Korisliiga

PeKa, EBT ja ToPo välieriin

Kolme joukkuetta selvitti tiensä välieriin naisten Suomen Cupissa. Pokaalin metsästystä jatkavat PeKa, EBT ja ToPo.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

8.12.2021 20:40 Naisten Korisliiga

HBA:lle makoisa kotivoitto

Illan ainoassa ottelussa Vimpelin Veto matkasi Helsinkiin Märskyn vieraaksi. Kotijoukkue pelasi vakuuttavasti ja nappasi sarjapisteet 96-77.

5.12.2021 09:52 Naisten Korisliiga

Gabriela Bronson ToPoon

Naisten Korisliigan kärkipaikoista taisteleva ToPo on solminut sopimuksen viime kaudella Tapiolan Hongassa pelanneen Gabriela Bronsonin kanssa.

3.12.2021 20:38 Naisten Korisliiga

HBA karisti Alun kannoiltaan toisella puoliajalla

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. Siinä HBA kukisti Forssan Alun 81-57 ja katkaisi samalla kahden ottelun mittaisen tappioputkensa.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

30.11.2021 12:20 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierien aikataulut selvillä

Naisten ja miesten Suomen Cupin puolivälierät pelataan 10.-12. joulukuuta. Voittajat selviytyvät Urhea-hallissa tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

Näytä lisää vastaavia