Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

Kouvottaret jahtaa Rashida Timbillan johdolla seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan mestaruutta juhlitaan tänä keväänä Kymenlaaksossa. Finaalisarjassa kohtaavat Kouvolan Kouvottaret ja Kotkan Peli-Karhut. Kaupunkien väliset lyhyet välimatkat antavat yleisölle paremmat mahdollisuudet saapua paikan päälle, joka tulee näkymään pelien tunnelmassa.

- Tunnelmaa tulee varmasti olemaan molemmilla paikkakunnilla hieno. Molemmat joukkueet tulevat varmasti saamaan lisäenergiaa yleisön tuesta, Kouvottarien päävalmentaja Joona Frimodig sanoo.

Kouvottaret on pelannut pudotuspeleissä toistaiseksi todella vakuuttavasti. Avauskierroksella se pudotti Hongan otteluvoitoin 2-0. Välierissä ToPo:sta ei ollut lopulta joukkueelle vastusta vaan se eteni finaaliin 3-0.

Kouvottarien peli on parantunut sen jälkeen, kun se nappasi riveihinsä Taeler Deerin. Pudotuspeleissä joukkueen tähtenä on häärinyt Rashida Timbilla. Hienoja otteita ovat esittäneet myös Sarah Toeaina ja Henriikka Vähäuski.

Finaalisarjassa on vastakkain kaksi sarjan parasta joukkuetta pistekeskiarvolla mitattuna. Puolustuspeli tuleekin olemaan isossa roolissa, kun mestaruutta ratkotaan.

- Puolustuspelaaminen tulee olemaan merkittävässä roolissa. Mitä enemmän me saamme stoppeja ja päästään juoksemaan kenttää niin sitä vahvemmilla me olemme. 1vs1 puolustuksessa kaarella sekä sisällä on pärjättävä ettei PeKa pääse edun jälkeen liikuttamaan palloa jolloin ollaan pesukoneessa. Palloskriini puolustus on myös iso tekijä tämän sarjan voiton kannalta, Frimodig päättää.

Peli-Karhut pääsi pudotuspeleihin ykkössijoitettuna, joten se pääsee finaalisarjaan kotiedun tuoman edun turvin. Joukkueen päävalmentaja Mika Hartonen ei kuitenkaan osaa suoraan sanoa kuinka ison edun PeKa siitä saa, sillä molemmat joukkueet ovat pelanneet loistavasti myös vieraskentällä.

Kotkalaisryhmä pudotti puolivälierissä Forssan Alun suoraan 2-0. Se joutui kuitenkin koville HBA:ta vastaan ja eteni finaaleihin rankan sarjan pääteeksi otteluvoitoin 3-2.

PeKa tavoittelee jo neljättä peräkkäistä Suomen mestaruuttaan ja joukkueessa on hyvät tunnelmat finaalisarjan alla.

- Kaikki tullaan laittamaan likoon. Peleissä tulee olemaan varmasti hieno tunnelma. Hallit täyteen ja kannattajilla on lyhyt matka tulla myös vieraspeleihin.

Naomi Davenport on pelannut hienot pudotuspelit. Lisäksi joukkueesta löytyy paljon tähtiä Zykera Ricen ja Linda-Lotta Lehtorannan johdolla. Kokoonpano on laaja, josta on varmasti hyötyä erityisesti pitkässä pudotuspelisarjassa.

Keskinäiset kohtaamiset on tällä kaudella merkitty kotkalaisille 3-1. Viimeisimmän ottelun vei kuitenkin Kouvottaret.

Puolustuspelillä on myös Hartosen mukaan iso rooli finaalisarjassa.

- Puolustus ratkaisee voittajan. Tuskin kumpikaan haluaa korintekokilpailua. Lisäksi meidän on onnistuttava levypallopelissä ja keskityttävä omaan tekemiseen molemmissa päissä, Hartonen päättää.

Ottelusarjan ensimmäinen ottelu alkaa tänään klo 17. Se on nähtävissä Ruudussa.

 
25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

9.4.2023 19:09 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen finaalipaikka

PeKa eteni jälleen finaaleihin ja tavoittelee viidettä peräkkäistä mestaruutta. Se haki päivän ottelussa vierasvoiton 95-67 ja vei välieräsarjan 3-1.

7.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Torpan Pojat otti toisen voiton välierissä, kun se kaatoi ViVe:n 78-66. Helsinkiläiset johtavat välieräsarjaa 2-1.

6.4.2023 21:10 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voiton päässä finaaleista

Kotkan Peli-Karhut oli toipunut tappiosta ja esiintyi vakuuttavasti kotiyleisönsä edessä. Se ei antanut FoA:lle mahdollisuutta ryöstöön, vaan voitti selvästi 95-61. Samalla se siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

5.4.2023 20:30 Naisten Korisliiga

ViVe tasoitti ottelusarjan

Vimpelin Vedon ja ToPo:n välieräsarjassa pelattiin toinen ottelu. Vimpeli oli vahvempi kotonaan 88-81 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1.

Näytä lisää vastaavia