Hongalle runkosarjan kakkostila – Catz nousi kahdeksanneksi

17.3.2021 20:50 Naisten Korisliigan toiseksi viimeisellä kierroksella pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät PeKa, Catz, Honka ja Kouvottaret.

Cierra Dillard johdatti Hongan runkosarjan kakkossijalle. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Hurja kolmas jakso siivitti PeKa:n voittoon

Kierroksen kärkikamppailu pelattiin Espoossa, jossa EBT sai vieraakseen Peli-Karhut. Vieraat nousivat voittoon hurjan kolmannen jakson avulla 87-85.

Avausjakso oli tasainen. Molemmilla joukkueilla oli jakson aikana hetkensä, mutta lopulta EBT karkasi tauolle kolmen pisteen johdossa.

Toisella jaksolla kotijoukkue tiivisti puolustustaan. Se sai pidettyä kotkalaisjoukkueen 11 pisteessä. Puoliajalla EBT oli kuskin paikalla 43-31.

Toiselle puolikkaalle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Se aloitti jakson 15 perättäisellä pisteellä ja nousi johtoon. Anissa Pounds oli jakson aikana pitelemätön. Hänelle merkittiin jakson aikana huimat 17 pistettä ja hänen johdollaan PeKa pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 68-60.

EBT nousi viimeisellä jaksolla aivan vieraiden kantaan. Morgan Bateyn vapaaheitolla joukkue nousi pisteen päähän 54 sekuntia ennen ottelun loppua. Tätä lähemmäs se ei kuitenkaan päässyt ja pisteet matkasivat Kotkaan 87-85.

- Aloitettiin aika vaisusti eikä saatu pelistä kiinni. Puoliajalla koottiin itsemme ja tulimme paremmin toiselle puolikkaalle. Oli kyllä tiukka peli ja onneksi kääntyi meidän puolelle tuossa lopussa, Pounds totesi.

Pounds oli koko ottelun ajan hurjassa vireessä. Hän laittoikin henkilökohtaisen piste-ennätyksensä uusiksi. Nyt se on 36 pistettä. Pounds upotti kahdeksan kolmen pisteen heittoa. Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun vieraiden kokoonpanoon ja tilastoi heti tupla-tuplan. Hän teki 13 pistettä ja jakoi 12 koriin johtanutta syöttöä. Hannah Little oli kotijoukkueen tehokkain 24 pisteellä ja 19 levypallolla.

- Tänään kilpailimme hyvin. Pelasimme huonosti kolmannen jakson, mutta muuten taistelimme hyvin, Little sanoi.

Ottelutilasto

 

Catz nousi pudotuspelipaikalle

Lappeenrannan Catz matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Ottelulla oli suuri merkitys vieraiden pudotuspelitoiveiden kannalta ja se onnistuikin nappaamaan voiton 94-65.

Catz aloitti ottelun vahvasti niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Lappeenrantalaiset veivät nimiinsä molemmat jaksot avauspuoliskolla. Puoliajalla vierasjohto oli 45-22.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. Molemmat joukkueet tekivät 22 pistettä ja viimeiselle jaksolle Catz pääsi 23 pisteen johdossa.

Päätösjaksolla Catz varmisteli voittoaan ja vei jakson kuudella pisteellä. Ottelun voitto kirjattiin vieraille 94-65. Voitolla lappeenrantalaisjoukkue nousi viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Veera Pirttinen heitti ottelussa korkeimman pistemäärän. Hän upotti 21 pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Mariah King teki paluun vieraiden pelaavaan kokoonpanoon ja säkitti 19 pistettä sekä keräsi seitsemän levypalloa. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 11 pistettä ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

 

Hongalle runkosarjan kakkossija

Sarjakakkonen Tapiolan Honka sai vieraita Vimpelistä. Kotijoukkue ei antanut vierailleen juurikaan mahdollisuuksia ja vei ottelun 100-77.

Hongan hyökkäyspeli toimi loistavasti avauspuoliajan aikana. Se onnistui tekemään 55 pistettä ja johti peliä puoliajalla 17 pisteellä.

Honka vei myös kolmannen jakson nimiinsä. Jakson aikana erityisesti Cierra Dillard ja Taru Tuukkanen aiheuttivat päänvaivaa vieraille. Päätösjaksolle lähdettiin tilanteesta 79-57.

Viimeisellä jaksolla ei nähty ihmettä. Honka vei ottelusta pisteet 100-77. Kun samaan aikaan PeKa voitti EBT:n tarkoitti voitto sitä, että Honka nappasi itselleen runkosarjan kakkossijan.

Edellisessä ottelussa kauden korkeimman pistemääränsä heittänyt Dillard paransi ennätystään pisteellä. Hänelle merkittiin ottelussa 40 pistettä, kuusi levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Tuukkaselle kertyi tupla-tupla 26 pistettä ja 16 levypalloa. Kayla Gordon oli vieraiden ykkönen 19 pisteellä ja 22 levypallolla.

Ottelutilasto

 

Kouvottaret kaatoi ToPo:n

Sarjassa vielä kotietua tavoitteleva Kouvottaret matkasi Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Vierasjoukkue vei ottelusta tärkeät pisteet 82-67.

Avausjakso oli ottelussa tasainen. Vieraat pääsivät ensimmäiselle tauolle johdossa 20-19.

Toisella jaksolla Kouvottarista löytyi ratkaisijoita laajalla rintamalla. Se onnistuikin kasvattamaan johtoaan kuudella pisteellä.

Jälkimmäinen puolisko mentiin myös pienessä vierashallinnassa. Kouvolalaisjoukkue kasvatti johtoaan niin kolmannella kuin neljännelläkin jaksolla ja vei voiton 82-67. 

Tappio oli iso kolaus ToPo:n pudotuspelihaaveille. Se on nyt yhdeksäntenä, kun yksi kierros on vielä pelaamatta. 

Sarah Toeaina teki 22 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Aliyah Collier upotti 11 pistettä, keräsi 15 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Elina Mäntynen teki kotijoukkueelle 17 pistettä. 

Ottelutilasto

 

 
17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

26.3.2021 20:50 Naisten Korisliiga

Runkosarjan kärkinelikko eteni välieriin

Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

25.3.2021 11:39 Naisten Korisliiga

Kouvottarien ja Forssan Alun 2. puolivälierä monikameratuotantona Ruudussa perjantaina

Naisten Korisliigan toiset puolivälieräottelut pelataan perjantaina. Kouvottarien ja FoA:n ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa perjantaina klo 18.30.

23.3.2021 20:38 Naisten Korisliiga

Puolivälierissä nähtiin kotivoittoja - FoA esitti huiman nousun

Puolivälierissä kotijoukkueet ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin. Sarjat ovat katkolla perjantaina FoA:lle, Peli-Karhuille, Hongalle ja EBT:lle.

Näytä lisää vastaavia