Hongalle runkosarjan kakkostila – Catz nousi kahdeksanneksi

17.3.2021 20:50 Naisten Korisliigan toiseksi viimeisellä kierroksella pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät PeKa, Catz, Honka ja Kouvottaret.

Cierra Dillard johdatti Hongan runkosarjan kakkossijalle. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Hurja kolmas jakso siivitti PeKa:n voittoon

Kierroksen kärkikamppailu pelattiin Espoossa, jossa EBT sai vieraakseen Peli-Karhut. Vieraat nousivat voittoon hurjan kolmannen jakson avulla 87-85.

Avausjakso oli tasainen. Molemmilla joukkueilla oli jakson aikana hetkensä, mutta lopulta EBT karkasi tauolle kolmen pisteen johdossa.

Toisella jaksolla kotijoukkue tiivisti puolustustaan. Se sai pidettyä kotkalaisjoukkueen 11 pisteessä. Puoliajalla EBT oli kuskin paikalla 43-31.

Toiselle puolikkaalle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Se aloitti jakson 15 perättäisellä pisteellä ja nousi johtoon. Anissa Pounds oli jakson aikana pitelemätön. Hänelle merkittiin jakson aikana huimat 17 pistettä ja hänen johdollaan PeKa pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 68-60.

EBT nousi viimeisellä jaksolla aivan vieraiden kantaan. Morgan Bateyn vapaaheitolla joukkue nousi pisteen päähän 54 sekuntia ennen ottelun loppua. Tätä lähemmäs se ei kuitenkaan päässyt ja pisteet matkasivat Kotkaan 87-85.

- Aloitettiin aika vaisusti eikä saatu pelistä kiinni. Puoliajalla koottiin itsemme ja tulimme paremmin toiselle puolikkaalle. Oli kyllä tiukka peli ja onneksi kääntyi meidän puolelle tuossa lopussa, Pounds totesi.

Pounds oli koko ottelun ajan hurjassa vireessä. Hän laittoikin henkilökohtaisen piste-ennätyksensä uusiksi. Nyt se on 36 pistettä. Pounds upotti kahdeksan kolmen pisteen heittoa. Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun vieraiden kokoonpanoon ja tilastoi heti tupla-tuplan. Hän teki 13 pistettä ja jakoi 12 koriin johtanutta syöttöä. Hannah Little oli kotijoukkueen tehokkain 24 pisteellä ja 19 levypallolla.

- Tänään kilpailimme hyvin. Pelasimme huonosti kolmannen jakson, mutta muuten taistelimme hyvin, Little sanoi.

Ottelutilasto

Catz nousi pudotuspelipaikalle

Lappeenrannan Catz matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Ottelulla oli suuri merkitys vieraiden pudotuspelitoiveiden kannalta ja se onnistuikin nappaamaan voiton 94-65.

Catz aloitti ottelun vahvasti niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Lappeenrantalaiset veivät nimiinsä molemmat jaksot avauspuoliskolla. Puoliajalla vierasjohto oli 45-22.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. Molemmat joukkueet tekivät 22 pistettä ja viimeiselle jaksolle Catz pääsi 23 pisteen johdossa.

Päätösjaksolla Catz varmisteli voittoaan ja vei jakson kuudella pisteellä. Ottelun voitto kirjattiin vieraille 94-65. Voitolla lappeenrantalaisjoukkue nousi viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Veera Pirttinen heitti ottelussa korkeimman pistemäärän. Hän upotti 21 pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Mariah King teki paluun vieraiden pelaavaan kokoonpanoon ja säkitti 19 pistettä sekä keräsi seitsemän levypalloa. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 11 pistettä ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä.

Hongalle runkosarjan kakkossija

Sarjakakkonen Tapiolan Honka sai vieraita Vimpelistä. Kotijoukkue ei antanut vierailleen juurikaan mahdollisuuksia ja vei ottelun 100-77.

Hongan hyökkäyspeli toimi loistavasti avauspuoliajan aikana. Se onnistui tekemään 55 pistettä ja johti peliä puoliajalla 17 pisteellä.

Honka vei myös kolmannen jakson nimiinsä. Jakson aikana erityisesti Cierra Dillard ja Taru Tuukkanen aiheuttivat päänvaivaa vieraille. Päätösjaksolle lähdettiin tilanteesta 79-57.

Viimeisellä jaksolla ei nähty ihmettä. Honka vei ottelusta pisteet 100-77. Kun samaan aikaan PeKa voitti EBT:n tarkoitti voitto sitä, että Honka nappasi itselleen runkosarjan kakkossijan.

Edellisessä ottelussa kauden korkeimman pistemääränsä heittänyt Dillard paransi ennätystään pisteellä. Hänelle merkittiin ottelussa 40 pistettä, kuusi levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Tuukkaselle kertyi tupla-tupla 26 pistettä ja 16 levypalloa. Kayla Gordon oli vieraiden ykkönen 19 pisteellä ja 22 levypallolla.

Kouvottaret kaatoi ToPo:n

Sarjassa vielä kotietua tavoitteleva Kouvottaret matkasi Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Vierasjoukkue vei ottelusta tärkeät pisteet 82-67.

Avausjakso oli ottelussa tasainen. Vieraat pääsivät ensimmäiselle tauolle johdossa 20-19.

Toisella jaksolla Kouvottarista löytyi ratkaisijoita laajalla rintamalla. Se onnistuikin kasvattamaan johtoaan kuudella pisteellä.

Jälkimmäinen puolisko mentiin myös pienessä vierashallinnassa. Kouvolalaisjoukkue kasvatti johtoaan niin kolmannella kuin neljännelläkin jaksolla ja vei voiton 82-67.

Tappio oli iso kolaus ToPo:n pudotuspelihaaveille. Se on nyt yhdeksäntenä, kun yksi kierros on vielä pelaamatta.

Sarah Toeaina teki 22 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Aliyah Collier upotti 11 pistettä, keräsi 15 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Elina Mäntynen teki kotijoukkueelle 17 pistettä.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.