Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

29.11.2019 14:13 Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

Elina Koskimies on aloittanut kauden Espanjassa hienosti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ibaizabal on ollut Liga Femenina 2:n alkukauden selkeä yllättäjä. Viime kaudella joukkue sijoittui lohkossaan yhdeksänneksi, mutta nyt se johtaa sarjaa puhtaalla pelillä kahdeksan kierroksen jälkeen. Se on sarjan ainoa puhtaan pelin joukkue.

- Alku on mennyt vielä paremmin kuin odotin, vaikka tiesin meidän pystyvän taistelemaan kärkisijoista. Olemme pelanneet hyvin joukkueena ja meillä on monia hyviä pelaajia. Eri peleissä eri pelaajat pystyvät ottamaan vastuuta, Koskimies kertoo joukkueen alkukaudesta.

Koskimies on nopeasti ottanut paikkansa joukkueesta. Vastuuta on tullut, sillä hän on kerännyt tällä kaudella eniten peliaikaa joukkueestaan ahkeroidessaan kentällä noin 28,5 minuutin keskiarvolla ja on tilastoinut keskiarvoikseen 8,8 pistettä, 4,3 levypalloa, 1,5 syöttöä ja 1,6 riistoa. Koskimies löytää kuitenkin edelleen parannettavaa.

- Pelata saa melkein niin paljon kuin haluaa ja vastuuta tulee. Pitää vain katsoa entistä enemmän oma heitto ja valmentaja korostaa, että pitää ottaa omia ratkaisuja. Tykkään meidän pelitavasta ja olen päässyt siihen hyvin sisään.

Isot erot yliopistokoripalloon

Neljän USA:ssa vietetyn vuoden jälkeen muutto Espanjaan on vaatinut hieman totuttelua sekä pelikentällä että sen ulkopuolella.

- Pelitempo on nopeampi kuin yliopistossa ja siihen kesti vähän aikaa tottua. Muuten olen päässyt hyvin mukaan. Pelaamme aika suoraviivaisesti, ja jos on paikka, niin se myös sitten käytetään. Se on osasyy myös korkeaan tempoon. Jenkeissä myöskään moni joukkue ei puolustanut koko kentältä ylhäältä saakka, mutta me ja moni muu joukkue tekee sitä täällä. Tykkään siitä, että ollaan vähän aggressiivisempia. Täällä saa ottaa myös vähän enemmän kontaktia ja peli on fyysisempää kuin yliopistossa.

- Täällä on aika rento meininki. Aikatauluja ei suunnitella hirveän pitkälle ja suunnitelmat saattavat muuttua jopa samana päivänä. Sen vuoksi ei hirveästi pysty suunnittelemaan mitään etukäteen, mutta koristahan tänne on tultu pelaamaan.

Elina Koskimies on aloittanut espanjan opiskelut. (Kuva: Ville Vuorinen)

- Suurin yllätys oli varmasti se, ettei valmentaja puhu englantia. Siihen on pitänyt vähän totutella. Haluan aina tietää kaikesta kaiken, mutta nyt joku joukkuekaveri kääntää minulle mitä valmentaja sanoo, mutta eiväthän he ihan sana sanasta tietenkään käännä, Koskimies naureskelee.

Ajan myötä kieliongelmaan on luvassa helpotusta, sillä Koskimies opiskelee ahkerasti kieltä.

- Ymmärrän espanjaa jo hyvin ja opiskelen neljä kertaa viikossa eikä niilläkään tunneilla puhuta muuta kuin espanjaa. Siinä joutuu paljon kuuntelemaan ja hiljalleen se on tarttumassa. Keskustelua en kuitenkaan vielä pysty käymään.

Tasainen sarja

Liga Femenina 2:ssa nähdään tällä kaudella poikkeuksellisen paljon suomalaispelaajia, kun sarjassa pelaavat Koskimiehen lisäksi myös Helmi Tulonen, Vilma Kesänen ja Anniina Äijänen. Koskimies on ehtinyt jo pelata Tulosta ja Äijästä vastaan tämän kauden aikana.

- On kiva, kun on muitakin suomalaisia. Meillä on ollut kaksi vieraspeliä ja ne olivat tosi tiukkoja pelejä ja tunnelma oli katossa. Sai hyvän fiiliksen päälle, kun katsomossa oli tunnelmaa, vaikka vastustajan kannattajia olivatkin.

- Jonkin verran olemme yhteydessä ja kyselemme kuulumisia. Pelien jälkeen on sitten kiva jäädä juttelemaan vähäksi aikaa.

Elina Koskimies ja Anniina Äijänen ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Liga Femenina 2 on jaettu kahteen 14 joukkueen lohkoon, joista lohkojen neljä parasta etenevät pudotuspeleihin taistelemaan noususta. Koskimiehellä on kova usko, että joukkue löytyy kärkisijoilta myös kauden päätteeksi.

- Varmasti vaikeaa tulee, sillä sarjassa on paljon hyviä joukkueita ja se on tosi tasainen. Kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. Tavoitteena on nyt päästä neljän parhaan joukkoon ja siten taistelemaan noususta. En usko, että kaikkia kauden otteluita pystymme kuitenkaan voittamaan.

Lauantaina Ibaizabal saa kovan haasteen, kun se kohtaa kärkiottelussa Estudiantesin. Estudiantes on hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun ja voittanut kuusi edellispeliään. Vastakkain ovat siis kaksi sarjan kovakuntoisinta joukkuetta.

- Se on kova joukkue ja heillä on hyviä isoja pelaajia. He tekevät paljon pisteitä, mutta toisaalta he puolustavat myös hyvin. Meidän on pystyttävä pelaamaan hyvää puolustuspeliä eikä antaa yhtään periksi.

Elina Koskimiehen tilastot Liga Femenina 2:ssa

Henkilöt

 
26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

Näytä lisää vastaavia