EBT:lle tärkeät sarjapisteet trillerissä – Hood kirjautti tripla-tuplan Peli-Karhujen voitossa

7.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga palasi joulutauolta neljällä ottelulla. Voitot kirjattiin EBT:lle, Peli-Karhuille, Pyrinnölle ja ViVe:lle.

Nicole Ogun lukeui EBT:n parhaimmistoon. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

EBT haki vieraspisteet trillerin päätteeksi

Espoo Basket Team haki illan kierroksella isot vieraspisteet Kouvottarien kustannuksella. Voitto kirjattiin vieraille 81-80 (44-41).

Kouvottaret otti taisaisella avausjaksolla johdon. Isoa eroa ei kuitenkaan syntynyt.

Toisella jaksolla etenkin vieraiden hyökkäyspelaaminen parani ja espoolaiset nousivat johtoon. Puoliajalla vierasjohto oli kolmessa pisteessä.

Myös toisella jaksolla peli säilyi tasaisena. Ratkaisu nähtiin vasta ottelun viimeisillä sekunneilla. EBT:n Erika Mace ja Nicole Ogun kasvattivat vapaaheitoillaan vierasjohdon neljään pisteeseen, eikä Kouvottarien kolmen pisteen heitto enää riittänyt viemään ottelua jatkoajalle.

Mace pelasi loistavan pelin. Hänelle kirjattiin 24 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Nicole Ogun sai kasaan tupla-tuplan 17 pisteellä ja 16 levypallolla. Shaiquel McGruder pussitti emännille 25 pistettä.

Ottelutilasto

PeKa tylsytti HBA:n

Kotkan Peli-Karhut haki vierasvoiton Helsingistä. HBA jäi kotkalaisten jalkoihin 82-48 (40-27).

Kotkalaisten heitot upposivat pelin alussa hienosti. Joukkue vei ensimmäisen jakson nimiinsä 29-17. Tämän jälkeen molemmilta joukkueilta suurimmat onnistumiset nähtiin puolustuspäässä.  Puoliajalla vierasjohto oli 13 pistettä.

Vierasjoukkue ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla, kun se onnistui jälleen hienosti hyökkäyspäässä. Suurimmillaan PeKa:n johto kävi 36 pisteessä.

- Ensimmäinen erä oli meiltä tosi hyvää peliä, pallo liikkui ja maltoimme hakea vapaat heittopaikat. Toisessa erässä heittotarkkuus vähän heikkeni, mutta ottelun loppu meni taas laadukkaammin. Kokeneiden pelaajien rinnalla on helppo pelata ja saada kokemusta Korisliigasta, Amanda Mäkelä kertasi.

Da’Nasia Hood teki tripla-tuplan. Hänelle kirjattiin 24 pistettä, 18 levypalloa ja kymmenen riistoa, joka on tämän kauden suurin riistomäärä. Lotta Vehka-aho 14/8/8 koriin johtanutta syöttöä onnistui myös hyvin. Albina Syla teki Märskylle 17 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Ottelutilasto

Pyrintö selätti FoA:n vaikeasta alusta huolimatta

Tampereen Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 92-83 (47-41).

Vierasjoukkue tuli pelitauolta pirteästi eikä Pyrintö pystynyt vastaamaan ensimmäisellä jaksolla. Vieraat pääsivät toiselle jaksolle yhdeksän pisteen johdossa.

Toisella jaksolla tamperelaisjoukkue upotti heittoja kovalla prosentilla ja nappasi johtoaseman.

Jälkimmäinen puoliaika oli tasaisempi. Kotijoukkue piti kuitenkin johdostaan kiinni päätösvihellykseen asti.

- Voitto on tärkeintä tämän päivän pelistä. Ensimmäisellä jaksolla emme onnistuneet puolustuksessa. Kolme viimeistä jaksoa hyvää peliä meiltä. Niihin täytyy olla tyytyväinen. Pitkän tauon jälkeen pelaaminen on aina erilaista, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius sanoi.

Saana Kujala pussitti emännille 23 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Kayla Shaw 21/10/9 koriin johtanutta syöttöä oli lähellä tripla-tuplaa. Shelby Cheslek teki vieraille tupla-tuplan 26 pisteellä ja 13 levypallolla.

Ottelutilasto

Vimpelille iso voitto Espoossa

Vimpelin Veto haki voiton Espoosta. ViVe voitti sarjassa kolmantena olevan Hongan 91-81 (47-44).

Ensimmäinen puoliaika oli ottelussa tasainen. Molemmat joukkueet onnistuivat hienosti hyökkäyspäässä. Puoliajalla vierasjohto oli pistettä.

Kolmas jakso oli Vimpelin hallintaa. Heittopeli toimi edelleen ja samaan aikaan vieraat onnistuivat hidastamaan emäntien hyökkäystä. Vierasjohto kasvoi jaksolla 16 pisteeseen eikä Honka enää toipunut.

- Kokonaisuudessaan meiltä hyvä peli. Ensimmäisen ja toisen erän vaiheilla meillä oli huonompi jakso, mutta saimme puolustuksen kasaan. Sitä kautta pystyimme voittamaan. Meillä on uusia pelaajia ja olemme joulutauon aikana treenanneet kovaa, Silja Viita kertasi.

Samatha Breen keräsi kovat tilastot. Hänelle kirjattiin 37 pistettä, 15 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Jah Che Whitfield debytoi 15 pisteeen arvoisesti. Cierra Walker pussitti Hongalle 32 pistettä.

Ottelutilasto

 
24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

Näytä lisää vastaavia